به گزارش ایسنا، استیضاح وزیر صمت در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و رای اعتماد مجدد نمایندگان به سیدرضا فاطمی امین برای این وزارتخانه در صدر موضوعات مورد توجه مخاطبان بود.
رئیس جمهور که در این جلسه حاضر نشده بود، هم به صورت شفاهی و هم به صورت کتبی در نامهای ضمن تشکر از نمایندگان اعلام کرد که به دلیل استقبال از نخست وزیر ارمنستان نتوانسته در جلسه استیضاح حضور یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بررسی استیضاح خود ضمن قرائت نامه رئیس جمهور به نمایندگان با بیان اینکه دولت و مجلس انقلابی باید با همدلی و همراهی مشکلات کشور را حل کنند، اظهار کرد: من ضعفها را میپذیرم.
در نهایت طرح استیضاح وزیر صمت به رای مجلس گذاشته شد و نمایندگان با ۸۴ رای موافق، ۱۸۲ رای مخالف، ۶ رای ممتنع و ۲ رای باطله از مجموع ۲۷۴ نماینده حاضر با استیضاح سیدرضا فاطمیامین مخالفت کردند.
قالیباف رئیس مجلس بعد از اعلام رای استیضاح گفت: بنابراین عدم اعتماد به فاطمی امین به عنوان وزیر صمت رای نیاورد و ایشان وزیر ماند.
امروز همچنین رئیس جمهور در حکمی «محسن منصوری» را به سمت معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب کرد.
در همین رابطه سخنگوی دولت اعلام کرد: محسن منصوری که به عنوان استاندار تهران مشغول بود به جمع هیئت دولت پیوست و با حکم رییس جمهوری به عنوان معاون اجرایی رئیسجمهوری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری انتخاب شد.
«محسن منصوری» متولد خرداد ۱۳۶۳ در شهرستان ورامین و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه تهران است.
علی بهادری جهرمی همچنین در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران از از شهید سیدفرید معصومی که در حمله تروریستی حرم شاهچراغ شهید شد به عنوان یکی از این نخبگان یاد کرد که در حوزه برق و انرژی فعالیت داشته و افزود: در سالهای اخیر موجی از بازگشت نخبگان به کشور را شاهد هستیم.
صبح امروز هم، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و هیات همراه لحظاتی پیش وارد تهران شده و در مجموعه کاخ سعدآباد مورد استقبال سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان قرار گرفت.
سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری مشترک خود با نخست وزیر ارمنستان با بیان اینکه روابط خوب دو کشور حتما به روابط بهتر در منطقه خواهد انجامید خاطرنشان کرد: منطقه قفقاز بخشی از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانی است و ما نسبت به منطقه قفقاز حساس هستیم. امنیت و صلح در قفقاز برای ایران بسیار اهمیت دارد. ما در مذاکرات امروز به این نتیجه رسیدیم که حل مسائل منطقه باید به دست کشورهای منطقه باشد و مداخله بیگانگان نه تنها مشکلات را حل نمیکند بلکه مشکلاتی ایجاد میکند.
پاشینیان نیز در پایان این نشست با اشاره به مذاکرات خود با رئیس جمهور ایران درباره توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی برای یافتن راهحلهای آن گفت: در زمینه انرژی، کشاورزی، مدیریت منابع آبی و مسائل زیرساختی مذاکره کردیم که آنها باید جمعبندی شود. خیلی خوشحالم که در دیدار امروز یادداشت تفاهم درباره تمدید تهاتر برق و گاز میان وزرای دو کشور امضاء شد.
پس از فروکش کردن تحولات اخیر در منطقه قفقاز و تاکید مسئولان و صاحبنظران بر تقویت همکاریها در این منطقه، دو کشور ایران و ارمنستان سیاستهای تازهای را در قالب گفتوگوهای دیپلماتیک در دستور کار قرار دادهاند که سفر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان به ارمنستان در هفته گذشته خود نشان دهنده پیام واضح ایران برای گسترش همکاریهای دو کشور است.
به نظر میرسد تحرک سیاست خارجی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان در راستای همگرایی و همکاری منطقهای با تاکید بر حفظ صلح و امنیت و تقویت روابط دو جانبه با سرعت بیشتری رو به جلو بوده و به احتمال قوی رویکردهای تازهای را در تحولات منطقهای شاهد خواهیم بود.
راهکار های یک استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران برای پایان دادن به اعتراضات در کشور هم از خبرهای پربازدید بامداد امروز بود.
تقی آزاد ارمکی معتقد است که اگر جامعه احساس کند حکومت به دنبال ایجاد تغییر است، اعتراضات خود را پایان می دهد و می گوید: در این شرایط بخش عمده معترضان کنار می روند و بخش کمی می مانند که دنبال تغییر نظام هستند و باید با آنها شیوه دیگری برخورد و آنها را مجاب کرد. الان با شرایط تراکم نیروهای معترض مواجه هستیم که آنها لایه لایه هستند. برخی با شیوه مدیریت شهری مشکل دارند، برخی شاید با رئیس جمهور مشکل دارند، یکی ممکن است با روحانیت مشکل دارد، یکی میگوید بیکارم و در واقع هر لایه دغدغه خاصی دارد. اکنون خواسته های متراکمی جمع شده است، ولی اکثریت با تغییرات محدود که مقدمه تغییرات بزرگ است، کنار می روند و بخشی هم هستند که دغدغه فروپاشی دارند که باید در قبال آنها از شیوه دیگری استفاده کرد ولی با آنها هم نباید به گونه قهرآمیز برخورد کرد.
خبرهای دیگر با محوریت ناآرامی های اخیر در کشور را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
واکنش معاون سید حسن نصرالله به ناآرامیهای اخیر ایران
برگزاری مناظره «اعتراض دارم!» در دانشگاه صنعتی شریف
مردم خواستار قاطعیت دستگاه قضایی، نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی هستند
قوه قضائیه آن روی سکه را به سردمداران اغتشاشات نشان دهد
انتقاد از یک مصاحبه جنجالی/ باید از خبرنگاران حمایت کنیم
باید مسائلی که به اعتماد مردم به نظام خدشه وارد کرده را بررسی و جبران کنیم
واکنش برخی فعالان رسانهای خارجی به ناآرامیهای اخیر ایران
انتهای پیام
نظرات