• پنجشنبه / ۱۹ آبان ۱۴۰۱ / ۱۸:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401081913454
  • خبرنگار : 50046

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت کشور:

زعفران گران می شود،کشاورزان محصول خود را نگه دارند/ خودکفایی در تولید زنجبیل تا دو سال آینده

زعفران گران می شود،کشاورزان محصول خود را نگه دارند/ خودکفایی در تولید زنجبیل تا دو سال آینده

ایسنا/خراسان شمالی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر کشاورزان می توانند، زعفران تولیدی خود را نگه دارند چرا که پیش بینی می شود قیمت آن افزایش یابد.

دکتر حسین زینعلی در حاشیه برگزاری میز تخصصی زعفران در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از آنجاییکه دنیا آن میزان زعفرانی که نیاز داشته را تقریبا به اتمام رسانده و زعفران در بازار جهانی کمتر شده و از سوی دیگر میزان تولید این محصول در سایر کشورها که حدود ۴۷ تن بوده به شدت کاهش یافته است، بنابراین پیش بینی می شود قیمت زعفران افزایش یابد.

وی افزود: تغییر اقلیم و سختی کار در برداشت زعفران سبب شده تا میزان تولید این محصول در سایر کشورها کاهش یابد.

به گفته وی برآورد می شود میزان تولید زعفران امسال به ۳۰۰ تن برسد.

دکتر زینعلی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گیاهان دارویی افزایش خواهد یافت، توضیح داد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی ۲۶۰ هزار هکتار است که به ۳۰۰ هزار هکتار خواهد رسید و ۱۲۲ هزار هکتار از آن مربوط به گیاه زعفران است.

خودکفایی در تولید تخم شربتی طی امسال

وی در ارتباط با سایر گیاهان دارویی نیز بیان کرد: در سال گذشته در ارتباط با تولید گیاه سیاه دانه به خودکفایی رسیدیم و در صدد هستیم طی امسال برای گیاه تخم شربتی به خودکفایی برسیم.

وی تصریح کرد: ایران در تولید بسیاری از گیاهان دارویی رتبه اول تا پنجم را دارد اما برخی از گیاهان دارویی نیز هستند همچون هل، زنجبیل و دارچین که وارد کننده هستیم.

مجری گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: البته به زودی تامین کننده آن گیاهان نیز خواهیم بود که در تولید زنجبیل تا دو سال آینده خودکفا خواهیم شد.

برندسازی برای ۱۳ گیاه دارویی

وی با اشاره به اینکه برای ۱۳ گیاه دارویی برندسازی شده است، گفت: این گیاهان شامل زعفران، زیره، سیاه دانه، گل محمدی، زرشک، عناب، گشنیز، آویشن شیرازی، چای ترش، حنا و آلواورا است.

وی افزود: به زودی زمینه صادرات این محصولات فراهم خواهد شد.

دکتر زینعلی با اشاره به گیاهان باریجه و آنغوزه ادامه داد: این گیاهان بیشتر صادراتی هستند و تلاش بر فرآوری آن ها داریم تا به صورت فرآوری شده صادر شوند و تاکنون به چند محصول نیز رسیده ایم.

وی تصریح کرد: میزان صادرات باریجه و آنغوزه حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha