• سه‌شنبه / ۳ آبان ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401080301809
  • خبرنگار : 50105

صادرات کود آمریکا رکورد زد

صادرات کود آمریکا رکورد زد

صادرات کودهای نیتروژنی ایالات‌متحده در تابستان امسال پس از افزایش قیمت گاز طبیعی در اروپا که هزینه‌های تولید این ماده را در آنجا افزایش داد و محموله‌های ایالات‌متحده را رقابتی‌تر کرد، به بالاترین حد در چند سال اخیر رسید.

به گزارش ایسنا، فروش سریع ایالات‌متحده تأثیر گسترده جنگ در اوکراین را بر عرضه جهانی غذا و انرژی نشان می‌دهد. روسیه، تحت تحریم‌های مالی، یکی از تولیدکنندگان عمده کود و گاز طبیعی است که در تولید محصولات نیتروژنی برای افزایش عملکرد ذرت و سایر محصولات مهم است.

ذخایر کم کود، قیمت مواد مغذی محصولات را چنان در سراسر جهان افزایش داده است که سازمان ملل‌متحد در این ماه نسبت به یک بحران آینده در دسترس بودن هشدار داد. شرکت‌های اروپایی به دلیل هزینه‌های بالا مجبور به تعطیلی برخی از کارخانه‌های تولید کود شیمیایی شده‌اند.

بر اساس جدیدترین داده‌های اداره سرشماری ایالات‌متحده که توسط اتحادیه بین المللی کود  TFI گردآوری شده است، صادرات از ایالات‌متحده، سومین تولیدکننده بزرگ جهان، در ماه اگوست به ۳۷۰ هزار تن مواد افزایش یافت که بیش از دو برابر کل سال قبل است. این رقم بالاترین رقم ماهانه از زمانی است که اتحادیه بین المللی کود  TFI شروع به ردیابی داده‌ها در سال ۲۰۱۳ کرد.

تحلیلگران اظهار کردند که خریداران اروپایی از خریداران داخلی در ایالات‌متحده و سایر صادرکنندگان مانند اندونزی و مالزی پیشی می‌گیرند. علیرغم افزایش صادرات، داده‌های جداگانه TFI نشان می‌دهد که در ماه ژوئن، عرضه کود نیتروژن در ایالات‌متحده در دومین سطح بالاترین سطح خود در دهه گذشته بوده که نشان‌دهنده جابجایی جهانی به جای کمبود است.

قیمت نیتروژن اتحادیه اروپا در اواسط اکتبر کاهش یافت زیرا برخی از کارخانه‌های اروپایی به دلیل کاهش قیمت گاز طبیعی تولید خود را از سر گرفتند.

بر اساس گزارش رویترز، تولیدکنندگان ایالات متحده علیرغم هزینه‌های بالای نهاده، ممکن است ذرت با کود بیشتری را در سال آینده بکارند. نظرسنجی کشاورزان پیش‌بینی می‌کند که سطح زیرکشت ذرت در ۱۰ سال اخیر به ۹۴.۲۸۲ میلیون هکتار برسد که نسبت به سال ۲۰۲۲ رشد ۶.۴ درصدی را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha