• دوشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401081610755
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان منابع طبیعی:

بیش از ۲۱۵ هزار همیار طبیعت در حفظ منابع طبیعی کمک می‌کنند

بیش از ۲۱۵ هزار همیار طبیعت در حفظ منابع طبیعی کمک می‌کنند

ایسنا/خوزستان مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به طرح تحت عنوان "همیاران طبیعت" گفت: جهت آموزش، ترویج و جلب مشارکت مردم توانستیم ۲۱۵ هزار و ۲۴۰ نفر را به عنوان همیار طبیعت جذب کنیم و کار ساماندهی آن‌ها نیز انجام شده است.

حسین میرزایی در گفت و گو با ایسنا در خصوص جلب مشارکت مردم در راستای محافظت از منابع طبیعی اظهار کرد: ۸۳ درصد عرصه‌های کشور مربوط به منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع است. گستردگی کار این سطوح بسیار زیاد است و دولت به تنهایی قادر به مدیریت این عرصه‌ها نیست. بنابراین نیاز به مشارکت مردم جهت حفظ این عرصه‌ها وجود دارد.

وی بیان اینکه یکی از راهبردهای اساسی سازمان منابع طبیعی کشور جلب مشارکت مردم است بخصوص جوامع محلی که با منابع طبیعی در ارتباط هستند، افزود: در این راستا ما یک طرح تحت عنوان "همیاران طبیعت" داریم که در سه سطح دانش‌آموزان، مروجان و محافظان بین اقشار مختلف مردم تعریف شده است. در این راستا جهت آموزش، ترویج و جلب مشارکت مردم توانستیم ۲۱۵ هزار و ۲۴۰ نفر را به عنوان همیار طبیعت جذب کنیم و کار ساماندهی آن‌ها نیز انجام شده است.

میرزایی تصریح کرد: پس از سازماندهی و آموزش‌های لازم در برخی مواقع از ظرفیت‌ این همیاران استفاده می‌شود. در این زمینه شیوه نامه‌ استفاده از همیاران طبیعت به استان‌ها ابلاغ شده است تا با این همیاران در ارتباط باشند و از ظرفیت‌های آن‌ها استفاده کنند.

وی عنوان کرد: بحث دیگر، تشکیل تعاونی‌ها و تشکل‌های مردمی با محوریت جوامع محلی است. یعنی ما وظیفه داریم افراد ساکن در مناطق روستایی و عشایری را در قالب تعاونی‌های مرتع‌داری، تعاونی‌های جنگلداری، تعاونی‌های بهره‌برداری آموزش و ساماندهی کنیم. امسال نیز قرار است ۴۹۵ تعاونی تعیین صلاحیت شوند و در قالب بند "ب" ماده ۲۹ قانون احکام دائمی توسعه کشور، قراردادهای کار با آن‌ها منعقد شود.

میرزایی ادامه داد: در این راستا از زمان ابلاغ این قانون در سال ۹۸ تاکنون، حدود ۹۴۴ قرارداد همکاری با این تعاونی‌ها و تشکل‌های مردم نهاد به ارزش ۱۷۰ میلیارد تومان بسته شده است و در قالب این قراردادها فعالیت‌های اجرایی سازمان در حوزه بیولوژیک، مکانیک و بیومکانیک را به این تعاونی‌ها و تشکل‌ها واگذار کردیم.

هر همیار طبیعت عاملی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی

وی بیان کرد: ما به موضوع مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی اعتقاد داریم و ان‌شاءلله با همکاری مردم بتوانیم منابع طبیعی را مدیریت کنیم تا این رویکرد حفاظت از منابع طبیعی از حالت دولتی خارج شود و به سمت مشارکت مردم حرکت کند.

مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه دانش‌آموزان از عوامل موثر در فرهنگ‌سازی و آینده‌سازان کشور هستند، تصریح کرد:‌ در ارتباط با آموزش دانش‌آموزان برنامه‌ جدیدی در دست اجرا داریم و قرار است تا پایان سال ۲۵۰ هزار دانش‌آموز در سراسر استان‌های کشور را با چگونگی نگهداری منابع طبیعی آشنا کنیم.

میرزایی با بیان اینکه دانش‌آموزان می‌توانند در بحث فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی بسیار موثر باشند، افزود: در این زمینه خوشبختانه حدود ۷۵ هزار دانش‌آموز در طرح همیاران طبیعت شرکت کردند و ان‌شاءلله در نیمه دوم سال همکاران ما تلاش بیشتری خواهند کرد تا دانش‌آموزان را ترغیب و تشویق به شرکت در این طرح کنند.

وی با تشریح وظایف همیاران طبیعت بیان کرد: همیاران طبیعت در سه سطح دانش‌آموزی، مروجان و محافظان هستند. مروجان، بیشتر افراد علاقه‌مندی هستند که در حوزه فرهنگ‌سازی به ما کمک می‌کنند. ما معتقدیم که هر همیار طبیعت می‌تواند عاملی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی باشد. بنابراین وظیفه‌ای که این همیاران طبیعت دارند بیشتر در حوزه فرهنگ‌سازی است و در برخی مواقع نیز در کارهای اجرایی هفته منابع طبیعی از جمله کاشت نهال به ما کمک می‌کنند.

میرزایی ادامه داد: محافظان طبیعت، افرادی هستند که بیشتر در عرصه‌های منابع طبیعی حضور دارند مثل کشاورزان، بهره‌برداران و مجریان طرح‌های منابع طبیعی. این افراد می‌توانند در بخش حفاظت به ما کمک ‌کنند. در این راستا شیوه‌نامه‌ای به استان‌ها ابلاغ شد تا در خصوص مشارکت و حضور این افراد در مواقع حریق، آموزش‌های لازم داده شود تا با انجام عملیات رصد و پایش منابع طبیعی در صورت وقوع آتش‌سوزی یا تخریب منابع سریعا به مراکز مربوطه اطلاع بدهند.

وی افزود: پس از کسب آموزش‌های لازم در صورت وقوع حریق کم‌خطر بتوانند خودشان حریق را در همان مراحل ابتدایی خاموش کنند تا به جنگل‌ها و منابع طبیعی وارد نشود. بنابراین همیاران طبیعت هم در حوزه فرهنگ‌سازی و آموزش، ترویج و هم در حوزه اجرایی کمک و یار ما در عرصه‌های منابع طبیعی خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha