به گزارش ایسنا، علیرضا ورناصری در جلسه علین امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون انرژی درباره ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور پس از قرائت این گزارش و همچنین اظهارات وزیر نفت گفت: مانند شرایط سال قبل روزانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم، در شرایطی که پیشبینی حاکی از این است که با افزایش مصرف گاز در بخش های خانگی و تجاری در ۶ ماهه دوم سال جاری احتمالاً رکورد مصرف گاز مجدد در کشور شکسته خواهد شد.
نماینده مسجد سلیمان اظهار کرد: جهت عبور از عرضه محوری در تامین انرژی کشور باید به مدیریت مصرف و کاهش شدت مصرف انرژی سامان ببخشیم. در این زمینه مهمترین شاخص بهینه سازی شاخص شدت مصرف انرژی است، عمده کشورها با سیاست های مدون این روند را نزولی کردهاند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: باید به جای افزایش عرضه، بر بهینه سازی متمرکز شویم و در واقع باید در کلیت مجموعه شرکت ملی گاز ایران به ویژه شرکت های گاز استانی این موضوع در اولویت باشد و برای رفع ناترازی، بهینه سازی مصرف پیگیری شود.
ورناصری با تاکید بر اینکه ورود به فضای هوشمند سازی شبکه توزیع گاز به صورت فرابخشی و با دخیل کردن دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان تخصصی این حوزه حمایت و تسریع یابد تا استفاده از ظرفیت های فناورانه و ایده های نو در پیشبرد سیاست بهینه سازی در مصرف گاز محقق شود، گفت: در بحث مشترکین پرمصرف باید توجه داشته باشیم که بیش از ۲۶ میلیون مشترک گاز در کشور وجود دارد که برخی از آنها مشترکان پر مصرف هستند؛ بناست با تحقق هوشمندسازی، پایش و کنترل مصرف انجام شود.
وی تصریح کرد: هوشمندسازی توزیع و اندازه گیری گاز طبیعی به منظور اجرایی شدن پروژه ملی ساخت کنتورهای هوشمند گاز با مشارکت دانش بنیان ها باید تسریع یابد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: در حوزه حیاتی انرژی به بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری فوری نیاز داریم. اگر ناترازی حوزه نفت و گاز برطرف نشود مشکلات صنعت تولید و اشتغال افزایش خواهند یافت. برای تحقق توسعه زیرساخت های صنعت گاز به سرمایه گذاری نیاز داریم اینکه گاهی روابط شرکت ملی گاز و شرکت های سرمایه گذاری پایدار نیست به دلیل عدم اعمال سیاست های تشویقی یا حمایت محور است؛ رابطه ای که میان شرکت ملی گاز و شرکت های سرمایه گذار برقرار میشود باید رابطه دوسویه برد باشد.
انتهای پیام
نظرات