اسدالله حاتمی در گفتوگو با ایسنا از ثبت ۸۰ روز با کیفیت نامطلوب هوا در شهرهایی که ایستگاه پایش داشته، خبر داد و اظهار کرد: اکنون، پنج ایستگاه پایش هوا در استان خراسان جنوبی فعال است که دو ایستگاه در بیرجند و سه ایستگاه در شهرستانهای نهبندان، سرایان و زیرکوه وجود دارد.
وی با بیان اینکه نوع آلودگی ذرات معلق با قطر زیر ۲.۵ میکرون است که این ذرات معلق به راحتی جذب میشوند و بدن انسان مکانیزمی برای مقابله با این نوع آلودگی ندارد، افزود: خاک خراسان جنوبی به دنبال خشکسالیهای پی در پی سست شده و ذرات آن، با اندک وزش باد از یکدیگر جدا میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه شاخص گرد و خاک در استان افزایش یافته است، تصریح کرد: کانون فرسایش بادها در این پدیده بی تاثیر نیست چراکه با وجود کانونهای فرسایش در استان، وقوع گرد و خاک شدت میگیرد.
حاتمی با اشاره به اینکه کانونهای داخلی گرد و غبار، یک سوم مساحت استان خراسان جنوبی را دربرمیگیرد، افزود: گرد و غبار علت شاخص آلودگی در استان بوده و امسال تعداد روزهای با کیفیت نامطلوب هوا نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
وی با اشاره به اثرات نامطلوب گرد و غبار، تصریح کرد: استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، هرمزگان، یزد و سمنان ۸۰ درصد گرد و غباری کشور را دربرمیگیرند؛ کانونهای گرد و غبار در سطح استان پراکندهاند، اما شهرستانهای بشرویه، فردوس، سرایان، زیرکوه، درمیان، سربیشه، طبس، نهبندان و قاینات وضعیت شدیدتر و بحرانیتری دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: طرح اقدامات پیشگیرانه و مقابله با گرد و غبار با اعتبار ۵۶۷ میلیون تومان از سال گذشته در استان آغاز شد که مناطق حفاظت شده طبس، فردوس، بشرویه، زیرکوه، قاینات، درمیان، سربیشه، نهبندان و بیرجند تحت پوشش این طرح قرار دارند.
حاتمی با بیان اینکه در بسیاری از نقاط استان با عوامل تخریب طبیعت و یا تغییر کاربریها و افت سفره آب زیرزمینی مواجه هستیم و تمام این عوامل شدت تولید ذرات معلق را در استان تشدید میکند، یادآور شد: دامنه عملکرد این سامانهها و شدت آن در حال افزایش بوده که کاهش بارندگی و کاهش پوشش گیاهی در سالهای اخیر این وضعیت را تشدید شده است.
انتهای پیام
نظرات