دکتر علی فکری چهارم آبانماه ۱۴۰۱ در همایش فرصت های سرمایه گذاری اراک که با حضور سفرای کشورهای کوبا، سنگال، قزاقستان، مجارستان، نیکاراگوئه، اوگاندا برگزار شد، اظهار کرد: ایران از طریق سرمایه گذاری خارجی با جمعیت ۸۰ میلیون نفری، نیروی کار مناسب و بازار بکر، تنوع اقلیمی و جغرافیایی، اهتمام به رشد و توسعه خوشه های تولیدی و تجاری نه تنها به شکوفایی اقتصادی می رسد بلکه با ایجاد ارتباطات عمیق و رونق آن، در کاهش فقر و رشد و شکوفایی منطقه، کشوری تاثیرگذار به شمار می رود.
وی تصریح کرد: نگاه بلند ایران به همکاری دو تا چند جانبه یکی از شروط تحقق توسعه اقتصادی از طریق جذب سرمایه گذاری خارجی است و دولت بخشی از دیپلماسی خود را، توسعه تعاملات با کشورهای منطقه قرار داده است.
فکری با تاکید بر اینکه سازمان سرمایه گذاری کشور با توجه به شرایط بین المللی و نگاه بلندمدت، تلاش خود را برای جذب سرمایه گذاری به کار گرفته است، گفت: در این راستا ایجاد، تقویت و بهبود شرایط کسب و کار داخلی، تدوین و ارتقای قوانین، شناسایی و معرفی هدف های سرمایه گذاری و تسهیل ورود سرمایه با استفاده از توسعه ابزارها، تدوین و تصویب مشوق های هدفمند برای جذب و هدایت سرمایه به سمت اهداف کشور، تشویق و حمایت قانونی برای جذب سرمایه های انسانی ایرانیان خارج از کشور و توسعه سرمایه گذاری با کشورهای منطقه از جمله اهداف سازمان به شمار می رود.
وی با اشاره به دستاوردهای دولت در حوزه جذب سرمایه گذاری خارجی اظهار کرد: در طول یک سال اخیر جذب سرمایه خارجی در کشور دو برابر افزایش یافته و با تغییر رویکرد در دولت سیزدهم میزان سرمایه گذاری از ۲.۴ میلیارد دلار به ۵ میلیارد دلار افزایش یافته و هنوز اقدامات بسیار باقی است. این افزایش نشان می دهد که تصمیمات تا حدودی موثر بوده و همچنان کار بسیار است.
فکری با بیان اینکه ارتقای خدمت به شهروندان یکی از اولویت های دولت است، افزود: سازمان سرمایه گذاری کشور برای تسهیل حضور سرمایه گذاران تلاش دارد، البته به دلیل وسعت اقتضائات و نیازهای مختلف هنوز با رسیدن به وضعیت مطلوب راه طولانی در پیش است و از سرمایه گذاران خارجی دعوت می شود با مطالعه فرصت های سرمایه گذاری موجود و مشوق های در نظرگرفته شده برای سرمایه گذاری، در ایران حضور یابند، همچنین شورای شهر می تواند با ارائه مشوق برای سرمایه گذاران در چارچوب قوانین تلاش کنند.
وی تصریح کرد: فرصت های سرمایه گذاری باید با الزاماتی چون مطالعه شده بودن، واقعی بودن و قابل تحقق بودن همراه باشند و امکان اجرای طرح ها به محض ورود سرمایه فراهم شود، قطعا طرح های فاقد این ویژگی ها امکان سرمایه گذاری نخواهد داشت.
فکری با اشاره به اینکه مشارکت بلند مدت از اهمیت خاصی برخوردار است چراکه به انتقال دانش فنی، تجارب مدیریتی، انتقال تکنولوژی، همکاری های اقتصادی پایدار و ... کمک می کند و این امر در پروژه های شهری اهمیت ویژه تری دارد، گفت: حمایت از سرمایه گذاران از سوی جمهوری اسلامی بسیار اهمیت دارد. سازمان سرمایه گذاری ایران به عنوان آژانس ملی سرمایه گذاری کشور، آمادگی دارد تمامی خدمات و حمایت لازم را برای شرکت های خارجی فراهم کند و این حمایت و خدمات از سوی بخش های اقتصادی استانداری و اداره کل اقتصاد و دارایی استان قابل ارائه است.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این مراسم اظهار کرد: استان مرکزی و کلانشهر اراک ظرفیت های ویژه ای در حوزه سرمایه گذاری، رشد، مشارکت، همکاری منطقه ای و بین المللی دارد.
وی با اشاره به استقرار سه هزار واحد صنعتی خرد و کلان در استان که شاید برخی از آنها در منطقه بی مانند باشد، گفت: استان و شهرستان شازند قطب انرژی منطقه به شمار می رود و ظرفیت گسترده ای در اختیار دارد و لازم است که میهمانان ویژه این همایش را با این ظرفیت ها و همچنین ۱۵ پروژه شهری در نظر گرفته شده به عنوان فرصت های سرمایه گذاری آشنا کرد و استان نیز آمادگی حمایت همه جانبه از سرمایه گذاری ها را دارد.
انتهای پیام
نظرات