به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش کمیسیون انرژی در مورد ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور و گزارش رئیس دیوان محاسبات کشور در مورد تفریغ بودجه سال۱۴۰۰ کل کشور در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه، مالک شریعتی نیاسر سخنگوی کمیسیون انرژی گزارش این کمیسیون در مورد ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور توسط سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس قرائت شد.
تلاش میکنیم در فصل سرما با کمترین مشکل در تامین گاز روبرو شویم
در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص ناترازی مصرف گاز جواد اوجی وزیر نفت با حضور در صحن مجلس گفت: در سال جاری تعمیرات اساسی پالایشگاهها و خطوط انتقال گاز و ایستگاههای تقویت فشار صورت گرفته و تولید حداکثری گاز از میادین مشترک و مستقل گازی با جدیت در حال دنبال شدن است تا در فصل سرما با کمترین مشکل در تامین گاز مواجه شویم.
عدم رسیدگی به ناترازی گاز موجب بحرانهای امنیتی میشود
پس از آن، فریدون حسنوند رییس کمیسیون انرژی با بیان اینکه همه مسئولان کشور به ناترازی اذعان دارند، گفت: همه قوا بدانند ناترازیها تهدید هستند و در صورت رسیدگی نشدن به آن، منجر به بحرانهای امنیتی میشوند.
ریشه ناترازی در تولید گاز عدم سرمایهگذاری است
همچین محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: اولین مشکل در حوزه ناترازی گاز در کشور به عدم سرمایه گذاری در این حوزه بازگشته که دلیل آن عدم توجه به ظرفیتهای بازار سرمایه در داخل است.
برای تحقق توسعه زیرساختهای صنعت گاز به سرمایهگذاری نیاز داریم
در ادامه بررسی های مربوط به گزارش کمیسیون انرژی در خصوص ناترازی مصرف گاز، علیرضا ورناصری عضو کمیسیون انرژی با تاکید بر اینکه در حوزه حیاتی انرژی به بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری فوری نیاز داریم، توضیح داد: اگر ناترازی حوزه نفت و گاز برطرف نشود مشکلات صنعت تولید و اشتغال افزایش خواهند یافت. برای تحقق توسعه زیرساخت های صنعت گاز به سرمایه گذاری نیاز داریم اینکه گاهی روابط شرکت ملی گاز و شرکت های سرمایه گذاری پایدار نیست به دلیل عدم اعمال سیاست های تشویقی یا حمایت محور است؛ رابطه ای که میان شرکت ملی گاز و شرکت های سرمایه گذار برقرار میشود باید رابطه دوسویه برد باشد.
باید برای تامین سوخت در آینده کشور نگران باشیم
رمضانعلی سنگدوینی عضو دیگر کمیسیون انرژی هم با بیان اینکه با ادامه وضعیت فعلی باید برای تامین سوخت در آینده نگران باشیم، گفت: حدود ۲۶۰ میلیارد مترمکعب گاز انتقالی در سال ۱۴۰۰ داشتیم که میزان مصرف در دوران پیک حدود ۸۴۰ میلیون مترمکعب بود که ۷۰۰ میلیون مترمکعب آن مربوط به بخش خانگی بوده است، مسالهای که نگران کننده است.
باید فازهای جدید پارس جنوبی تاسیس شود
همچنین موسی احمدی عضو دیگر کمیسیون انرژی گفت که باید برای تأمین امنیت پایدار پارس جنوبی فازهای جدید پارس جنوبی تاسیس شود که تسریع در انجام پروژههای جدید و نوین این میدان میتواند در این راستا باشد.
حرکت کشور باید به سمت بهرهگیری از انرژیهای پاک باشد
در ادامه بررسی های مربوط به این گزارش، مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات تاکید کرد: حرکت کشور باید به سمت استفاده از منابع پاک انرژی باشد از جمله انرژی هستهای باید مورد توجه قرار گیرد. ما باید نسبت به ذخایر فعلی خود توجه داشته و از آنها مراقبت کنیم. باید آینده نگری لازم در این حوزه صورت گیرد.
برای توسعه میادین مشترک نفتی و گازی از منابع مردم استفاده کنیم
همچنین مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران با بیان اینکه «الان در حوزه میادین مشترک صنعت نفت و گاز به حداقل ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم»، گفت: در اینجا می توانیم از منابع خرد مردم استفاده کنیم و باید مکانیزمی برای جمع آوری منابع خرد مردم وجود داشته باشد تا بتوانیم ضمن سهیم کردن مردم در این امر فازهای پارس جنوبی را توسعه دهیم.
محمدباقر قالیباف «ناترازی» را چالش و مانع جدی و اساسی کشور در حوزه گاز عنوان کرد و گفت: نظام حکمرانی در کشور سالانه ۱۰ ها میلیارد دلار سرمایه را از بین می برد و گازی که میتوان در پتروپالایشگاه ها و صادرات استفاده کنیم و بزرگترین منابع درآمدی ما هستند را هدر می دهیم.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه توقع مردم از مجلس و دولت حل و فصل این موضوع است، افزود: در سال ۹۳ مجلس به همین موضوع پرداخته و همچنین در بندهای الف و ب ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر نیز بصورت مفصل درباره بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی در کشور بحث شده و راهکار ارایه شده است؛ این قوانین فقط برای آن مجلس و آن دولت نبوده است بلکه برای همه ما است.
ناطقین مجلس
بشیری: تعامل با فرهیختگان جزو اولویتهای مسئولان فرهنگی کشور باشد
شادمهر: افزایش همبستگی در جامعه رشد اعتماد اجتماعی را به دنبال دارد
امامی راد: زنان اصیل ایرانی از شعار زن، زندگی، آزادی از نگاه آمریکاییها متنفرند
خاتمی: فوت تاسف برانگیز خانم امینی بهانه ای برای تحریف واقعیت قرار گرفت
نماینده زرند: برای نجات جان انسانها باید با تمام توان تلاش و هزینه کرد
***
در ادامه جلسه علنی امروز، مهرداد بذرپاش رئیس دیوان محاسبات کشور هم با حضور در صحن علنی گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ قرائت کرد.
بر اساس این گزارش یافته های دیوان محاسبات در بخش «مالیات و حقوق گمرکی» حاکی است که از مبلغ حدود ۲۴۵ هزار میلیارد تومان مطالبات مالیاتی، حدود ۸ هزار ۸۰۰ میلیارد تومان معادل بیش از ۳.۵ درصد، در سال ۱۴۰۰ وصول شده است و مالیات مربوط به خانه های خالی صفر بوده است.
همچنین بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور، برنامه ششم توسعه الزاماتی برای تهیه و تدوین قوانین بودجه سالهای ۱۳۹۶ لغایت ۱۴۰۰ تعیین کرده است که یافته ها نشان می دهد منابع عمومی دولت در قانون بودجه ۱۴۰۰ نسبت به پیش بینی برنامه ششم توسعه حدود ۹۷ درصد و تحقق این منابع حدود ۵۷ درصد افزایش داشته که دلیل اصلی آن رشد قابل توجه «واگذاری داراییهای مالی و سرمایهای» است.
پس از قرائت این گزارش، عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس بیان کرد: گزارش جامعی از سوی دیوان محاسبات در خصوص تفریغ بودجه ۱۴۰۰ ارائه شد و امیدواریم این گزارشها الگوی تصمیم گیری مجلس هم در حوزه قانون بودجه و هم در حوزه تکالیف دستگاهها باشد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
نماینده خرم آباد: شرم باد بر امپراطوری رسانه جهانی که جرم و جنایت را سانسور میکند
نظری: وزارت خارجه حمایت برخی از کشورها از اعتراضات خیابانی در ایران را پیگیری حقوقی کند
حق وردی: آیا در استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی شهروند درجه یک و دو داریم؟
جوکار: قوه قضائیه هزینههای وارده بر نظام در اغتشاشات اخیر را از افراد غیرمسئول دریافت کند
نماینده سنندج: اغتشاشات محکوم است اما بی توجهی به مطالبات کردها محکومتر
توصیه محمدبیگی به دولتهای غربی: آزار و اذیت زنان را در کشورهای خودتان جمع کنید
انتهای پیام
نظرات