• شنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1401081409047
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد چابهار بیان کرد؛

فاصله معنادار زیر ساخت های ترانزیتی در سیستان و بلوچستان

فاصله معنادار زیر ساخت های ترانزیتی در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: متاسفانه فاصله شاخص ها و زیر ساخت های ترانزیتی در استان سیستان و بلوچستان با میانگین کشوری بسیار معنادار است.

محمد هدایی با اشاره به اهمیت ترانزیت کالا و استفاده از ظرفیت تاریخی جاده ابریشم از برنامه‌های این منطقه آزاد برای افزایش ترانزیت کالا در حوزه حمل و نقل به عنوان کریدور شرق به غرب خبر داد.

هدایی با تاکید بر اینکه توسعه علم و فن آوری و دسترسی آسان به مبانی دانش به واسطه توسعه علوم دیجیتال سبب شده تا هرروز شاهد بهبود کیفیت کالا ها و خدمات و کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری باشیم، گفت: با توجه به فزونی و رقابت اصلی در عرصه اقتصاد که تاثیر کمتری از توسعه و پیشرفت دانش می گیرد، حوزه حمل ونقل و ترانزیت دارای اهمیت ویژه‌ای است.

وی با بیان اینکه در قرون گذشته و پیش از کشف نفت اقتصاد ایران زمین برمبنای ترانزیت کالا و حمل ونقل بین شرق و غرب استوار بوده و گواه آن نیز جاده ابریشم می باشد، اظهار داشت: در حال حاضر با توسعه بنادر شهید بهشتی و کلانتری در محدوده منطقه آزاد چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور اولین حلقه ترانزیت کالا از مسیر کریدور شرق به غرب آماده خدمت رسانی می باشد.

محمد هدایی افزود: اتصال راه آهن سراسری به چابهار نیز به جدیت در حال پیگیری است و امیدوارم در نیمه اول سال ١۴٠٢ امکان بهره برداری از راه آهن فراهم گردد. بهبود کیفیت راه های زمینی منتهی به منطقه آزاد چابهار نیز بعنوان یکی دیگر از زیرساخت های مورد نیاز جهت توسعه ترانزیت مورد پیگیری می باشد و برنامه هایی در این خصوص تدوین و بخش اول آن در حال اجرا می باشد.

وی با اشاره به سهم اشتغال و درآمد بومیان مناطق مسیر ترانزیت، تصریح کرد: بر اساس آمار های معتبر به ازای هر میلیون تن ترانزیت کالا بین ۱۰ تا ۱۵هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد می گردد. منطقه آزاد چابهار به عنوان درگاه ورودی ترانزیت کالا تاثیر شایسته ای در معیشت و توسعه اقتصادی مردم منطقه خواهد داشت که با مشارکت بیشتر بخش خصوصی در فرآیند ترانزیت کالا سهم در آمدی آنان نیز افزایش خواهد یافت.

معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد چابهار، شرایط واردات کالا به منطقه آزاد چابهار تابع قوانین و مقررات مناطق آزاد عنوان کرد و با توجه به این موضوع ورود کلیه کالا های مجاز از طریق این منطقه امکان‌پذیر می‌باشد.

محمد هدایی، تصریح کرد: در حال حاضر میزان ترانزیت کالا از چابهار به مقصد سرزمین اصلی حدود سه و نیم میلیون تن در سال و به خارج از کشور نیز حدود ۲۰۰ هزار تن می باشد که با تکمیل زیرساخت ها امکان افزایش این میزان به 8.5 میلیون تن ظرف دو سال و افزایش آن تا بیست میلیون تن نیز قابل پیش بینی می باشد.

معاون اقتصادی منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه متاسفانه فاصله شاخص ها و زیر ساخت های ترانزیتی در استان سیستان و بلوچستان با میانگین کشوری نیز بسیار معنادار می باشد، گفت: کاهش این فاصله نیازمند سرمایه‌گذاری بالایی است که از طریق سازمان منطقه آزاد چابهار و استاندار محترم استان برای تخصیص بودجه مناسب از محل بودجه عمومی کشور در حال پیگیری می‌باشند.

شهرستان چابهار با ۱۱۵ کیلومتر مرز دریایی (۱۴۵ کیلومتر نوار ساحلی) در مجاورت دریای عمان در نزدیک‌ترین فاصله با آب‌های آزاد جهان یعنی اقیانوس هند قرار گرفته و تنها بندر اقیانوسی ایران محسوب می‌شود. موقعیت این بندر، همچنین وجود آب‌های عمیق و بریدگی‌های طبیعی، فضای مناسبی را برای اسکله‌های با عمق زیاد و مختصات لنگرگاهی مطلوب جهت پهلوگیری کشتی‌های عظیم اقیانوس پیما فراهم ساخته به‌طوری که این بندر قابلیت تبدیل شدن به هاب منطقه را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha