• یکشنبه / ۸ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401080804948
  • خبرنگار : 50204

ارتقای راندمان نیروگاه شازند در دستور کار صنعت برق استان مرکزی

ارتقای راندمان نیروگاه شازند در دستور کار صنعت برق استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرعامل برق منطقه ای باختر گفت: صنعت برق استان مرکزی در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی و جهت افزایش بهره وری انرژی برنامه های حفظ و ارتقاء راندمان نیروگاه حرارتی شازند، کاهش شبکه انتقال و فوق توزیع و برنامه های مدیریت بار و مصرف از جمله پیک سایی را در دستور کار خود دارد.

مجتبی داوودآبادی روز یکشنبه ۸ آبان در شورای برنامه ریری و توسعه استان مرکزی اظهار کرد: برق منطقه ای باختر محدوده ۳ استان همدان و لرستان و مرکزی را شامل می شود که سهم استان مرکزی از این مساحت حدود ۳۰ هزار کیلومتر است.

وی افزود: در استان مرکزی ۱۳۱۰ مگاوات ظرفیت تولید، ۵۵ مگاوات ظرفیت تولید پراکنده، ۸۳۶۸ مگاوات ظرفیت پست های انتقال و فوق توزیع، ۵ هزار و ۲۶۱ کیلومتر طول خطوط انتقال فوق توزیع و ۱۶۲۰ مگاوات پیک بار(نیاز مصرف) در سال ۱۴۰۰ است.

داوودآبادی ادامه داد: تعداد مشترکین مستقیم برق منطقه ای باختر ۴۱ مشترک است که ۱۷ مشترک سهم استان مرکزی است، همچنین تعداد مشترکین حوزه در برق منطقه ای ۲ میلیون و ۲۴۶ هزار و ۴۶۸ مشترک است که در استان مرکزی ۷۷۲ هزار و ۲۴۹ مشترک وجود دارد.

وی اضافه کرد: از کل انرژی تحویلی در استان مرکزی ۶۱.۴ درصد در بخش صنعت، ۱۶.۹ درصد در بخش کشاورزی، ۱۴.۴ درصد در بخش خانگی و ۳.۱ درصد در بخش مصارف و۳.۱ درصد در بخش عمومی و یک درصد در بخش روشنایی معابر مصرف شده است.

مدیرعامل برق منطقه ای باختر خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید انرژی در استان مرکزی بالغ بر ۱۳۰۰ مگاوات در حوزه نیروگاه شازند و ۲۶۵ مگاوات در حوزه نیروگاه های خصوصی پتروشیمی و پالایشگاه است، ضمن اینکه ایجاد نخستین نیروگاه خورشیدی به ظرفیت یک مگاوات در این استان انجام شده است.

داوودآبادی افزود: صنعت برق استان مرکزی در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی و جهت افزایش بهره وری انرژی برنامه های حفظ و ارتقاء راندمان نیروگاه حرارتی شازند، کاهش شبکه انتقال و فوق توزیع و برنامه های مدیریت بار و مصرف از جمله پیک سایی را در دستور کار خود دارد.

وی تاکید کرد: در بخش تولید پراکنده، ظرفیت تولید نیروگاه های گازی ۲۶.۱ مگاوات، ظرفیت تولید نیروگاه های خورشیدی یک مگاوات و ظرفیت تولید نیروگاه های برقابی ۲۷.۴ مگاوات در حال بهره برداری است، حدود ۲۲ مگاوات در مرحله پروانه ایجاد است.

داوودآبادی برنامه ریزی برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، برگزاری مناقصه حدود ۴ هزار مگاوات از عدد مربوطه در مرحله نخست سال جاری، مشخص شدن سهم حدود ۷۰۰ مگاواتی استان در مرحله اول و تهیه برش استانی سند تحول مردمی را از جمله اولویت ها در دولت سیزدهم عنوان کرد.

داوودآبادی اظهار کرد: بالا بودن شاخص شدت مصرف انرژی در بخش های مختلف و لزوم استانداردسازی بخصوص در بخش صنعت، عدم توجه به اقتصاد برق و مشخص نبودن مابه التفاوت قیمت تمام شده با قیمت فروش تکلیفی برق، عدم امکان تخصیص سوخت گاز به طور پیوسته به نیروگاه به دلیل کمبود گاز در فصل سرما در کشور، سهم بسیار اندک انرژی های تجدیدپذیر در سبد انرژی کشور، کمبود نقدینگی و نبود منابع در اجرای طرح ها، وجود معارضین در احداث تاسیسات در حوزه صنعت برق و... از جمله مشکلات و چالش ها در این حوزه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha