امیر یوسفی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه برقراری ارتباطات با کشورهای همسایه از تأکیدات مقام معظم رهبری و از برنامههای دولت سیزدهم است، اظهار کرد: درگیری جهان با بیماری کرونا در دو سال گذشته سبب شد تا بسیاری از روابط کشورها تحت تأثیر این بیماری قرار گیرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با تأکید بر اینکه عواقب ناشی از بیماری کرونا بر روابط کشور ما با کشورهای همسایه بهخصوص «ترکمنستان» که بازار هدف تجاری و اقتصادی ما هم است اثر گذاشت، ادامه داد: حال در دوران پساکرونا هستیم و تلاش میکنیم تا روابط با سایر کشورها به سمت عادیسازی حرکت کند.
وی با اشاره به آخرین نشست رئیسجمهور ایران و رئیسجمهور ترکمنستان و توافق برای برقراری ارتباط استانهای همجوار دو کشور، افزود: در همین راستا نشست های بینالمللی بین مسئولان استان گلستان در شمال جمهوری اسلامی ایران با استان بالکان در کشور ترکمنستان برگزار شد.
یوسفی در ادامه به سفر هیئت تجاری استان گلستان به استان بالکان جهت بررسی پتانسیلها و ظرفیتهای آن منطقه اشاره کرد و گفت: در این سفر نشست های متعددی بین تجار و بازرگانان و هیئتهای دولتی دو کشور برگزار و توافقاتی حاصل شد.
وی با بیان اینکه تجار و بازرگانان گلستانی بهعنوان نخستین هیئت تجاری جمهوری اسلامی ایران پس از استقلال ترکمنستان وارد آن کشور شدند، خاطرنشان کرد: ایران جزو اولین کشورهایی بود که استقلال ترکمنستان را به رسمیت شناخت و علاقهمندی خود را برای استقلال آن کشور اعلام کرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان با تأکید بر اینکه در نشست های تخصصی این سفر، راهکارهای رفع موانع تعمیق روابط دو کشور ارائه شد، اضافه کرد: هیئت ایرانی اعلام آمادگی کرد تا مشکلات و خرابیهای خط زمینی (جادهای) بین دو کشور را اصلاح و مرمت کند.
وی استفاده همهجانبه از ظرفیت خط ریلی بین دو کشور را از دیگر درخواستهای هیئت ایرانی در این سفر مهم عنوان کرد و افزود: توافق شد تا ترکمنستان مشکلات موجود در این بخش را مرتفع کند.
امیر یوسفی با اشاره به اینکه تسهیل در صدور ویزا از مهمترین خواستههای هیئت جمهوری اسلامی ایران در این سفر بود، تصریح کرد: سهولت اخذ ویزا برای تجار و بازرگانان نخستین قدم در راستای بیان حسن نیت این کشور همسایه است که باید انجام شود.
وی دادن ویزا به مسافران ایرانی با هدف گسترش مناسبتهای گردشگری را یک اولویت مهم دانست و گفت: برقراری خط هوایی بین دو شهر گرگان – عشقآباد میتواند علاوه بر کوتاه شدن مسیر تردد، به روابط تجاری دو کشور سرعت دهد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان فعالیت مجدد بازارچه حسین قلی و بازارچه مرزی اینچه برون را از اصلی تقاضاهای اهالی بومی منطقه عنوان کرد و افزود: فعالسازی این دو بازارچه سبب تقویت تجارت چمدانی و سایر رویههای دادوستد و گردشگری میشود.
وی در پایان برگزاری نمایشگاههای مشترک را از مهمترین توافقات این سفر برشمرد و خاطرنشان کرد: تبادل اطلاعات بین تجار و بازرگانان با ایجاد سایت مشترک برای معرفی تولیدیهای دو کشور تأثیرگذار است و میتواند در صادرات و واردات نقش داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات