• چهارشنبه / ۱۱ آبان ۱۴۰۱ / ۰۰:۲۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401081107158
  • خبرنگار : 71523

تصمیم جدید وزارت اقتصاد برای خرید نان

تصمیم جدید وزارت اقتصاد برای خرید نان

مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی از امکان خرید نان با کارت اعتباری نانوا در شرایط خاص خبر داد و گفت: نانوایی‌هایی که بر پایه کارتخوان فروش خود را انجام می‌دهند، ۱۵ درصد کمک هزینه علی الحساب جبران افزایش هزینه‌های اجاره و دستمزد نانوایان دریافت می‌کنند.

محمد جلال در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حذف ارز ترجیحی اظهار کرد: از همان ابتدا راهبرد دولت در برنامه مدیریت هوشمند یارانه نان، بر یک اصل بسیار مهم متکی بود بود و آن اینکه قیمت نان با حذف ارز ترجیحی برای مردم هیچ تغییری نکند. تاکنون هم عدم تغییر قیمت نان و عدم ایجاد هرگونه تنش در سمت مردم به عنوان یک اصل کلیدی در نظر گرفته شده است. البته منظور، نان سنتی به عنوان نان عمومی مصرف مردم است و نان صنعتی و فانتزی الگوی متفاوتی دارند.

وی با بیان اینکه دومین اصل نپرداختن به مفهومی تحت عنوان سهمیه‌بندی نان است، توضیح داد: از ابتدای اجرای طرح، الگو به نحوی طراحی شد که هیچ محدودیتی برای خرید نان در سمت مردم وجود نداشته باشد. بنابراین مردم همانند سابق خرید خود را انجام می‌دهند و فقط بستر پرداخت از یک کارتخوان معمولی به یک کارتخوان هوشمند تغییر شکل داده است.

مشاور وزیر اقتصاد ادامه داد: با اتخاذ دو رویکرد مذکور، همه زحمت‌های مربوط به جلوگیری از انحراف مصارف آرد غیر یارانه‌ای در سمت دولت نگه داشته شد و بر پایه داده‌هایی که سامانه در اختیارمان قرار می‌دهد، با یک الگوی هوشمند جلوی انحرافات گرفته می‌شود.

جلال با اشاره به اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها در سایر اقلام کالایی، عنوان کرد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌داد با اجرای این طرح و افزایش قیمت گوشت، مرغ و گندم مورد استفاده در واحدهای صنعتی مانند ماکارونی و... تقاضا برای نان و گندم یارانه ای افزایشی ۱۰ تا ۳۰ درصدی داشته باشد. اما با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و استانداری‌ها و همچنین زیرساختی که با همکاری وزارت اقتصاد و سیستم شبکه بانکی کشور راه اندازی شده، افزایش تقاضای گندم یارانه‌ای در کشور محقق نشده است.

به گفته وی، طبق آمار حجم مصرف گندم یارانه‌ای برای تولید نان سنتی مشابه دوره هفت ماهه سال ۱۴۰۰ است.

مشاور وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه داده‌های مربوط به گندم، آرد و فعالیت نانوایی‌ها شفاف شده است، عنوان کرد: امروز می توان کمک کرد جمعیت حداکثری نانوایان متعهد، پاسوز رفتار اشتباه جمعیت حداقلی نانوایان متخلف نشود. قبلا ابزار داده‌ای کافی در اختیار حاکمیت حوزه نان نبود، به همین دلیل مجبور بودیم به مفهومی تحت عنوان سهمیه آرد نانوایی پناه ببریم. به همین دلیل نانوایی که متقاضی داشت نمی‌توانست نان بیشتر از سهمیه تولید کند و نانوایی که انگیزه انحراف مصارف آرد را داشت می توانست بر پایه سهمیه‌اش این کار را انجام دهد.

جلال ادامه داد: در فاز پیش روی طرح قرار است نانوا ما به ازای عرضه نان به مردم هیچ محدودیتی تحت عنوان سهمیه آرد نانوایی مشاهده نکند و تولید و عرضه نان به مردم فاقد محدودیتی تحت عنوان آرد باشد. از طرف دیگر نیز فردی که آرد را برای سایر مصارف استفاده می کرد، دیگر قادر به ادامه این کار نباشد.

امکان خرید نان با کارت نانوا

وی در ادامه به این سوال که تکلیف افرادی که به هر دلیلی فاقد کارت اعتباری هستند، چه می‌شود؟ پاسخ داد: بنای طرح بر پایه تراکنش الکترونیکی خرید نان طراحی شده است. این احتمال وجود دارد که به هر دلیلی ممکن است برخی هموطنان در لحظه خرید نان به کارت بانکی دسترسی نداشته باشند یا کارت بانکی آن‌ها فاقد موجودی باشد یا اتباع خارجی باشند. در این راستا در زیرساخت فنی تدبیری پیش‌بینی شده است مبنی بر اینکه نانوایان مشخصات یکی از کارت‌های بانکی خود را به انتخاب خود در سامانه‌ای ثبت کنند و اگر فردی به آن‌ها مراجعه کرد که فاقد کارت بانکی بود، می‌تواند پول نقد را از مشتری دریافت کند و به نیابت از آن، کارت خود را برای فروش نان استفاده کند.

مشاور وزیر اقتصاد ادامه داد: نانوایان باید متوجه باشند زمانی که درمورد سامانه هوشمند صحبت می‌شود تبدیل کردن این رفتار به یک رفتار عمومی قابل قبول نیست. یعنی این قابلیت فقط برای شرایط اسثتثنایی طراحی شده است. برای مثال در استانی که پذیرش اتباع ممنوع است یک الگوی متعارفی استخراج می‌شود که به ازای هر ۲۰ تراکنش معمولی، حداکثر یک یا دو تراکنش می‌تواند توسط کارت نانوا معقول محسوب شود. البته این فرایند باید توسط سامانه محاسبه شود. برای مثال در شهری مانند مشهد که حضور اتباع پررنگ‌تر است، سیستم در حاشیه شهر با یک الگو و در داخل شهر با یک الگوی دیگر محاسبات را انجام می‌دهد.

جلال درمورد زمان اجرای طرح مذکور نیز توضیح داد: از نظر فنی کار توسعه انجام شده و به صورت پایلوت در یک استان درحال اجرا است. اگر مشکل فنی و امنیتی نداشت، روی همه کارتخوان‌هایی که در نانوایی‌ها است به صورت متمرکز به روزرسانی می‌شود. البته فرایند آن نیز به نانوایی‌ها آموزش داده خواهد شد. این طرح احتمالا ظرف یک ماه آینده عملیاتی می‌شود.

لزوم تجهیز نانوایی‌ها به کارتخوان

وی در ادامه با بیان اینکه استفاده از کارتخوان‌ها بیش از ۹۹ درصد در سراسر کشور فراگیری دارد، گفت: اگر نانوایی کارتخوان ندارد، مشکل از سمت خودش بوده است. برای مثال اطلاعات کامل نبوده یا مدارک ایراد داشته یا مشکلات وراثتی وجود داشته است. توصیه وزارت اقتصاد این است که نانوایی‌ها از کارتخوان به منظور ایجاد سوابق فعالیت نانوایی یعنی ثبت سوابق فروش، استفاده کنند. در غیر این صورت در آینده برای خرید نان دچار مشکل خواهند شد. از طرف دیگر نانوایی‌هایی که بر پایه کارتخوان فروش خود را انجام می‌دهند، ۱۵ درصد کمک هزینه علی الحساب جبران افزایش هزینه‌های اجاره و دستمزد نانوایان دریافت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۶ ۱۲:۰۳

من کارگرنانوا هستم همه نانوایی‌ها از دوست و آشنا کارت اضافه گرفتن وهرروز ازاین کارت استفاده میکنن و آرد اضافه همش وارد گاوداریها به قیمت ازاد

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۶ ۱۹:۰۸

شما اگه واقعا کارگر نانوای بودین .وجهه نانوا را خراب نمیکردید ....نمیگم اصلا ادم متخلف نیست ....ولی با این حرفا همه نانوایا را پیش مردم بد بین میکنین

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۳:۵۲

بله دقیقا درسته با این ترفند دولت نمیتونه ارد رو نظارت کنه

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۹:۳۷

سلام خیلی طرح جالبی انجام شده از دست پول خورد رها شدیم فقط سهمیه بندی آرد بره کنار خیلی عالی میشه منه نانوا با ۴کیسه سهمیه واقعا بهم فشار میاد هرجا هم پیگیر میشم جواب رد میشنوم

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۰:۱۳

من خودم در صنف نانوایی هستم اکثر نانوا ها کارتهای بانکی دوستان وآشنایان را گرفته و به دستگاه کارتخوان میکشن در حالی که حتی ۱۰درصد سهمیه دریافتی خود را پخت نمیکنندهم آرد خود را در بازار آزاد میفروشن وهم ۱۵درصد کمک دولت را بابت تراکنش سوری دریافت میکنند درواقع هم ازآخور میخورن وهم از توربه وبه ریش دولت میخندند

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۱۳:۲۷

شما با این حرفا بهانه دست دولت می دهید تا یارانه نان را هم ببهانه سوء استفاده قطع کند و بعد یک ده هزار تومان روی یارانه نقدی برای دل خوشی مردم اضافه کند. از کجا معلوم که شما از عوامل دولت نباشید؟

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۰:۳۰

این ۱۵ درصد رو که شما اینجا اعلام کردین همش رو صاحب کار می‌ذاره تو جیبش به کارگر هیچی نمیدن نظارتی هم خو نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۱۴:۰۸

اون گارگری که 15درصدرومیبینه.چراازخرج کردهای یک نانوایی نمیبینه.ازهرسوی بازرسان میان یه گیری میدن تااون روبرطرف کنیم هزینه ورهستش.وبعدش پول اردبالانرفته.بیمه.گاز.خمیرمایه.کارگرنانوافقط15درصدرودیده.

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۴:۵۸

با سلام .نانوایانی که با تراکنش بالا و واقعا به استقبال مردمی و هرماه با کمبود آرد مواجه اند و هرماه ۵روز بدون آرد میشوندباید چه کنند درصورتی‌که قراربود جایگزین شود از آرد های قاچاق به نانوایان که مشتری زیاد دارند .و این را هم درنظر بگیرید

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۷:۱۸

آخه ۱۵ درصد چجوری جوابگوی ۴۰ درصد تورم میشه😐

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۹:۰۵

سلام ما در روستای امیرآبادسرخ محله شهرستان علی آبادکتول استان گلستان نانوایی داریم دولت میگه هرچی دوست داری بپز به شرط اینکه مشتری داشته باشی چطور اینجا باید فقط اندازه سهمیه پخت بشه سهمیه ما شش کیسه است که به نصف روستا نمیرسه مردم مجبورن با شرایط سخت گرما وسرما هزینه واسه خرید نان برن شهر چرا حق مردم روستا رو نمیدن توشهر 15 کیسه هم پخت میکنن چرا تو روستا اینجوری باشه چون پارتی نداریم لطفا پیگیری کنید

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۹:۴۷

سلام این پانزده درصد کمک هزینه ای که برای نانوا ریخته میشود اصلا به کارگر نمیدهند خواهش میکنم فکری به حال این کارگران نانوایی بکنین دستمزدشون خیلی کمه باروز ی صدوسی هزار تومان کی می‌تونه بااین گرونی وکرایه خانه زندگی کنه

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۰۹:۵۶

کارگرای نانوایی زیر حقوق تامین اجتماعی کار میکنن فکری به حال این قشر زحمت کش باشین

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۱۲:۳۰

سلام اون ۱۵درصدجوابگوی تورم نیست تخم مرغ وخمیرمایه وکنجدانقدرگران هست که نیازی به توضیح نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۷ ۲۳:۳۶

باسلام من خودم نانوایی دار هستم ۱۵ درصد ک جوابگوی هیچ هزینه ای نیست همین امروز ۱۰۰تومن برای بیمه هر نفر اضافه شده روز ب روز هزینه ها میره بالا کنجد مایه خمیر و نمک و سبوس و هزار خرج دیگه تازه این۱۵ درصد هم فقط اسمش۱۵ در صده بخدا نمیدن درهفته یک دو روزش نمیدن یا ب ازای ۱تومن ۷۰تومن یا۶۰تومن میدن نمیدونم چطور حساب میکنن

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۱۸ ۰۸:۳۰

خیلی جالبه نرخ نان به نونوا نمی‌دن میگن 15 درصد سود می‌دیم این 15 درصد چه دردی رو دوا می‌کنه همه چیز تو ایران گرون شده تورم 1500 درصد سودی که به نونوا میدن 15 درصد دولت این کار رو واسه کارمنداش بکنه حقوقشون و کم کنه بهشون فقط 15 درصد سود بده ببینم چند نفر رازی میشن مثل این میمونه که به یه بچه بگی صبحانه و ناهار نخور در عوض شام بهت یه کتلت بیشتر میدم