محمد حسنینسب در گفت و گو با ایسنا با اشاره به پایان برداشت محصول خرما از سطح نخیلات استان، اظهار کرد: فصل برداشت خرما در استان از اوایل شهریورماه با برداشت خارک و رطب شروع میشود و تا نیمه دوم مهرماه با برداشت خرما ادامه دارد.
وی افزود: عمدهترین ارقام خرما در استان از جمله استعمران، برحی، عویدی، فرسی، کبکاب، گنطار و زاهدی است که به جز خرمای استعمران که محصولی صادراتی است مابقی ارقام، مصرف داخلی دارند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: پیش بینی میشود امسال از سطح ۴۲ هزار هکتار نخیلات استان خرما، ۲۵۰ هزار تن محصول خرما برداشت شود.
حسنینسب با اشاره به خرید تضمینی خرما به میزان ۲۲ هزار تن توسط تعاون روستایی در سال گذشته در استان افزود: امسال ۹۵ هزار تن خرما به صورت توافقی توسط کارگاهداران از نخلداران استان خریداری شد که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشت.
وی با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم خرما ۱۳ هزار تومان تعیین شده است، اظهار کرد: برگزاری جلسات متعدد با انجمن خرما و اتحادیه صادرکنندگان خشکبار در راستای خرید توافقی کار بسیار موثر در افزایش فروش خرما بوده است.
حسنینسب با اشاره به اینکه خرمای خریداری شده از نوع استعمران بوده است، بیان کرد: این نوع خرما مصرف خوراکی و صنعتی دارد و به دلیل خاصیت نیمه خشک بودن آن، قابلیت نگهداری بدون سردخانه را دارد و عمدتا کارگاهداران این نوع خرما را صادر میکنند.
وی تصریح کرد: کارگاههای بستهبندی و فرآوری خرما در شهرهای خرماخیزی چون آبادان، خرمشهر، ماهشهر، اهواز و شادگان قرار دارند و حدود ۵ هزار نفر کارگر فصلی و دائمی در این کارگاهها مشغول به کار هستند. بنابراین این کارگاهها نقش مهمی در چرخه تولید، توسعه و اشتغال ایفا میکنند.
حسنینسب با اشاره به برنامه جامع نخیلات در استان گفت: این برنامه شامل چندین محور از جمله جایگزینی نخیلات فرسوده، اقدامات زیربنایی، شبکههای آبیاری و توسعه صنایع فرآوری است که در صورت عملیاتی شدن این برنامه، خام فروشی خرما حذف خواهد شد و خرما با ارزش افزوده بالاتر و ارزآوری بیشتری به فروش خواهد رسید.
وی عنوان کرد: به دلیل پایش عوامل زیانرسان، کنترل آفات و بیماریها، برگزاری دورهها و حضور به موقع کارشناسان در مزارع کیفیت خرما نسبت به سال گذشته بهتر بود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به عوامل زیان رسان به نخیلات، اظهار کرد: آفت کنه، تار عنکبوتی، چوب تارها، بیماری خشکیدگی برگ، خشکیدگی خوشه و خامج از عوامل زیان رسان به نخیلات هستند.
حسنینسب افزود: نظافت بر باغات و حذف علفهای هرز، شاخههای خشک و اضافه و خوشههای آلوده یکی از موارد مهم در کنترل بیماریها و آفات است.
وی بیان کرد: همچنین استفاده از کودهای فسفاته و پتاسه علاوه بر افزایش کیفیت و کمیت محصول در مقاومت گیاه نسبت به آفات و بیماریها نقش چشمگیری دارد.
انتهای پیام
نظرات