دکتر سید علی فاطمی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت توزیع آنتیبیوتیکها در داروخانهها، گفت: در حال حاضر کمبود آنتیبیوتیک را عمدتا از طریق تولید داخلی دارند جبران میکنند. اکنون هر روز توزیع آنتیبیوتیک در استانها وجود دارد، اما به اندازه نیاز داروخانهها نیست و کماکان اگر به داروخانههای مراجعه شود، متاسفانه آنتیبیوتیک ندارند. آنتیبیوتیکهای توزیعی خیلی سریع تمام میشود و داروخانهها مابقی روز را به مشکل برخورد میکنند.
آنتیبیوتیکهای وارداتی در کمتر از یک هفته مصرف میشود
وی افزود: آنتیبیوتیکها وارداتی هم سهم زیادی ندارند. علیرغم اینکه گفته میشود که ۵۰ تن آنتیبیوتیک وارد شده، اما وقتی لیست این هفت هشت قلم آنتیبیوتیک را که از هند وارد شده، میبینید، از هر کدام ۶۰ هزار الی ۱۰۰ هزار شیشه شربت یا سوسپانسیون بیشتر نیست. ما ۱۴ هزار داروخانه در کشور داریم که اگر بخواهیم این آنتیبیوتیکهای وارداتی را بین داروخانهها توزیع کنیم، از هر کدام کمتر از ۱۰ شیشه به هر داروخانه میرسد که شاید نیاز یک یا دو روز داروخانهها را بیشتر برطرف نمیکند. بنابراین کل محمولهای که وارد شده، در کمتر از یک هفته مصرف شده و تمام میشود. بنابراین این واردات اثر زیادی نمیگذارد.
تولید فشرده آنتیبیوتیک در کشور
فاطمی ادامه داد: مهمتر از همه آنچه که میتواند مشکل ما را حل کند، تولید آنتیبیوتیکهای ایرانی است که از اواخر مهر ماه و حدود سه هفته است که قیمت جدید به کارخانههای آنتیبیوتیکسازی داده شده و دارند به صورت فشرده آنتیبیوتیک تولید میکنند، اما از آنجایی که ذخایر داروخانهها و شرکتهای پخش صفر شده، تا این تولیدات به تدریج بخواهد وارد بازار شده و توزیع شود و جبران کسریهایی را که از مرداد ماه وجود داشته کند، مقداری طول میکشد. بنابراین باید مقداری صبور باشیم. با این حال واردات اثر زیادی نداشت. زیرا همانطور که گفتم از هر قلم آنتیبیوتیکی که وارد شده، ۱۰ شیشه به داروخانهها میرسد.
در همین زمینه بخوانید:
توزیع ۳.۵ میلیون آنتیبیوتیک وارداتی از فردا در شبکه دارویی
از مطالبات سه ماهه تامین اجتماعی، یک ماهش پرداخت شده است
نایب رییس انجمن داروسازی ایران، درباره پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: در حال حاضر دارند کار را ساده جلوه میدهند که فقط دو ماه از مطالبات مانده است، اما باید توجه کرد که این دو ماه نسبت به سال قبل عملا چهار تا پنج ماه است. زیرا با اجرای طرح دارویاری برخی داروها ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند و عملا نقدینگی مورد مطالبه ما از سازمان تامین اجتماعی دو برابر شده است. تا هفته قبل سه ماه از تامین اجتماعی طلبکار بودیم که معادل شش ماه سال قبل میشود. یک ماه آن را پرداخت کردند و بدهیها به دو ماه رسیده که معادل چهار ماه طلب ما در سال گذشته است. اکنون سه ماه از اجرای دارویاری گذشته که فقط مرداد ماه را تسویه کردند و شهریور و مهر ماه را هنوز تسویه نکردند که فشار زیادی به داروخانهها وارد میکند.
وی گفت: پیش از اجرای طرح دارویاری داروخانهها به صورت مدتدار از شرکتهای پخش، دارو میخریدند، اما اکنون شرکتهای پخش اعلام میکنند که داروخانهها اصطلاحا باید پای بار کارت بکشند و تا داروخانه پول نقد ندهد، دارو به داروخانه نمیدهند. بنابراین در این شرایط بحرانی داروخانه باید دارو را نقد بخرد، به امید اینکه دو یا سه ماه بعد مطالبات پرداخت شود. از طرفی مردم هم پنج تا ۱۰ درصد پول را میپردازند و ۹۰ درصد را باید منتظر باشیم تا بیمهها پرداخت کنند. در این شرایط بیدارویی واقعا این موضوع هم عرصه را بر داروخانهها تنگ کرده است.
انتهای پیام
نظرات