• سه‌شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401081006763
  • خبرنگار : 71234

فاطمی امین، اولین استیضاح قرن جدید

فاطمی امین، اولین استیضاح قرن جدید
سیدرضا فاطمی امین

در شرایطی امروز فاطمی امین توانست از سد استیضاح بگذرد که به نظر می‌رسد اطمینانی داشت که می‌تواند دوباره از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با دستور استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد؛ این جلسه یک غایب بزرگ داشت؛ حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی رئیس جمهور.

در همان ابتدای جلسه دهنوی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خبر از حضور نیافتن رئیس جمهور در جلسه داد و سپس دقایقی بعد، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی توضیح داد که رئیس جمهور به صورت شفاهی و به صورت کتبی اعلام کرده که به دلیل استقبال از نخست وزیر ارمنستان نتوانسته در جلسه استیضاح حضور پیدا کند. هر چند که فاطمی امین در ابتدای دفاعیات خود مجددا این موضوع را تاکید کرد و حتی نامه رئیس جمهور خطاب به نمایندگان را قرائت کرد.

در این نامه رئیس جمهور از نمایندگان خواسته بود که با آرای خود امکان ادامه خدمت فاطمی امین را فراهم کنند.

طبق آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی نمایندگان استیضاح کننده فرصتی برای بیان دلایل خود داشتند که به ترتیب پشت تریبون رفتند؛ رشیدی کوچی نماینده مرودشت، نوروزی نماینده رباط کریم، بدری نماینده اردبیل، چنارانی نماینده نیشابور، مرتضی حسینی نماینده میانه و موسوی لارگانی نماینده فلاورجان دلایل خود را بیان کردند و سپس فاطمی امین پشت تریبون مجلس شورای اسلامی حاضر شد و یک جمله کلیدی گفت: «ضعف‌ها را می‌پذیرم».

فاطمی امین از فرصت دفاعیات خود زمانی را به دو نماینده مجلس شورای اسلامی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران داد. سپس دو نماینده دیگر متقاضی استیضاح، رسولی‌نژاد نماینده فیروزکوه و سیاهکلی نماینده قزوین در پشت تریبون مجلس به بیان دلایل خود برای استیضاح فاطمی امین پرداختند. فاطمی امین دوباره پشت تریبون مجلس شورای اسلامی رفت و آخرین دفاعیات را بیان کرد و حرف‌هایش را اینگونه به اتمام رساند که «مجلس و دولت انقلابی باید امروز همراهی خود را نشان دهد.»

در خلال صحبت‌های نمایندگان متقاضی استیضاح چندین بار نمایندگان با فریادهای بلند دو – دو به نشانه مخالفت، می‌کردند. موضوعی که با واکنش‌هایی مواجه شد؛ چنارانی خطاب به نمایندگان گفت که این دو – دو کردن به معنای تماس‌های پشت پرده و لابی است؟ حسن نوروزی هم به نمایندگان گفت که مگر رهبری نگفت که دو – دو نکنید؟

سیاهکلی هم این جمله را گفت که دو – دو کنید اما در آخر همین افراد در برگه رای چهار (به نشانه موافقت با استیضاح) را می‌نویسند.

همین حرف‌ها هم با واکنش‌های اعتراضی سایر نمایندگان مواجه شد تا جایی که تعدادی از نمایندگان دور صندلی چنارانی جمع شده و به او انتقاد می‌کردند البته که دقایقی بعد از آن چنارانی گفت‌وگویی انتقادی با معاون اول داشت که برخی از نمایندگان سعی در اتمام آن داشتند.

در خلال جلسه چندین بار رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست نظم جلسه را حفظ کرده و بر روی صندلی‌های خود بنشینند حتی او به نمایندگان گفت که این برای مجلس زشت است که مدام تذکر بدهم که در جای خود قرار بگیرید، نظم جلسه را رعایت کنید.

یکی از نمایندگانی که انتقادات تندی به فاطمی امین مطرح کرد سیاهکلی بود. او حرف‌هایش را تا جایی پیش برد که امروز را روز اعلام استقلال مجلس نامید و حتی در جای دیگر هم خطاب به نمایندگانی که دو – دو می‌کردند گفت که شلوغ نکنند.

هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی برای نشان دادن شفافیت میزی در مقابل تریبون مجلس قرار داده بود تا شمارش آراء در مقابل چشمان نمایندگان و دوربین‌های عکاسی و تصویربرداری انجام شود. از چهار نماینده مجلس شورای اسلامی فاطمه رحمانی، نوری قزلچه، آزادی‌خواه و آذری خواسته شد که آرای نمایندگان را بشمارند. در زمان شمارش آراء تعدادی از نمایندگان مقابل میز شمارش آراء قرار می‌گرفتند که رئیس مجلس شورای اسلامی و دهنوی عضو هیات رئیسه چندین بار از این نمایندگان خواست که جلوی میز نایستند تا همه بتوانند روند شمارش آراء را مشاهده کنند؛ تذکری که زیاد به آن توجه نمی‌شد؛ شاید به این دلیل که نمایندگان قصد داشتند نتیجه آراء را زودتر از اعلام رسمی توسط رئیس مجلس شورای اسلامی بدانند. اردشیر مطهری نماینده گرمسار بلافاصله بعد از فهمیدن نتیجه آراء با فریاد به نمایندگان گفت که استیضاح رای نیاورد و وزیر باقی ماند.

در نهایت وزیر با ۱۸۲ رای مخالف و ۸۴ رای موافق استیضاح توانست دوباره از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد البته که قالیباف به وزیر گفت که از این رای اعتماد به گونه‌ای استفاده کنند تا شاهد تحول اساسی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha