به گزارش ایسنا به نقل از آرتی، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سفر جنجالی خود را در ماه ژوئیه به عربستان سعودی انجام داد و وعده انتخاباتی خود مبنی بر دوری از پادشاهی را زیر پا گذاشت، زیرا دولت او فکر می کرد که توافقی محرمانه برای ریاض برای افزایش عرضه نفت به دست آورده است. در عوض، ریاض برعکس عمل کرد و اوپک را در کاهش اهداف تولید رهبری کرد.
نیویورک تایمز با استناد به مصاحبه با مقامات ناشناس دولت آمریکا و خاورمیانه گزارش داد که افزایش تولید قرار بود از سپتامبر تا پایان سال جاری انجام شود و به کاهش تورم و توجیه سفر بایدن به ریاض کمک کند. اوایل ماه جاری، اوپک اعلام کرد که قصد دارد تولید خود را به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش دهد، که فشار افزایشی بیشتری بر قیمت ها ایجاد می کند و به طور بالقوه خطر از دست دادن کنترل کنگره توسط حزب دموکرات به رهبری بایدن را در انتخابات میان دوره ای نوامبر آمریکا افزایش می دهد.
چندین قانونگذار آمریکایی در واکنش به این موضوع پیشنهاد کردند که واشنگتن باید عربستان سعودی را با قطع فروش تسلیحات یا حذف حمایت نظامی از این کشور مجازات کند.
بایدن ریاض را به جانبداری از روسیه در درگیری اوکراین و هشدار نسبت به تلافی متهم کرد و گفت: «عواقبی در پی خواهد داشت». بایدن قول داد که تصمیم اوپک برای عربستان سعودی «عواقب» خواهد داشت تایمز میگوید اعضای کنگره که گزارشهای محرمانهای درباره قرارداد محرمانه نفت دریافت کرده بودند، «از اینکه محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، دولت را فریب داده است، خشمگین شدهاند».
مقامات آمریکایی به این روزنامه گفتند که حتی چند روز قبل از اعلام اوپک، بن سلمان به آنها اطمینان داده بود که کاهش تولید نخواهد داشت. وقتی بعداً شنیدند که عربستان سعودی موضع خود را در این مورد تغییر داده است، مقامات دولت تلاشی ناموفق برای "تغییر نظر دربار سلطنتی" انجام دادند. مقامات سعودی در اوایل این ماه گفتند که تصمیم اوپک بر اساس ملاحظات اقتصادی است نه سیاسی.
واشنگتن تلاش کرد این اقدام را برای چندمین بار به تعویق بیندازد. چنین تاخیری ممکن است اعلامیه را به ۸ نوامبر، یعنی تاریخ میان دورهای، منتقل کند. بر اساس نظرسنجی، تورم ایالات متحده به بالاترین حد خود در ۴۰ سال اخیر نزدیک شده و به عنوان مهمترین نگرانی رای دهندگان آمریکایی در رتبه بندی قرار گرفته است.
بایدن در حالی که در سال ۲۰۱۹ برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا فعالیت میکرد، گفت که عربستان سعودی را وادار خواهد کرد تا «بهای قتل جمال خاشقجی» روزنامهنگار را بپردازند.
تایمز نوشت که حتی برخی از قویترین حامیان بایدن استدلال کردهاند که تصمیم بایدن برای دیدار با بن سلمان به هر حال، پس از اینکه دولتش فکر میکرد که یک توافق مخفیانه نفتی در ماه مه دارد، آخرین نمونه از «قربانی کردن اصول برای مصلحتهای سیاسی بود.»
جرالد کانولی، نماینده دموکرات ایالت ویرجینیا، گفت: «اکنون سطحی از شرمندگی وجود دارد و سعودیها با خوشحالی به راه خود ادامه می دهند.
بایدن در ماه ژوئن علناً درخواست از مقامات سعودی برای افزایش عرضه نفت را رد کرد. تایمز میگوید: «آنچه در نیمسال گذشته اتفاق افتاد، داستانی از توافقها، دست دادنها، افکار واهی، سیگنالهای از دست رفته و انگشت نشان دادن بر سر وعدههای شکستخورده بود.
انتهای پیام
نظرات