مهدی طبیب زاده شامگاه ۲۱ مهرماه در نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه های صنعت و معدن استان کرمان گفت: با توجه به اینکه در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه کشور هستیم انتظار داریم که احکام آن در بخش صنعت، زیرساختی و دارای کارایی موثر باشد.
به گفته او، صنایع و کوچک و متوسط از سازمان صمت جدا و به سازمان صنایع شهرک های صنعتی پیوسته و این نهاد توان اداره چنین مجموعه ای ندارد و متناسب با این بار امکانات به سازمان صنایع کوچک و متوسط داده نشده است. بنابراین وزارت صمت به طرح ها و شرکت های بزرگ پرداخته است و صنایع کوچک و متوسط رها شده اند.
به اعتقاد رئیس اتاق بازرگانی کرمان، بنیه هر کشوری صنایع کوچک و متوسط آن تشکیل می دهد و در کرمان این بنیه ضعیف است به طوری که ۸۵ درصد ارزش افزوده بخش صنعت استان در کارگاه های بالای ۱۰ نفر بوده که ۷۴ درصد این صنایع نیز (۷۴ درصد، ۸۵ درصد) در حوزه های فولاد و مس و خودروسازی است و این مجموعه ها چون زنجیره ارزش آنها تکمیل نشده لذا ارزش افزوده چندانی ندارند.
او می افزاید: صنایع کرمان یا صنایع کارگاهی خیلی کوچک یا بزرگ شده اند لذا کرمان استان صنعتی نیست همچنین تمرکز صنعت در استان در شهرستان های شهربابک، رفسنجان، سیرجان و زرند است به گونه ای که ۷۵ ارزش افزوده معادن استان در این چهار شهرستان استان می باشد.
به تاکید طبیب زاده، باید توجه به صنایع کوچک و احکامی در جهت متوازن سازی توزیع صنایع کوچک و متوسط صادر شود تا صنایع کوچک و متوسط رشد کنند و این سیاست در کشورهای آسیای شرقی اعمال شده است.
او می افزاید: در اوج بحران صنایع نساجی، مجلس شورای اسلامی لایحه ای در راستای حمایت از صنایع نساجی تصویب کرد و با این لایحه مشکل نساجی های کشور تا مدت ها حل شد و اکنون نیز احکام جامعی برای حمایت از صنایع لازم است.
«صنایع کشور برای نوسازی، بازسازی و به روزسازی نیاز اساسی به احکام جدید در احکام برنامه هفتم توسعه کشور دارند.» این بخش دیگر از خواسته های رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان از رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این دیدار بود.
رئیس اتاق بازرگانی کرمان می گوید: کشور سال گذشته ۶۴ درصد در کالای صادراتی رشد داشته و ۹۰ درصد در نفت که مبلغ همه صادرات ها حدود ۸۰ میلیارد دلار بوده که نشان دهنده آن است که کالای باارزشی تولید نکردیم. لذا باید احکامی در تولید صادرات محور وجود داشته باشد.
طبیب زاده درخواست کرد بانکی برای حمایت از صندوق حمایت از سرمایه گذاری فعال شود تا بتواند از صنایع کوچک حمایت مالی کند. زیرا صنایع بزرگ می توانند به راحتی وام بگیرند.
«SPX شرکت های بزرگ هیچ الزامی ندارند که از منطقه در فعالیت تجهیزات و امکانات خود را تهیه کنند و کمتر از ۲۰ درصد نیازهای شرکت های بزرگ از استان تهیه می شود و ۸۰ درصد دیگر نیازهای خود را از خارج استان تامین می کنند.» این بخش دیگری از سخنان طبیب زاده در این نشست بود.
و در پایان تاکید کرد: در حال حاضر مشکلات زیادی در بخش صنعت وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات