به گزارش ایسنا، الهه کولایی در نشستی با عنوان «انتخابات ریاست جمهوری قزاقستان - اعتبار نامه جدید اعتماد مردم به اصلاحات استراتژیک» گفت: بیش از سه دهه از این که شوروی فرو پاشید گذشته و علی رغم اینکه در شرق و غرب دریای خزر فرصت های بسیاری فراهم شد اما تا به امروز به خوبی بهره برداری نشد.
وی افزود: در مورد قزاقستان شاهدیم به دلیل سیاستی که این کشور از همان سال های نخستین استقلال با رویکرد چند جانبه گرایی در سیاست خارجی خودش داشته توانسته موفقیت هایی را بدست آورد.
این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: خوشبختانه قزاقستان با کشور ما نیز روابط آرام و همواری را داشته است، هر چند مسائل منطقهای و بین المللی تاثیر گذار بوده اما در میان کشورهای آسیای مرکزی، قزاقستان به دلیل درک رهبران این کشور از ظرفیت های خود با توجه به بحرانی که در ژانویه ۲۰۲۲ ایجاد شد توانست شرایط پیش آمده را کنترل کند.
کولایی ادامه داد: این در حالی است که کنترل این بحران ها برای کشورهای درحال توسعه دشوار است اما قاسم ژومارت توکایف رئیس جمهور قزاقستان در کنترل و مهار این ناآرامی ها که می توانست شرایط رشد و توسعه را با مشکل مواجه کند، موفق بود.
وی افزود: همچنین موفقیت قزاقستان در جذب سرمایه گذاری خارجی این کشور را ممتاز کرده است و در شرایط کم و بیش مشابهی قزاقستان با رویکرد واقع گرایانه و پرهیز از افراط و تفریط در سیاست خارجی توانست ثبات و آرامشی را به وجود آورد که برای سرمایهگذاری خارجی هم امنیت را به دنبال داشته باشد.
این استاد دانشگاه تهران در ادامه اظهار داشت: دوره ۳۰ ساله نظربایف نیز دستاوردهای غیر قابل چشم پوشی داشت اما اکنون قزاقستان در مرحله ای است که اصلاحات سیاسی و اجتماعی سپری می شود تا همچنان بتواند در جذب سرمایه خارجی جایگاه خود را حفظ کند.
کولایی خاطرنشان کرد: قزاقستان کشوری است که تحولات آن متناسب با پتانسیل های ژئوپلیتیک اتفاق افتاد، همچنین با وجود این که چین و روسیه در شرق و غرب آن هستند توانست از مزایای این همسایگی بیشتر استفاده کند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: با همه مشکلاتی که میتواند برای کشورهای منطقه باشد، رهبری قزاقستان توانست رویکردی را دنبال کند که ثبات سیاسی و اجتماعی مقدمه و تضمین کننده ثبات اقتصادی باشد.
انتهای پیام
نظرات