اسماعیل پیرعلی در گفتوگو با ایسنا درخصوص خدمات و حمایتهای پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری از شرکتهای دانشبنیان، اظهار کرد: در حال حاضر در دو سطح مرکز رشد و پارک علم و فناوری ۱۷۶ شرکت و ۱۶ واحد تحقیق و توسعه وجود دارد.
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری افزود: خدمات پارک علم و فناوری به این شرکتها شامل فضای اداری و کارگاهی، آموزش و مشاوره، راهبری و منتورینگ، تجاریسازی، مالکیت معنوی، حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی است همچنین تسهیلات در حوزههای مختلف مانند نمونهسازی، سرمایه در گردش، تجاریسازی و.... نیز در اختیار شرکتهای مستقر در پارک قرار میگیرد.
وی ادامه داد: جهت تسهیل فرایندهای ثبت و حمایت از شرکتهای دانش بنیان برنامههایی از جمله تعیین کارگزارهای حوزههای تجاریسازی، خدماتی و... همچنین ایجاد سامانههای مختلف انجام شده، اقداماتی نیز در خصوص ارتقای مرکز نوآوری صنعتی صورت گرفته است.
پیرعلی درخصوص حمایتهای پارک علم و فناوری از شرکتهای دانشبنیان برای گسترش بازار فروش محصولات آنها، عنوان کرد: در راستای گسترش بازار محصولات دانش بنیان و فناور شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری اقداماتی از جمله تورهای فناوری، بازدید از شرکتها و صنایع استان در راستای ارائه خدمات به آنها، رویدادهای ارائه نیازهای فناورانه، رویداد توسعه اکوسیستم نوآوری استانها و... برگزار شده است.
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون ارزیابی بین استانی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که متولی حوزه شرکتهای دانشبنیان به شمار میآید اعلام نشده است، اضافه کرد: با توجه به وجود ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در استان شرکتهای فناور و دانشبنیان که در پارک علم و فناوری استان مستقر هستند به لحاظ جایگاهی معمولا در نیمه بالایی جدول استانهای کشور قرار دارند و خوشبختانه با وجود نوپا بودن زیستبوم فناوری استان در کشور اما از جایگاه خوبی برخوردار هستیم.
وی تصریح کرد: با توجه به نامگذاری سال با عنوان "تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین" از روزهای ابتدایی سال پیگیریهایی صورت گرفت که درنهایت منجر به تشکیل ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان در چهارمحال و بختیاری شد که این ستاد به دبیری پارک علم و فناوری شکل گرفته و کلیه دستگاههایی که مرتبط با فضای اقتصادی استان هستند نیز جزو اعضای ثابت آن به شمار میآیند.
پیرعلی یادآور شد: مشارکت سرمایهگذاران در شرکتهای دانشبنیان، پرداخت تسهیلات به طریقهای گوناگون اعم از صندوق پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری، منابع داخلی پارک علم و فناوری و... به شرکتهای دانشبنیان جهت حمایت بیش از پیش از آنها، برگزاری نشستهای نیازهای فناورانه با صنعت، انعقاد بیش از ۱۵ تفاهمنامه در بخشهای مختلف که درنهایت منجر به حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور شد نیز از دیگر اقداماتی است که در سال جاری با توجه به شعار سال برای حمایت از شرکتهای فناور و دانشبنیان صورت گرفت.
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با اشاره به برگزاری سلسله نشستها و کارگاههای آموزش تخصصی ویژه شرکتهای فناور و دانشبنیان، بیان کرد: این کارگاهها با رویکرد ایجاد بازار مناسبتر برای شرکتهای دانشبنیان تشکیل شدند درحقیقت تفاوتی که کارگاههای برگزار شده در سال جاری با سالهای گذشته دارند این است که تلاش شد تا رسالت پارک علم و فناوری که همان رشد و شکوفایی بیش از پیش شرکتهای فناور و دانشبنیان است به واسطه پیدا کردن بازارهای تخصصیتر برای آنها دنبال شود که درنهایت منجر به ایجاد اشتغال در بخش دانشبنیان و ورود فارغالتحصیلان دانشگاهی به این بخش خواهد شد.
وی افزود: ایجاد فضای اختصاصی جهت استقرار واحدهای دانشبنیانی که به مرحله نیمه صنعتی رسیدهاند در شهرک صنعتی شهرکرد نیز از دیگر اقداماتی است که در سال جاری و با توجه به شعار سال در استان صورت گرفت، در این زمینه پس از امضای یک تفاهمنامه مشترک با شرکت شهرکهای صنعتی زمینی به مساحت پنج هکتار در نظر گرفته شد تا شرکتهای فناور و دانشبنیان که به مرحله نیمه صنعتی و صنعتی رسیدهاند در این فضا مستقر شوند.
پیرعلی با اشاره به اجرای طرح دستیار فناوری در پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری، ادامه داد: از طریق این طرح دانشجویان مقاطع ارشد، دکتری و لیسانس وارد شرکتهای فناور و دانشبنیان شدند و توانستند از ظرفیت این شرکتها بهرهمند شوند که خوشبختانه استقبال خوبی نیز از این طرح شکل گرفت، طرحهای دیگری نیز برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور وجود دارد که پس از اجرایی شدن امکان ارائه گزارش درخصوص آنها وجود خواهد داشت.
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: سایر مسئولان و نهادهای استانی که با شرکتهای فناور و دانشبنیان در ارتباط هستند به واسطه تشکیل ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان موظف هستند از این شرکتها حمایت کنند، با تفاهمنامههای مختلفی که منعقد شده نیز تمامی دستگاههای اجرایی حمایت از شرکتهای فناور و دانشبنیان را در اولویت قرار دادهاند و فضای خوبی در این زمینه شکل گرفته است البته همچنان نیز ممکن است برخی دستگاههای اجرایی در همکاری با شرکتهای دانشبنیان سرعت لازم را نداشته باشند که پیگیریهای موردنیاز برای پررنگ شدن حمایتها از سوی پارک علم و فناوری درحال انجام است.
انتهای پیام
نظرات