هانی تحویل زاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه دولت مبنای محاسبه حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده ماده اولیه شیرخشک نوزاد را از ارز دولتی به نیمایی تغییر داده است، گفت: این تغییر ارز منجر به افزایش هزینههای تولید تا ۷ برابر شده است.
وی ادامه داد: قانونی در مجلس تصویب شده، ولی هنوز به دولت ابلاغ نشده است. قانونی که می گوید بایستی مالیات بر ارزش افزوده این کالا از ۹ درصد به ۱ درصد و حقوق گمرکی از ۴ درصد به ۱ درصد تغییر کند که از لحاظ هزینه برای تولیدکنندگان مانند سابق میشود. هنوز نمیدانیم که چرا مجلس در ابلاغ این قانون به دولت تعلل میکند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد اضافه کرد:تولیدکنندگان توانایی پرداخت این هزینه و اختلاف قیمت را ندارند. اگر این شیرخشکها نیز ترخیص نشود با کمبود آن در بازار مواجه خواهیم شد.
تحویل زاده تصریح کرد: در حال حاضر کالایی در گمرک نمانده اما گمرک به ما نامه زده است که اگر این پرداخت صورت نگیرد مشمول ماده ۷ گمرک خواهیم شد و عملا امکان واردات را از دست خواهیم داد.
وی عنوان کرد: باید این قانون سریعتر به گمرک ابلاغ شود تا بتوانیم ماده اولیه وارد کنیم یا اینکه دولت قیمت شیرخشک نوزاد را اصلاح کند تا بتوانیم این مابه التفاوت را بپردازیم.
گفتنی است بر اساس ماده ۷ قانون گمرک کالای موجود در گمرک، وثیقه پرداخت کلیه وجوه متعلقه به آن کالا و سایر بدهیهای قطعی صاحب کالا بابت وجوهی است که وصول آن به موجب قانون بر عهده گمرک است. گمرک قبل از دریافت یا تامین وجوه مذکور نمیتواند اجازه تحویل یا ترخیص کالا را بدهد.
انتهای پیام
نظرات