• شنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۱ / ۲۳:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401073017015
  • خبرنگار : 50499

مدیر کل بیمه سلامت استان:

۶۶ درصد جمعیت خراسان رضوی تحت پوشش بیمه سلامت هستند

۶۶ درصد جمعیت خراسان رضوی تحت پوشش بیمه سلامت هستند

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: درحال حاضر چهار میلیون و ۲۰۸ هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی تحت پوشش اداره کل هستند که این تعداد ۶۶ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود.

علیرضا رمزی امروز، ۳۰ مهر ماه، در نشست خبری که در سالن اجتماعات اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: قانون بیمه همگانی در سوم آبان ۱۳۷۳ با هدف پوشش بیمه همگانی آحاد جامعه تصویب شد. برای گرامیداشت جایگاه این قانون که در راستای اجرای اصل ۲۹ قانون اساسی است، اوایل آبان هفته‌ای به عنوان هفته بیمه سلامت نامگذاری شده است.

وی در خصوص اقدامات دولت سیزدهم برای بیمه همگانی مردم افزود: مهمترین رسالت سازمان تعمیم پوشش بیمه همگانی است. با حمایت و پشتیبانی دولت سیزدهم بیش از ۵.۵ میلیون نفر در سه دهک درآمدی از ابتدای سال از بیمه‌نامه رایگان برخوردار شدند که سهم خراسان رضوی بالغ بر ۳۹۰ هزار نفر از این تعداد است.

مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی عنوان کرد: خراسان رضوی رتبه اول جمعیت بیمه‌شدگان تحت پوشش را بین ۳۱ استان کشور در سازمان بیمه سلامت ایران را دارد.

رمزی تصریح کرد: اهالی خراسان رضوی در صندوق بیمه روستاییان و عشایر با تعدادی بالغ بر یک میلیون و ۸۴۵ هزار نفر و در صندوق بیمه سلامت همگانی رایگان با تعدادی بالغ بر یک میلیون و ۷۴۷ هزار عضو بالاترین جمعیت بیمه شده را میان صندوق‌های بیمه‌ای اداره کل به خود اختصاص می‌دهند. در صندوق کارمندی نیز ۳۸۷ هزار نفر، در صندوق سایر اقشار ۲۰۷ هزار نفر و در صندوق ایرانیان ۲۰ هزار و ۸۰۰ نفر از استان عضویت دارند.

وی در خصوص آمار اتباع بیمه شده خراسان رضوی بیان کرد: در حال حاضر ۲۴ هزار ۱۱۴ نفر در استان تحت پوشش بیمه هستند که از این تعداد ۲۳ هزار و ۲۹۴ نفر آسیب‌پذیر و بیماران خاص و ۸۲۰ نفر نیز غیر آسیب‌پذیر هستند.

مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی با اشاره به تعداد بیماران خاص بیمه‌ شده در استان اظهار کرد: بین جمعیت بیمه‌شدگان تحت پوشش در صندوق‌های مختلف اداره کل ۶۹۸۶ نفر تحت عنوان بیماران خاص تحت پوشش قرار دارند که از این تعداد ۱۰۳۷ نفر بیمار پیوند کلیه، ۲۲۲۸ نفر بیمار ام‌اس، ۲۴۹۱ نفر بیمار همودیالیز، ۱۳۹ نفر دیالیز صفاقی، ۴۶۷ نفر بیمار تالاسمی و ۶۳۲ نفر بیمار هموفیلی هستند.

رمزی در خصوص نسخه‌نویسی الکترونیک در خراسان رضوی عنوان کرد: در حال حاضر اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی برای ارائه خدمات به بیمه‌شدگان با ۴۸۲۷ پزشک و مرکز ارائه‌کننده خدمت قرارداد دارد. از مهمترین اقدامات تحولی سازمان در راستای اجرای تبصره ۱۷ احکام بودجه سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اجرای پروژه نسخه‌نویسی الکترونیک است که در ۶ ماه اول سال جاری با همکاری جامعه پزشکی استان این موضوع ادامه داشته است. در خراسان رضوی ۹۵ درصد نسخه‌ها به صورت الکترونیک صادر می‌شود. البته در هر تحول بزرگ قطعا مشکلاتی به خصوص در زمینه‌های نرم‌افزاری وجود دارد که مرتبا این موضوعات به سازمان بیمه اعلام شده و اصلاحات به صورت مستمر نیز ادامه دارد.

وی یکی از مهم‌ترین اقدامات تحولی را اجرای پروژه پزشک خانواده و نظام ارجاع عنوان کرد و افزود: این پروژه از مهر سال پیش در صندوق بیمه سلامت آغاز شد و در ۶ ماه اول امسال نیز ادامه داشته است. از جمعیت یک میلیون و ۷۴۷ هزار نفری تحت پوشش صندوق در استان، ۵۱۵ هزار نفر تحت پوشش ۳۸۵ پزشک خانواده قرار دارند.  

مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی با اشاره به بیمه پشتیبانی از خدمات درمان ناباروری افزود: این موضوع نیز از سال قبل شروع شده و همچنان ادامه دارد. بیمه‌شدگان مشمول عبارتند از خانم‌های متاهل تا ۴۹ سال و تمام آقایان متاهلی که شرایط ناباروری اولیه و ثانویه را داشته باشند.

رمزی ادامه داد: خدمت درمان ناباروری شامل ویزیت و پیگیری، ارائه خدمات پاراکلینیک، تجویز دارو، تامین لوازم مصرفی، اقدامات تشخیصی و درمان تخصصی برای زوجین نابارور در مراحل اولیه‌ و ثانویه است که در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک نشان‌دار شده‌اند.  

وی در خصوص بیمه اتباع نابارور نیز خاطرنشان کرد: هزینه‌های درمان ناباروری برای زوج‌های تبعه بیگانه‌ای که هر ۲ نفرشان بیمه شده سازمان بیمه سلامت باشند، در تعهد بیمه است. تعهد پرداخت هزینه توسط سازمان‌های بیمه‌گر پایه در مراکز دولتی، عمومی و غیر دولتی معادل ۹۰ و در مراکز خصوصی و خیریه نیز معادل ۹۰ درصد تعرفه‌های عمومی و غیر دولتی است. هزینه فرانشیز بیمه‌شدگان نیز ۱۰ درصد است.

مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر در خراسان رضوی چهار مرکز دارای قرارداد، یک مرکز در مرحله انعقاد قرارداد و ۲ مرکز نیز در حال تجهیز و راه‌اندازی است. در مراکز فاقد قرارداد هزینه بیمه‌شدگان به صورت خسارت متفرقه پرداخت می‌شود.  

رمزی درباره ویژگی‌های طرح دارویار اظهار کرد: از اقدامات مهم و در راستای حفاظت مالی از بیمه‌شدگان، پرداخت سهم ارز داروهای مشمول آن علاوه بر سهم سازمان به داروخانه‌ها از ۲۳ تیر ماه جاری است که تحت عنوان طرح دارویار شناخته می‌شود. در این طرح اقلام دارویی مشمول تغییر سیاست ارزی شامل ۲ لیست است. اقلام دارویی بیمه‌ای شامل ارز ۹۹۵ قلم دارو است که به این اقلام علاوه بر سهم سازمان، سهم ارز نیز تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: لیست اقلام دارویی غیر بیمه‌ای مشمول ارز ۳۷۳ قلم دارو است که به این اقلام تنها سهم ارز تعلق گرفته و سهم سازمان صفر است. بر این اساس و با اجرای طرح دارویار اقلام دارویی مورد تعهد سازمان از ۲۵۴۱ قلم به ۲۹۱۶ قلم افزایش پیدا کرده و میانگین پرداختی ماهانه سهم ارز در ۲ ماه مرداد و شهریور ۲۳ میلیارد و سهم سازمان ۳۵ میلیارد تومان بوده است.

مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی عنوان کرد: از سال گذشته تا کنون حمایت ویژه دولت در تخصیص اعتبارات مورد نیاز سازمان برای پرداخت به موقع مطالبات ارائه‌کنندگان خدمات بوده است؛ به طوری‌ که در سال جاری استان بالغ بر ۱۲۱۲ میلیارد تومان جذب اعتبار داشته که ۱۰۰۷ میلیارد تومان آن بابت سطوح ۲ و سه و حدود ۲۰۵ میلیارد تومان دیگر بابت سطح یک روستایی پرداخت شده که بر این اساس مطالبات موسسات دانشگاهی در تیر ماه و موسسات غیر دانشگاهی تا مرداد ماه تسویه شده است.

رمزی تاکید کرد: همچنین در حال حاضر بالغ بر ۹۰ درصد مطالبات شهریور ۱۴۰۱ داروخانه‌ها و ۶۵ درصد مطالبات شهریور ماه ۱۴۰۱ اسناد سرپایی پرداخت شده. میانگین ماهانه هزینه درمان استان ۱۸۲ میلیارد تومان است که ۹۵ میلیارد تومان آن مربوط به هزینه‌های بخش دولتی دانشگاهی و ۸۶ میلیارد تومان مربوط به بخش غیر دانشگاهی استان است. هزینه‌های بیماران کرونایی بستری در ۶ ماه اول سال بالغ بر ۴۸ میلیارد تومان بوده است.

وی ادامه داد: میانگین ماهانه هزینه‌های داروخانه‌ها در استان تا قبل از پرداخت سهم ارز ۳۵ میلیارد تومان بود که این رقم بعد از پرداخت سهم ارز به ۵۸ میلیارد تومان افزایش یافته است. به طور کلی در هر ۲۴ ساعت بالغ بر ۶ میلیارد تومان هزینه برای ارائه خدمت به بیمه‌شدگان اداره کل ایجاد می‌شود.

مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی در خصوص وضعیت پشتیبانی از کسانی که تحت پوشش بیمه نیستند نیز خاطرنشان کرد: هر فرد فاقد پوشش بیمه‌ای می‌تواند به مدت سه ماه پوشش بیمه رایگان دریافت کند. این موضوع با مراجعه به دفاتر پیشخوان یا از طریق سامانه شهروندی به www.bimehsalamtiranian.ir قابل انجام است.

رمزی گفت: به زودی دستورالعمل صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز در سطح استان و کشور اجرایی خواهد شد و سازمان بیمه‌گر با همراهی دانشگاه علوم پزشکی به نسبت ارائه خدمت به این دسته از بیماران و بیمه‌شدگان نیز اقدام خواهد کرد.

وی ادامه داد: امکان پوشش بیمه‌ای رایگان مادران باردار و فرزندان‌شان تا سن پنج سالگی نیز فراهم شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha