احمدرضا جعفری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در شهرستان خمین ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع زیر کشت لوبیا است که ۲ هزار و ۵۸۰ هکتار مربوط به لوبیا چیتی، ۳۵۰ هکتار لوبیا قرمز و ۲۴۰ هکتار لوبیا سفید است.
وی با اشاره به میانگین عملکرد این ارقام افزود: لوبیای چیتی حدود ۳ تن در هکتار، لوبیا قرمز ۲.۶ تن در هکتار و لوبیا سفید ۲.۵ تن در هکتار تولید می شود.
رئیس جهادکشاورزی خمین تصریح کرد: با توجه به اینکه مقدار کمی از برداشت لوبیا در شهرستان باقی مانده، پیش بینی می شود ۸ هزار تن محصول به ارزش ۴۵۰ میلیارد تومان از مزارع خمین برداشت شود، تولید لوبیا در این شهرستان زمینه اشتغال ۱۲ هزار نفر را فراهم کرده است.
جعفری با بیان اینکه این کشت در اذهان عمومی یک گیاه پرآببر است بیان کرد: در روش های سنتی و شیوه آبیاری غرقابی مصرف آب این محصول در طول فصل کشت که تقریبا ۱۰۰ روز است، بالغ بر ۲۲ هزار مترمکعب است.
وی ادامه داد: در این راستا طی چندسال اخیر شیوه های نوین آبیاری به بهره برداران معرفی شده که با گسترش اجرای سیستم های نوین آبیاری تحت فشار، این مقدار مصرف در شیوه آبیاری نوین(آبیاری تیپ) به حدود ۷ هزار متر مکعب رسیده و تقریبا مصرف آب با استفاده این روش به یک سوم رسیده است.
رئیس جهاد کشاورزی خمین اضافه کرد: در حال حاضر تقریبا تعداد زیادی از تولیدکنندگان لوبیا به سمت استفاده از روش آبیاری تیپ روی آورده اند که بسیار حائز اهمیت است.
جعفری تاکید کرد: متاسفانه در کشت گندم دیم امسال با توجه به عدم بارندگی در فصل بهار خسارت زیادی در این شهرستان وارد شد و در واقع مهمترین معضل در سال زراعی گذشته در حوزه کشت گندم دیم بود.
انتهای پیام
نظرات