• پنجشنبه / ۱۲ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401081208105

مرهمی بر ازدیاد سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر

مرهمی بر ازدیاد سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر

ایسنا/خراسان جنوبی افزایش سگ‌های بلاصاحب در فصل سرد موجبات انتقال بیماری‌ها و حیوان گزیدگی را فراهم خواهد کرد که این امر مسئولان را به فکر افزایش مراکز زنده گیری انداخته است.

فصل سرد فرارسیده و ازدیاد سگ‌های بلاصاحب در محیط شهر و یا اطراف شهرها دیده می‌شود. سگ‌هایی که گرسنه‌اند؛ به دنبال غذا هستند و علاوه بر خطرات جانی که به خصوص برای کودکان دارند، خطر انتقال بیماری‌های مشترک را نیز تشدید می‌کنند.

به گزارش ایسنا، سال گذشته مرگ غم بار کودکی در شهرستان بیرجند را به دلیل حمله سگ ولکرد به او به یاد داریم؛ ممکن است شاهد حوادثی مانند این حادثه در سطح شهر باشیم اگر تدبیری اندیشیده نشود. اکنون چهار شهرستان خراسان جنوبی دارای مراکز نگهداری سگ‌های ولگرد هستند که این تعداد کافی نبوده و باتوجه به ازدیاد سگ‌ها نیاز به مراکز بیشتری است. همین امر مسئولان را به پیگیری برای بازگشایی مراکز دیگری در سطح استان مصمم کرده است.

ارتقای مراکز زنده‌گیری سگ‌ها

محمد اصغرزاده، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در حال حاضر، چهار مرکز زنده‌گیری در شهرستان‌های بیرجند، قاین، نهبندان و فردوس فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه برای راه اندازی شش مرکز دیگر جانمایی صورت گرفته و برنامه‌ریزی شده است تا تعداد این مراکز در استان به ۱۱ مرکز افزایش یابد، افزود: نگهداری از سگ‌های ولگرد در مناطق شهری بر عهده شهرداری است که غذادهی، عقیم سازی و واکسیناسیون این سگ‌ها برای شهرداری بسیار هزینه بر است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: سگ‌های ولگرد بعد از زنده‌گیری به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ یک دسته از سگ‌ها قابل نگهداری نبوده؛ دسته‌ای دیگر ابتدا عقیم سازی و سپس رهاسازی می‌شوند و گروهی نیز قابل نگهداری هستند.

گلایه از ترحم‌های بی‌مورد

اصغرزاده با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از هزار سگ ولگرد در مراکز گفته شده نگهداری می‌شوند، افزود: غذادهی به سگ‌های ولگرد از سوی مردم به عنوان ترحم کار درستی نبوده و از طرفی ریختن زباله‌ها در سطح شهر باعث تجمع سگ‌ها می‌شود که لازم است مردم بیشتر به این موارد توجه داشته باشند.

وی بیان کرد: در مورد سگ‌هایی که در روستاها و مناطق عشایری وجود دارند هر ساله توسط دامپزشکی نسبت به واکسیناسیون و ارائه کلاس‌های آموزشی اقدام می‌شود، اما متأسفانه گاهی سگ‌ها به‌صورت گله‌ای و تک در شهرها وجود دارند که این امر خطر بالقوه‌ای در بحث بیماری‌های مشترک است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه سگ‌های بلاصاحب معمولا در فصل زمستان به دنبال غذا در اطراف روستاها و شهرها تجمع می‌یابند که بیماری‌های قارچی و انگلی می‌توانند از آنها منتقل شوند، تصریح کرد: طبق آخرین مصوبه سال ۷۸ باید حتما سگ‌های بلاصاحب اطراف روستاها و شهرها توسط دهیاری‌ها و شهرداری‌ها به‌صورت زنده گرفته شده و با تفنگ بیهوشی و تله‌ها به مناطق مشخص شده انتقال داده شوند.

مراکز نگهداری سگ‌های بلاصاحب در تمام شهرستان‌ها راه‌اندازی می‌شود

علیرضا عباس‌زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز در روزهای اخیر در کارگروه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان، گفت: در راستای ساماندهی سگ‌های بلاصاحب، مراکز نگهداری این حیوانات در تمام شهرستان‌های استان راه‌اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه ساماندهی سگ‌های ولگرد از وظایف دهیاری‌ها و شهرداری‌هاست و در کارگروه استانی باید مجوزات قانونی بحث ساماندهی را مصوب کنیم، افزود: در بحث ساماندهی سگ‌های بلاصاحب باید همه دستگاه‌های متولی در راستای آرامش مردم مشارکت کنند.

عباس زاده بیان کرد: باید شهرستان‌های ۱۱ گانه خراسان جنوبی مقدمات ساماندهی سگ‌های بلاصاحب را با راه‌اندازی پناهگاه با مسئولیت شهرداری‌های مراکز شهرستان‌ها شروع کنند تا به نحو بهتری نسبت به کنترل جمعیت این حیوانات اقدام کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: ظرف یک ماه آینده، موضوعات مربوط به نحوه مدیریت نگهداری سگ‌های بلاصاحب در کمیته تخصصی به بحث گذاشته شود و پیشنهادات به کارگروه استانی ارائه شود و محیط زیست و دستگاه‌های متولی تا جلسه بعدی در استان چند منطقه امن را برای رهاسازی سگ‌های بلاصاحب عقیم شده معرفی کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به وجود شش منطقه عملیاتی برای جمع آوری و نگهداری سگ‌های بلاصاحب در خراسان جنوبی، بیان کرد: باید با همکاری شهرداری‌ها و دستگاه‌ های متولی ظرف یک هفته آینده مدت زمان نگهداری بلاصاحب در مراکز مشخص شود.

عباس زاده با بیان اینکه در زمینه تزریق واکسن هاری، ضدعفونی و سم‌پاشی مراکز نگهداری سگ‌های بلاصاحب به صورت رایگان، اداره‌ کل دامپزشکی استان اعلام آمادگی کرده است، خاطرنشان کرد: در زمینه کنترل حیوانات ناقل بیماری در سطح شهرها و روستاهای استان، مهم‌ترین مسئله جمع آوری سگ‌های ولگرد است که براساس قانون ما موظفیم با ایجاد پناهگاه‌های موقت و دائمی جمعیت حیوانات ناقل بیماری‌ به انسان را کنترل کنیم.

وی با بیان اینکه اثر حیوانات ناقل بیماری بر زندگی انسان مشهود است و مهم‌ترین آنها هم سگ‌های ولگردی هستند که در سطح روستاها و شهرها پراکنده‌اند، بیان کرد: وظیفه ماست که به منظور حفظ و حراست از جان مردم و رعایت بهداشت عمومی این حیوانات را کنترل کنیم و در این خصوص نیازمند همکاری و مشارکت مردم هستیم و روز به روز بر تعداد این حیوانات در استان افزوده شده و حضورشان در سطح شهرها و روستاهای استان در حال افزایش است که این یک هشدار جدی است.

کارشناسان محیط زیست معتقدند هرگونه غذارسانی به سگ‌های بلاصاحب باعث دادن امتیاز ویژه به این گونه، تولید مثل بیشتر و افزایش جمعیت آنها می‌شود؛ همین امر باعث شده که اکنون در ایران بین یک تا سه میلیون سگ بلاصاحب وجود داشته باشد؛ در صورتی که کل جمعیت حیات وحش قابل شمارش کشور زیر ۲۰۰ هزار فرد است. از طرفی هرچه تعداد مراکز نگهداری سگ‌ها افزایش یابد، به همان میزان خطر بروز بیماری‌های مشترک و همچنین حیوان گزیدگی کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha