• دوشنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۱ / ۰۴:۴۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401071708220
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی پاسخ داد

آیا اوکراین و روسیه به سمت استفاده از سلاح هسته‌ای پیش خواهند رفت؟

آیا اوکراین و روسیه به سمت استفاده از سلاح هسته‌ای پیش خواهند رفت؟

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان این که شاید در کوتاه مدت شاهد سیگنال هایی از سوی آمریکا برای مذاکره با روسیه در راستای کنترل شرایط جنگ اوکراین باشیم، اما تا پایان انتخابات میان دوره ای کنگره، وارد شدن به هر پرونده سیاست خارجی به ویژه بحث اوکراین برای کاخ سفید توام با ریسک بزرگی است، گفت: به نظر می‌رسد فعلا در کوتاه مدت، آمریکا مدیریت صحنه سیاسی و نظامی جنگ اوکراین را بیشتر در اختیار اروپا قرار خواهد داد.

عفیفه عابدی در گفت‌وگو با ایسنا در موردآخرین تحولات جنگ فرسایشی اوکراین و وضعیت مسکو و کی‌یف در این جنگ اظهار کرد : پس از همه پرسی الحاق 4 استان جدایی طلب اوکراین به روسیه، اوکراین تلاش دارد شرایط میدانی را بار دیگر به نفع خود تغییر دهد. انفجار روی پل کرچ، را می توان واکنشی به الحاق مناطق شرقی اوکراین از سوی کی‌یف قلمداد کرد. چنانچه برخی مقامات اوکراین هم با قبول مسئولیت این انفجار، وعده اقدامات شدیدتر علیه مواضع روسیه را داده‌اند.

 وی با بیان این که تشدید این اقدامات تلافی جویانه و تهاجمی از سوی اوکراین در این مناطق قابل پیش‌بینی است، گفت: در همین حال روس ها هم که این مناطق را اکنون بخشی از خاک خود محسوب می کنند، واکنش های تهاجمی علیه مواضع کی‌یف خواهند داشت.

 این کارشناس مسائل سیاست خارجی در مورد افزایش تهدیدها از سوی دو طرف جنگ اوکراین مبنی بر استفاده سلاح های مخرب در این جنگ از جمله سلاح هسته ای اظهار کرد: از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، مسکو برای جلوگیری از تحرک نظامی مستقیم آمریکا و اروپا و دخالت مستقیم ناتو در این جنگ از تهدید اتمی استفاده کرد. تشدید مناقشه در شرق اوکراین نیز می‌تواند به تدابیر بیشتر مسکو در راستای سیاست بازدارندگی اتمی  منجر شود، اما با توجه به اینکه روس ها اکنون 4 استان جدایی طلب اوکراین را بخشی از خاک خود قلمداد می کنند و به لحاظ میدانی ظاهرا بر مناطق مستقر هستند، احتمال کاربرد سلاح اتمی از سوی روسیه در حد استقرار برخی تسلیحات در منطقه است.

عابدی افزود: اما در طرف مقابل اکنون اوکراین که در تلاش برای بازپس گیری مناطق شرقی است، شاید به اقدامات تهاجمی شدیدتری به مواضع روسیه متوسل شود. اما مجموع این اقدامات می تواند جنگ اوکراین در مسیر سناریوهای غیر قابل پیش بینی و حتی دور از ذهن مانند برخورد اتمی قرار دهد.

 وی در مورد سیاست کنونی آمریکا در مورد جنگ اوکراین در آستانه برگزاری انتخابات میان دوره‌ای کنگره در این کشور  و مقاله اخیر نیوزویک و توصیه این نشریه  به رییس جمهور آمریکا مبنی بر این که بهتر است دولت واشنگتن مسیر سیاسی خود در قبال اوکراین را تغییر دهد از جمله این که ایده عضویت اوکراین در ناتو را رد کند، گفت: همه جنگ‌ها در نهایت به میز مذاکره منتهی می‌شوند. در جنگ اوکراین نیز میز مذاکره پایان بخش‌خواهد بود. اما منازعه میدانی چارچوب توافق را تعیین می کند.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان این که  شاید در کوتاه مدت شاهد سیگنال هایی از سوی آمریکا برای مذاکره با روسیه در راستای کنترل شرایط جنگ باشیم، اما تا پایان انتخابات میان دوره‌ای کنگره، وارد شدن به هر پرونده سیاست خارجی به ویژه بحث اوکراین برای کاخ سفید توام با ریسک بزرگی است، تصریح کرد: به نظرم  فعلا در کوتاه مدت، آمریکا مدیریت صحنه سیاسی و نظامی جنگ اوکراین را بیشتر در اختیار اروپا قرار خواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha