• پنجشنبه / ۵ آبان ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401080503200
  • خبرنگار : 71588

میانجیگر آمریکایی متن توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی را به رئیس‌جمهور لبنان داد

میانجیگر آمریکایی متن توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی را به رئیس‌جمهور لبنان داد

میانجیگر آمریکا در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی که شامگاه چهارشنبه وارد بیروت شده است، متن رسمی توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی جنوب را به رئیس جمهور لبنان تقدیم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، ریاست‌جمهوری لبنان در توییتی نوشت، میشل عون، ریس جمهور این کشور با آموس هوکشتاین، میانجیگر آمریکا در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی در حضور برخی مسئولان دیدار کرد. عون در این دیدار، نامه رسمی آمریکا در خصوص ترسیم مرزهای دریایی جنوب میان لبنان و اسراییل را دریافت کرد.

هوکشتاین طی اظهاراتی در بیروت ابراز امیدواری کرد، این توافق نقطه عطفی در عرصه اقتصادی باشد. وی گفت: امروز روز تاریخی برای دستیابی به توافقی است که می‌تواند امنیت را در دو طرف مرزها برقرار کند.

وی ادامه داد: این توافق اجازه خواهد داد اقدامات از سوی شرکت توسعه و اکتشاف توتال آغاز شود.

رسانه‌های لبنانی گزارش دادند، قرار است مراسم امضای توافق ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و اسرائیل بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) در سالن سازمان ملل در الناقوره و با مشارکت تیم مذاکره کننده اسرائیلی و اعضای هیئت‌هایی از لبنان، آمریکا و سازمان ملل برگزار شود. 

پیشتر خبرگزاری رویترز گزارش داده بود، در حالی که قرار است توافق ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی روز پنجشنبه بین دو طرف به امضا برسد، کابینه یائیر لاپید به شرکت «انرجین» اجازه داد تا استخراج گاز از میدان «کاریش» را آغاز کند.

یائیر لاپید، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در دیدار با نخست وزیر هلند در تل آویو گفت: ما پنجشنبه توافق تاریخی با لبنان را امضا خواهیم کرد و اسرائیل به زودی به صادرکننده بزرگ گاز به اروپا تبدیل می‌شود.

مذاکرات غیر مستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی برای ترسیم مرزهای دریایی میان دو طرف اکتبر سال ۲۰۲۰ با نظارت سازمان ملل آغاز شد، اما این مذاکرات پس از پنج دوره در مه ۲۰۲۱ به دلیل اختلاف‌نظر دو طرف بر سر مساحت منطقه مورد مناقشه متوقف ماند و طی چند ماه اخیر بار دیگر با میانجیگری آمریکا روند مذاکرات از سر گرفته و به صورت جدی‌تر از سوی هر دو طرف دنبال شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha