• شنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۱ / ۲۰:۵۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401072312370
  • منبع : نمایندگی همدان

استاندار همدان:

بابت تمام سختی‌هایی که مردم کشیدند عذرخواهی می‌کنم/در تکمیل پروژه آبرسانی همدان کم‌کاری نشد

بابت تمام سختی‌هایی که مردم کشیدند عذرخواهی می‌کنم/در تکمیل پروژه آبرسانی همدان کم‌کاری نشد

ایسنا/همدان استاندار همدان از اتمام فاز اول عملیات آبرسانی به همدان از سد تالوار و انتقال ۴۰۰ لیتر آب در ثانیه گفت: بابت تمام سختی‌هایی که مردم کشیدند عذرخواهی می‌کنم. همه‌ کسانی که با ترک فعلشان باعث شدند تا مردم دچار این مسئله شوند باید بیایند و عذرخواهی کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری همدان، علیرضا قاسمی فرزاد در نشست مطالبه‌گری با موضوع بحران آب که در حوزه علمیه همدان برگزار شد، اظهار کرد: انتقال آب از سد تالوار انجام شده و اکنون ۴۰۰ لیتر در ثانیه در حال انتقال به همدان است. سهمیه همدان در فاز اول این پروژه ۶۰۰ لیتردر ثانیه، فاز دوم ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه و فاز سوم ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه خواهد بود.

قاسمی‌فرزاد تصریح کرد: امکان انتقال ۶۰۰ لیتر در ثانیه در فاز اول امکان پذیر است اما به علت محدودیت در تصفیه آب فعلا ۴۰۰ لیتر در ثانیه در حال انجام است.

وی با بیان اینکه امروز در صحبت با وزیر نیرو تقاضا کردم که تکمیل تصفیه خانه در اسرع وقت انجام شود، گفت: ظرفیت تصفیه خانه‌ در حال احداث ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه است. میزان مصرف ما در همدان در حالت عادی بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه و در تابستان حدود ۲۰۰۰ لیتر در ثانیه است.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات اساسی در این بحران اخذ مجوز ۳۰ حلقه چاه بود. این در شرایطی است که گرفتن مجوز یک حلقه چاه بیش از شش ماه زمان نیاز  دارد که از این تعداد حدود ۱۵ حلقه از چاه‌ها حفاری شده و مابقی آن به سرعت در حال پیگیری است. این چاه‌ها به علاوه‌ی چاه‌های متروکه‌ای که لایروبی خواهد شد به عنوان چاه‌های پدافندی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

قاسمی فرزاد تاکید کرد: برای تامین آب پایدار همدان برنامه‌ریزی اساسی انجام شده و در حال پیگیری هستیم و با کمک نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ان‌شاءالله به تامین آب پایدار خواهیم رسید.

وی یادآوری کرد: یکم آبان ماه، در نخستین روز کاری که در دفتر حضور پیدا کردم، مصوبه‌ شورای تامین روی میز بنده بود که از امروز آب باید سهمیه بندی شود، آن هم به گونه‌ای که باید بخشی از شهر صبح‌ها و بخش دیگر آن عصر به بعد قطع می شد. ۲۷ مهرماه می‌شود دو ماه که مردم با مسئله و گرفتاری قطعی آب مواجه هستند. آیا با اجرای آن مصوبه این مصیبت را باید به مدت یک سال تحمل می‌کردیم؟ به طور قطع این امر قابل پذیرش نبود و مجوز لازم هم برای چنین کاری وجود نداشت.

استاندار همدان با بیان اینکه بحث تامین مالی در پروژه‌ها بسیار حائز اهمیت است، گفت: با تمام مشکلات و بدهی‌هایی که از دولت قبل برجای مانده بود، چند ماه طول کشید که مدیران ذی‌ربط را مجاب کنیم که منبع ذخیره آب نداریم. در نخستین جلسه‌ای که پیرو همین موضوع با وزیر نیرو داشتیم، به دکتر محرابیان اعلام کردم که ما بیشتر از مردادماه آب نداریم. پس از آن به همراه مجمع نمایندگان خدمت رئیس جمهور رسیدیم و نامه‌ای با امضای نمایندگان تقدیم ایشان شد. در حاشیه جلسات شورای عالی اداری نیز از رئیس جمهور پیگیر مسئله آب بودم و ایشان نیز در این باره دستورات اکید صادر کردند.

قاسمی‌فرزاد ادامه داد: ۲۰۰۰ میلیارد تومان از محل یارانه‌ها به وزارت نیرو اختصاص پیدا کرده بود که آقای محرابیان ۱۰۰۰ میلیارد آن را به همدان اختصاص دادند.

وی تصریح کرد: پروژه‌ انتقال آب از سد تالوار باید تا سال ۹۰ به بهره‌برداری می‌رسید منتهی به هر علتی این اتفاق نیفتاد. مسئولیت بازخواست در این باره با بنده نیست و مراجع ذی‌صلاح باید چرایی ماجرا را پیگیری کنند اما آنچه که به دست ما رسید شرایطی بود که برای تکمیل این پروژه و انتقال آب به همدان نزدیک به ۲۰۰۰میلیارد تومان پول و دو سال زمان برآورد شده بود.

استاندار همدان با بیان اینکه تلاش بسیار زیادی انجام شد تا بتوانیم این پروژه را تا قبل از سفر رئیس جمهور به همدان تکمیل کنیم اما به هزار علت این اتفاق نیفتاد، مطرح کرد: از مسائل پروژه می‌توان به ملغی شدن قرارداد پروژه که ۱۰ سال پیش منعقد شده بود اشاره کرد. اجرای پروژه با تعرفه‌های سابق برای هیچ‌کس امکان‌پذیر نبود. پیگیری برای عملیاتی شدن ۱۰۰۰ میلیارد و به روز شدن قرارداد اجرایی تا آخر اردیبهشت ماه به طول انجامید و عملا پروژه از خرداد ماه آغاز شد و در این مدت پروژه‌ای که باید در دو سال انجام می شد، در پنج ماه تکمیل شد.

قاسمی‌فرزاد ادامه داد: از دیگر مسائل این پروژه کم‌کاری پیمانکار سابق و تکمیل نبود تاسیسات لازم در خط ۱۲۰کیلومتری بود که در کل خط تاسیسات مربوطه مجددا نصب و تکمیل شد.

وی با اشاره به اینکه در محضر اهالی علم و تدین و تقوا شهادت می‌دهم که در تکمیل این پروژه کم‌کاری و کم‌فروشی نشد، اظهار کرد: تامین مالی و سرعت اجرای این پروژه کم‌نظیر و مثال زدنی بود. ۱۰ کیلومتر اول خط انتقال سنگلاخ و بسیار صعب العبور بود که تنها حفاری آن یک ماه زمان برد. برای این پروژه نیازمند انتقال ۷۰ کیلومتر خط برق بودیم که با وجود تمام مسائلی چون معارض زمین و مشکلات اجتماعی، ظرف این مدت تکمیل شد و این مورد با رکورد ۱۸ دکل در روز نصب و تکمیل شد.

استاندار همدان ادامه داد: به علت تحریم‌ها وارد کردن پمپ‌ها و الکتروموتورهای این پروژه امکان‌پذیر نبود و باید در داخل کشور تولید می شد. ساخت ایستگاه‌های پمپاژ در این مدت نیز یک اقدام جهادی بود که قرارگاه خاتم الانبیاء به آن جامه عمل پوشاند. ارتباط و اتصال مخازن از اقدامات مهمی بود که در این مدت انجام دادیم. اعلام شده بود که تکمیل این خط ۱۷کیلومتری سه ماه و تست آن یک ماه زمان نیاز دارد که با تمام سختی‌ها و مشکلات ما آن را در یک ماه راه‌اندازی کردیم. 

قاسمی فرزاد بیان کرد: لازم می‌دانم از مردم عزیزمان در استان به علت صبر و شکیبایی‌ تقدیر و تشکر کنم. همه تلاش بنده این بود که به این سختی‌ها و گرفتاری‌ها نرسیم و بابت تمام سختی‌هایی که مردم کشیدند عذرخواهی می‌کنم. همه‌ کسانی که با ترک فعلشان باعث شدند تا مردم دچار این مسئله شوند باید بیایند و عذرخواهی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۱:۴۰

سلام لطفا یک برنامه ریزی طولانی مدت داشته باشین با توجه به کاهش بارون و برف بهتر در کشاورزی هم نظارت صدرصدی اعمال بشه. وهمچنین چون مردم ما فرهنگ استفاده از منابع رو ندارن.. همون زمان بندی رو رعایت کنید و آب رو از صبح تا شب در اختیار مردم قرار ندیدن و فقط شب تا صبح آب رو قطع کنید؟ شب که مصرف آبی نیست. در ضمن در ساخت و ساز ها نظارت کنید.. نزارین این شهر نابود بشه و بعدش یک عمر لعن و نفرین پشت سرتان باش. خلاصه تخلفات در زمینه آب زیاده.. خودتون بهتر میدونید.. چه خبر و اگر الان اندیشه نکنید در چند سال آینده چی میشه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۰۸:۵۹

شب آب مصرف نمیکنن پس چرا قطعش کنن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۱:۴۲

خدا رو شکر خبر خوبی شنیدیم،خواهشا اعلام بفرمایید این آب قابل شرب هست یا نه؟ وقتی آب توی ظرف میمونه یه لایه چربی روش می‌بنده متشکر

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۲:۴۹

باز خوبه عذرخواهی کرد بابت کوتاهی. چون کارمندهای منابع آب بهش پیشنهاد دادن آب رو بودجه‌ بندی کنه و بدون هیچ ملاحظه ای رد کرد. همچنین افراد نادان وبی عقلی که هرسال بودجه‌ های کلانی رو صرف پرداختن به کشت میوه ی بدرد نخوری مثل هندوانه میکنن ویا آبیاری به چمنهای بلوارهای عریضی که مشخص نیست چرا باریکتر احداث نشدن درصورتی که درختها واقعا نیازی به اینهمه آب ندارن چون میوه نمیدن وصرف خودشون میشه. معذرت خواهی به هیچ دردی نمیخوره. هرچه سریعتر به فکر جبران اساسی باشید و آب سد تالور رو هم مثل سد اکباتان نخشکونید. واقعا فاجعه ی وحشتناکیه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۳:۱۲

خیلی ممنونیم از تلاشتون. همینکه تلاش کردید قابل تقدیره

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۰۷:۰۱

واقعا کاری بزرگ بود که انجام شد خسته نباشید،لطفا برای مصارف بالا هزینه ی زیاد قرار دهید تا آب تصفیه شده صرف ماشین شویی و باغبانی نشود تنها راه صرفه جویی کنترل مصرف است

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۰۷:۵۲

هزینه این بسته های آب معدنی که در ماه می‌خریم رو کی پرداخت میکنه؟؟؟ این آب قابل شرب نیست خود مسئولین هم میدانند.هفته ای ۱۱۰ هزار تومان پول خرید آب معدنی میدیم کی این خسارت رو پرداخت میکنه؟؟؟

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۸:۵۷

با عرض سلام و احترام خدمت استاندار محترم استان همدان و با تقدیر و تشکر از زحمات شبانه روزی ایشون که واقعا تشکر و قدردانی کمترین جبران زحمت ایشون هست و در جواب دوست عزیزمون که فرمودن جبران خرید آب معدنی نه فقط برای شما بلکه برای تک تک افرادی که این مدت از آب معدنی استفاده کرده‌اند با اونایی هست که مصرف بی رویه آب دارند و به هیچ کس و هیچ چیزی جزء خودشون فکر نمی‌کنند

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۰۹:۲۹

برای تصفیه اش چه کردید؟ آب آلوده به فلز آرسنیک رو چطور تصفیه میکنید؟ لطفا توضیح بدید. چند سال دیگه که همه مردم همدان مریض شدن، یکی دیگه باید بیاد بگه مسئولینی که اون زمان کوتاهی کردن بیان عذرخواهی کنن.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۶:۵۹

باسلام و خسته نباشید از زحمات شما و همه کسانیکه تلاش کردن وامام جمعه گرامی و نیروهای نظامی ممنونیم همانطور که قبلاً نقد میکردیم الان هم قدردانی خدارو شکر که این مشکل رفع شد

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۷:۲۲

عذر خواهی کافی نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۸:۵۸

با سلام. تو این مدت بی آبی چه کسانی به داد مردم خوب و با مرام همدان رسید. جور بعضی از مسولین را رانندگان تانکرهای آبرسانی سراسر کشور کشید که جا دارد از تک تک آنها تشکر و قدر دانی گردد.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۹:۱۸

چرا راجع به کیفیت اب و ارسنیک بیش از حد مجاز و سرطانزایی ان چیزی نگفتی؟؟

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۱:۲۷

خب دست ایشونو وبقیه که توابرسانی کم نذاشتن درد نکنه ولی هرچی خوندم درباره سلامت آب هیچی نگفتن اینم یه تحقیقی بکنید وبه مردم خبر بدید چون ماهنوزم اب میخریم

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۳:۲۰

غیر از عذر خواهی و شرمندگی کار دیگه ای هم بلدهستین؟

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۶:۴۱

شاهرخی استاندار قبل ۱۲۰ کیلومتر از ۱۴۰ کیلومتر رو کشید اگه بهش وقت میدادن خیلی زودتر مشکل اب همدان رفع میشد و مجبور به استفاده از اب معدنی نمیشدیم متاسفانه استانداری به خوبی استاندار قبل برای همدان انتخاب نشد.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۸:۴۸

خود استاندارم باید عذرخواهی بکنه و به مردم خسارت بدن فقط عذرخواهی کافی نیست حداقل بخاطر این اشتباهات پول سه ماه اب از مردم همدان نگیرن واینکه سلامت اب سد تالوار باید تایید بشه میگن ۱۴برابر ارسنیک غیرمجازداره

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۸:۵۵

راجع به کسانی که میگن شهروندان نمیتونن درست مصرف کنن باید بگم که فقط چهاردرصد اب سد اکباتان صرف مصارف خانگی میشد وحدود نود درصد صرف مصارف کشاورزی وسواستفاده میشد و همینطور اب صادر میشد و اینکه این همه جاه کندن واستفاده ازابهای زیرزمینی به اکوسیستم داره اسیب میزنه فک کنم میخوان همدانو تخریب کنن ولی روشون نمیشه بگن بهتر نیس ایراد از مصرف بی رویه در کشاورزی ومافیای اب ایراد بگیرین تا مصارف خانگی؟واینکه قناتهارو از ترکیب شدن با فاضلاب ازاد بکنین؟محیط زیست همدان درحال نابودیه باواردکردن اب ناسالم اتفاقی نمیفته

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۲۰:۱۶

درود بر استاندار محترم فعال کوشا و فروتن ودرود و تشکر از همه دست اندر کاران وهمراهان و همکاران و ارزوی توفیق هر چه بیشتر و خیر و برکت برای همه

avatar

شما رو به خدا ای خبرگزاری ها!!!ما تریبون یا رسانه نداریم..لطفا از مسئولین مربوطه سوال و پیگیری کنید که آیا این آب سد تالوار آرسنیک داره یانه؟!اگه داره صادقانه به مردم بگن که لااقل برای نوشیدن آب چاه یا آب معدنی استفاده کنن..که خدای نکرده به امراض مختلف مثل سرطان دچار نشن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۱۰

تشکر اززحمات همه دست اندر کارانم