• شنبه / ۷ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1401080704074
  • خبرنگار : 50428

یک کارشناس روان‌شناسی تشریح کرد:

مدیریت عاطفی در خانواده‌ها چگونه باید باشد؟

مدیریت عاطفی در خانواده‌ها چگونه باید باشد؟

ایسنا/اردبیل یک کارشناس روان‌شناسی گفت: خانواده به‌عنوان بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی، می‏تواند عمیق‌ترین تأثیرات روحی و روانی را در اعضایش ایجاد کرده و به نوبة خود منشأ تحولاتی عظیم در جامعه باشد و جامعه نیز می‏تواند تغییرات اجتماعی را به درون خانواده سوق دهد.

حکمت محمدی قنبرلو در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خانواده، اولین و مهم‌ترین جایی است که شخصیت فرد در آن شکل می‌گیرد و این هسته اجتماعی با هسته‌های مشابه مربوط به خود (والدین و فرزندان و دیگر اقوام نسبی و سببی) پیوندی انسانی، عاطفی و حقوقی دارد.

وی با بیان اینکه افرادی که عشق بی‌قیدوشرط را از طرف خانواده دریافت می‌کنند، الگوی مناسب در آنها شکل می‌گیرد و در روابط آینده کمتر دچار مشکل می‌شوند، تصریح کرد:  ارتباط بین فرزندان، تا حد زیادی به ارتباط والدین آنها مرتبط است و اگر ارتباط والدین با هم درست باشد، فرزندان نیز این را یاد گرفته و با هم ارتباط خوبی برقرار می‌کنند.

محمدی قنبرلو با بیان اینکه اگر والدین مهارت فرزندپروری را بلد باشند و نسبت به فرزندان خود عدالت را رعایت کنند، آنها رابطه خوبی با هم خواهند داشت، بیان کرد: کیفیت رابطه والدین و فرزندان، چگونگی رابطه او با افراد دیگر به‌خصوص با همسرش را تعیین می‌کند.

این کارشناس روان‌شناسی با بیان اینکه روابط عاطفی به روابطی گفته می‌شود که زن و شوهر با برقراری این رابطه، احساس امنیت و عشق کنند، افزود: در رابطه عاطفی بین زن و شوهر، ارتباط و اعتماد نقش کلیدی دارند و وقتی دو نفر از نظر عاطفی به هم نزدیک هستند، می‌توانند همه چیز را در مورد شریک زندگی خود بدانند.

محمدی قنبرلو ادامه داد: داشتن یک رابطه عاطفی درست با همسر خود، باعث افزایش محبت بین زن و شوهر و حتی بهبود روابط زناشویی می‌شود و رضایت جنسی به‌تنهایی شاخص خوبی برای تأثیرگذاری بر روابط عاطفی افراد است.

وی با بیان اینکه داشتن روابط عاطفی فقط به بیان احساسات شادمانه ختم نمی‌شود، اظهار کرد: روابط عاطفی بین زن و شوهر به این معنا نیست که آنها همیشه شادی‌ها، عشق و علاقه خود را با هم به اشتراک بگذارند؛ بلکه یک رابطه عاطفی سالم شامل تمام احساساتی است که فرد آنها را تجربه می‌کند و آنها باید بتوانند در مورد تمام احساسات خود مانند ترس‌ها، نگرانی‌ها، شادی‌ها، ناراحتی‌ها و … با یکدیگر صحبت کنند و برای داشتن زندگی مطلوب، باید برای بهبود روابط عاطفی تلاش کرد.

این کارشناس روان‌شناسی با بیان اینکه مدیریت روابط عاطفی به معنی انجام اعمال، رفتار، گفتار و کارهای آشکار و پنهان زیادی است که در نهایت به بهبود ارتباط عاطفی بین زن و مرد یا اعضای یک خانواده منجر می‌شود، اضافه کرد: در واقع مدیریت رابطه عاطفی سالم به مجموعه اعمالی گفته  می‌شود که با رضایت و قبول دو طرف در جهت بهبود شرایط فعلی پیش برده شود.

مدیریت‌کردن رابطه عاطفی فقط مخصوص زوجین نیست

وی گفت: مدیریت‌کردن رابطه عاطفی فقط مخصوص زوجین نیست، بلکه شامل روابط صمیمانه بین اعضای یک خانواده هم وجود می‌شود، به همین خاطر مدیریت رابطه عاطفی در خانواده باید از ابتدا در هر خانواده‌ای انجام شود تا بچه‌ها آموزش ببینند.

محمدی قنبرلو ادامه داد: منظور از عواطف، گرایش‌ها و احساساتی هستند که توجه انسان را از خود به دیگری معطوف می‌دارند و  عواطف، رفتارهای اجتماعی هستند که درون‌مایه‌ای انسانی دارند و بر اساس نوعی کنش و واکنش به وجود می‌آیند و به‌نوعی چهره می‌شوند.

به گفته این کارشناس روان‌شناسی، ثبات عاطفی همان ظرفیت حفظ تعادل عاطفی در شرایط استرس‌زا است و این نقطه مقابل بی‌ثباتی عاطفی و روان رنجوری است.

وی با اشاره به اینکه افراد پایدار از نظر احساسی، فشارهای جزئی و فشارهای روزمره زندگی را تحمل می‌کنند، بدون اینکه از نظر عاطفی ناراحت، مضطرب، عصبی یا عصبانی شوند، بیان کرد: آنها قادر به حفظ آرامش خود در فشارهای روحی جزئی هستند و ثبات عاطفی فرد را قادر می‌سازد تا به مشکلات زندگی واقع‌بینانه نگاه کرده و با تفکر، قضاوت و ارزیابی موقعیت، تصمیم  درستی اتخاذ کند و چنین درکی به فرد کمک می‌کند تا اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته و احساساتی مانند بدبینی یا خوش‌بینی، اضطراب یا آرامش، پرخاشگری یا تحمل، وابستگی یا خودمختاری، احساسات یا منطق، بی‌علاقگی یا همدلی را بهتر درک کنند.

به گفته محمدی قنبرلو، عشق تنها برای تداوم زناشویی کافی نیست و به‌خودی‌خود مشکلات را حل نمی‌کند؛ ولی انگیزه قدرتمندی برای غلبه بر آنها را فراهم می‌سازد.

وی با بیان اینکه حفظ پیوند ازدواج مستلزم وجود عوامل مهم دیگری مانند؛ تعهد، اعتماد متقابل، صمیمیت عاطفی، امنیت روانی است که اگر این عوامل وجود نداشته باشند زن و شوهر باید آن را در زندگی زناشویی خود به وجود آورند، تصریح کرد: سازگاری در ازدواج منطقی با عاشق شدن‌های شاعرانه متفاوت است و در یک ازدواج منطقی، ممکن است علایق و هدف‌های زن و شوهر متفاوت باشد؛ اما راه مذاکره و رسیدن به توافق لذت‌بخش و باثبات وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha