• یکشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401072412834
  • خبرنگار : 50072

هشدار رئیس صندوق بین‌المللی پول نسبت به خطر تجزیه ژئوپلیتیکی

هشدار رئیس صندوق بین‌المللی پول نسبت به خطر تجزیه ژئوپلیتیکی

رئیس صندوق بین‌المللی پول نسبت به خطر تجزیه ژئوپلیتیکی در بحبوحه کندی رشد جهانی هشدار داد.

به گزارش ایسنا به نقل از چاینا، کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول (IMF) در جلسه سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) ۲۰۲۲ در داووس، سوئیس گفت که خطر تجزیه وابسته به ژئوپلیتیک وجود دارد زیرا ژئوپلیتیک به ژئواکونومیک با تأثیرات منفی تبدیل می‌شود.

مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول طی یک کنفرانس مطبوعاتی در جریان نشست سالانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی گفت: «بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه تأکید کرده‌اند که برای آن‌ها، بسیار مهم است که فرصت پیشبرد رشد و اشتغال بر اساس اقتصاد جهانی یکپارچه‌تر داشته باشند».

جورجیوا با اشاره به نشست کمیته بین‌المللی پولی و مالی (IMFC) و کمیته مشاوره سیاستی شورای حکام صندوق بین‌المللی پول خاطرنشان کرد که این پیامی از سوی اقتصادهای کوچک پیشرفته نیز بود.

رئیس صندوق بین‌المللی پول گفت: «حال و هوای غالب در جلسه این بود که ما نمی‌توانیم اجازه دهیم تکه تکه شدن رخ دهد زیرا همه فقیرتر خواهند شد و برای افراد کم‌درآمد و برای بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه ویرانگر خواهد بود».

جورجیوا گفت: یک شبیه‌سازی نشان می‌دهد که برای اقتصادهای پیشرفته، تکه تکه شدن اقتصاد جهانی به معنای از دست دادن دو درصد از تولید است، در حالی که برای بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه، می تواند ۱۰ تا ۱۵ درصد باشد.

نادیا کالوینو، معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد و دیجیتالی شدن اسپانیا نیز بر خطر تکه تکه شدن تاکید کرد.

در بیانیه چهل و ششمین نشست صندوق بین المللی پول، کالوینو گفت که اقتصاد جهانی در معرض خطرات فزاینده‌ از هم پاشیدگی قرار دارد و صندوق بین‌المللی پول درخواست خود را برای همکاری بین‌المللی بیشتر برای جلوگیری از پراکندگی و حفاظت از یکپارچگی اقتصاد جهانی تکرار می‌کند.

جورجیوا با نگاهی به گذشته خاطرنشان کرد که اقتصاد یکپارچه منجر به سه برابر شدن رشد اقتصاد جهانی در دهه‌های گذشته شد که در آن بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه چهار برابر و اقتصادهای پیشرفته دو برابر شدند. بنابراین اگر می‌خواهیم آینده‌ای امن داشته باشیم، باید آن کارایی را که از یک اقتصاد یکپارچه برمی‌آید، حفظ کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha