• چهارشنبه / ۱۱ آبان ۱۴۰۱ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401081007111

سرپرست جهاددانشگاهی فارس:

هویت انقلاب اسلامی ضداستکباریست/تکثراندیشه از نمادهای مبارزه با استکبار است

هویت انقلاب اسلامی ضداستکباریست/تکثراندیشه از نمادهای مبارزه با استکبار است

ایسنا/فارس سرپرست جهاد دانشگاهی فارس استکبار ستیزی را از اصول محوری انقلاب اسلامی ایران دانست و گفت: ۱۳ آبان روز ملی استکبار ستیزی به همه ما یادآوری می کند که هویت انقلاب اسلامی با استکبار ستیزی گره خورده است و اگر این هویت را از انقلاب بگیریم دچار دگردیسی هویتی خواهیم شد.

امیرحسین استقلال سه‌شنبه دهم آبان ضمن تسلیت شهادت شماری از هموطنان به ویژه سه دانش‌آموز در حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) و گرامیداشت سیزدهم آبان، روز ملی استکبارستیزی و روز دانش آموز، به تبیین نقش دانشجویان در تحولات اجتماعی پرداخت.

سرپرست جهاددانشگاهی فارس گفت: رفتار دانشجویان همواره تاثیری مهم و موثر بر جامعه داشته و دارد؛ امروز اگر روزی تحت عنوان استکبارستیزی را گرامی‌ می‌داریم، نباید فراموش کنیم که هنوز شعار محوری انقلاب «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» است لذا در بطن این شعار هم اصالت دین، هم مقابله با هرگونه سلطه و هم عزت طلبی و مردم سالاری وجود دارد. بنابراین باید شعار محوری انقلاب برای دانش آموزان و دانشجویان باز تعریف شود. 

وی جامعه تک صدا را خواست استکبار دانست و گفت: اگر امروز حرف از روز ملی مبارزه با استکبار می زنیم فراموش نمی کنیم که تک گویی و مونولوگ محصول مستقیم استکبار به شمار می‌رود و اتفاقا یکی از نمادهای مبارزه با استکبار دیالوگ و تکثر اندیشه است لذا در سالروز مبارزه با استکبار جهانی در چارچوب قانون اساسی باید با صبر وحوصله شنونده صداهای متعدد و ذهن های متکثر باشیم و هرگز نباید فراموش کنیم که یکی از آرمان های انقلاب اسلامی مبارزه با تک صدایی بود، لذا برخی نباید امروز به بهانه شعار آزادیِ بیان همسو و همصدای استکبار جهانی عمل کنند و دنبال بازگشتِ جامعه تک صدا بروند.

استقلال با بیان اینکه توجه دانش آموزان و دانشجویان به مسائل سیاسی امری ضروری است، تاکید کرد: غلظت مسائل سیاسی مربوط به فعالان گروه‌های سیاسی و احزاب است، دانش آموزان و دانشجویان باید با زبان درس و منطق به حل مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فکر کنند؛ مدرسه و دانشگاه باید جای درس و علم اندوزی باشد اگرچه نمی توان و نباید دانش آموزان و دانشجویان را از مسائل سیاسی دور نگه داشت اما تحلیل آنها از وقایع سیاسی باید یک تحلیل مبتنی بر منطق و به دور از رفتارهای احساسی باشد، امروز استکبار می خواهد زبان احساس جای زبان منطق و عقل را بگیرد، لذا با حفظ رویکرد تکثر و آزادی اندیشه باید با زبان درس و منطق و گفت‌وگو، رفتارهای سیاسی را نقد کرد و اجازه ندهیم که استکبار در هیبتِ فحاشی و رفتارهای احساسی و یا تک صدایی و مونولوگ چهره کریه خود را به نمایش بگذارد.

رئیس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس تاکید کرد که در روز ملی مبارزه با استکبار نباید  فراموش کنیم که اسلامیت و جمهوریت جزو اصول ذاتی و اساسی انقلاب اسلامی است و هرکدام از این مفاهیم تقلیل پیدا کند و یا بی ارزش شود از آرمان های اولیه انقلاب اسلامی فاصله گرفته ایم.

استقلال با بیان اینکه گوش جمهوری اسلامی برای هرگونه نقد و یا اعتراض باید شنوا باشد، گفت: دانش آموزان و دانشجویان با هر نحله فکری فرزندانِ راستین این سرزمین و محصول آموزه های انقلاب اسلامی هستند لذا باید برای شنیدن حرف آنان سعه صدر داشته باشیم چرا که امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند وفاق و همدلیِ استراتژیک و البته پرهیز از هرگونه تنش در محیط درس و بحث هستیم. معتقدم با صبر و شکیبایی و تکیه بر عقلانیت و نیز ظرفیت های قانون اساسی جمهوریتِ نظام را یه شکلی متعالی تبلیغ و به اسلامیت نظام نیز افتخار کرد.

وی ارتباط عاطفی مبتنی بر گفت‌وگوی بی واسطه و صادقانه با دانش آموزان و دانشجویان را از مهمترین ضرورت های دهه چهارم انقلاب اسلامی ذکر و اضافه کرد: نسل امروز جامعه دانش آموزی و دانشجویی ما به واسطه گسترش شبکه های ارتباطی و اجتماعی نسلی پیشرو است و معلم دیگر نمی تواند فقط یک شب از دانش آموز خود جلوتر باشد معلم و استاد باید به اندازه ده‌ها کتاب از دانش آموز و دانشجوی خود جلوتر باشد.

سرپرست جهاددانشگاهی استان فارس تاکید کرد: کلید موفقیت در برقراری ارتباط با دانش آموزان و دانشجویان گفت‌وگوی بی واسطه و بدون تکلف مجموعه تصمیم گیرندگان حوزه آموزش و پرورش و دانشگاه با دانش آموزان و دانشجویان است و جهاد دانشگاهی می تواند بستر مناسب برای این گفت وگو را فراهم آورد.

استقلال، فاصله تغییرات اجتماعی را عاملی مهم در تفاوت دانش آموز و دانشجوی  دهه شصت و هفتاد وهشتاد با دانش آموزان ودانشجویان دهه نود و سده جدید دانست و گفت: تغییر ابزارهای اجتماعی و رشد فزاینده تکنولوژی و شبکه های اجتماعی و ارتباط آسان دانش آموزان و دانشجویان با همسالان خود در دیگر نقاط دنیا خواسته ها و نیازهای آنان را متفاوت با نسل های پیشین کرده است اما فراموش نکنیم که همین دانش آموزان و دانشجویان به لحاظ هویتی ایرانی و مسلمانند و البته که هویت آنها قدمتی چند هزار ساله دارد و به آسانی تغییر پیدا نمی کند اما طبیعی است که خواسته ها و نیازهای آنها متاثر از مسائل و نیازهای روز است و باید پای صحبت های آنها نشست و نیازها و خواسته هایشان را بررسی و بر اساس ضرورت برخی از آنها را با حفظ شاخص های هویتی اجابت کرد.

سرپرست جهاد دانشگاهی فارس گفت: اگر امروز شاهد نفوذ فرهنگ غربی در داخل کشور هستیم، نمی توانیم فقط با شعار مرگ بر استکبار به مقابله با این فرهنگ برویم. باید بپذیریم که جامعه غربی در حوزه های علمی و فنآوری و اقتصادی نسبت به ما برتری دارد و با استفاده از این مزیت دامنه نفوذ فرهنگی خود را گسترش می دهد، لذا اگر محیط مدرسه و دانشگاه محیط درس و بحث و گفت‌وگو و امید آفرینی و نشاط علمی باشد می توان با دانش افزایی و تولید علم و رشد فزاینده اقتصادی جلوی نفوذ فرهنگ غربی را گرفت. یادمان باشد استکبار در زمان جهل و عقب ماندگی قدرت بیشتری می گیرد، لذا دانش آموز و دانشجوی بیدار ما با پژوهش و تحقیق و تولید فکر و اندیشه مهمترین جبهه مقابله با استکبار را تشکیل می دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha