• سه‌شنبه / ۱۲ مهر ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401071205633
  • خبرنگار : 50037

"کیتو" تا آبرسانی به همدان صبور باشد!

"کیتو" تا آبرسانی به همدان صبور باشد!

ایسنا/همدان روستای کِیتو یکی از روستاهای شهرستان کبودراهنگ، بخش گل تپه و از مجموعه روستاهای منطقه تاریخی مهربان بوده که فاصله تقریبی این روستا تا مرکز استان (شهرهمدان) ۷۵ کیلومتر و فاصله تقریبی آن تا غار معروف علیصدر ۲۳ کیلومتر است.شغل اکثر مردمان این روستا دامداری و کشاورزی بوده و انگور و گندم غالب محصولات کشاورزی این روستای ۳۰۰ نفره به شمار می‌رود.

روستای کیتو به واسطه خشکسالی‌ سال‌های اخیر این روزها حال خوشی ندارد، به گفته اهالی روستا روزی گستردگی باغات انگور کیتو به همراه چشمه پرآب و گوارای روستا و قنوات و چاه‌های پرآب آن چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کرد اما خشکسالی‌های اخیر دیگر از آن باغ‌های وسیع و چشمه پرآب روستا جز تابلویی کمرنگ چیزی باقی نگذاشته است.

روستای کیتو که سالهای گذشته آهنگ مهاجرت معکوس در آن نواخته شده بود امروز روند مهاجرت اهالی آن به سمت شهرها در حال رونق است و این داستان غم انگیز زنگ خطر خالی از سکنه شدن کیتو را در آینده نه چندان دور به صدا در می‌آورد.

اهالی روستا یکی از دلایل مهم کاهش سطح آب‌های قنوات و چاه‌های آب روستا را این روزها  چاه‌های حفر شده انتقال آب همدان در کیتو می‌دانند و خواستار مرتفع شدن این مشکل توسط مسئولان هستند.

فرماندار کبودراهنگ در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر بویژه سال زراعی جاری میزان بارندگی و نزولات جوی از کاهش محسوسی برخوردار بوده که این امر موجب کاهش سطح منابع آبی از جمله چاه‌ها و قنوات و سفره‌های آب زیرزمینی شده است.

۲۰ روستای کبودراهنگ آبرسانی سیار می‌شود

مسلم غلامی افزود: به دلیل خشکسالی‌های اخیر و کاهش بارندگی‌ها در حال حاضر ۲۰ روستای کبودراهنگ با تانکر آبرسانی سیار می‌شود که مشکل این روستاها سطحی بودن آب بوده است.

وی با اشاره به پیگیری حل مشکلات روستاهای دارای تنش آبی شهرستان از جمله کیتو تصریح کرد: تعداد ۴۸ روستا در شهرستان درقالب سه مجتمع آبرسانی وجود دارد که از طریق قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) قرارداد آن توسط سپاه و وزارت نیرو با یکدیگر منعقد شده و این قرارداد سه ساله است.

غلامی با بیان اینکه با اجرای این طرح کارهای خوبی در زمینه آبرسانی روستایی شهرستان انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: در این قرارداد سه ساله، ۴۸ روستای کبودراهنگ در قالب سه مجتمع، تعدادی در سال اول ،تعدادی سال دوم‌ و مابقی در سال سوم تحت پوشش این مجتمع‌های آبرسانی قرار می‌گیرند که روستای کیتو هم جزو این برنامه است.

پس از حل مشکل آب همدان، کیتو از چاه‌ها استفاده می‌کند

وی با اشاره به روستای کیتو یاد آور شد: در کنار برنامه سه ساله در قالب مجتمع‌های آبرسانی، بعد از اینکه مشکل آب همدان مرتفع شود تلاش می‌کنیم روستای کیتو بتواند از چاه‌های حفر شده انتقال آب برای همدان که در این روستاست استفاده کند.

فرماندار کبودراهنگ افزود: وزیر نیرو نیز قول مساعد داده که بعد از حل مسئله آب همدان چاه‌های تجهیز شده در روستای کیتو برای انتقال آب به همدان  برای مصارف گلخانه‌ها و مصارف عمومی با اولویت آب شرب در این روستا مورد استفاده قرارگیرد.

مشکل کم آبی کیتو به انتقال آب به همدان مرتبط نیست

غلامی با اشاره به اینکه اهالی روستای کیتو باید تا اجرایی شدن مجتمع‌های آبرسانی و نیز مرتفع شدن مشکل آب همدان صبر داشته باشد، اظهار کرد: مشکل کم آبی و افت آب قنوات روستای کیتو به چاه‌های تجهیز شده اکتشافی شرکت آب منطقه‌ای مرتبط نبوده و این امر به تبع سایر روستاها ناشی از خشکسالی‌های اخیر و کاهش بارندگی و افت سطح آب‌های زیر زمینی است و با حل مسئله آب همدان، کیتو نیز از این چاه‌ها منتفع خواهد شد علاوه بر اینکه در قالب مجتمع‌های آبرسانی با برنامه سه ساله روستای کیتو نیز دیده شده است.

چاه‌های انتقال آب کیتو برای آبرسانی به همدان محدود است

وی با بیان اینکه تعداد چاه‌های انتقال آب کیتو برای آبرسانی به همدان محدود بوده اما به لحاظ آماده بودن مخزن و مسیر انتقال این روستا کمک بسیار خوبی به این پروژه‌ بوده است، گفت: دو حلقه چاه اکتشافی شرکت آب منطقه‌ای همدان که از قبل در روستای کیتو وجود داشته برای انتقال آب به همدان تجهیز شده و تعداد حلقه‌ چاه‌های انتقال آب به همدان در کیتو محدود است.

مشکل کم آبی کیتو مانند دیگر روستاهای دچار تنش نیست

غلامی اظهار کرد: مشکل روستای کیتو  در بحث آب مانند روستاهای دیگر که با تانکر آبرسانی می‌شوند نیست و تنها آب این روستا نسبت به قبل کم شده که با مدیریت، مشکلشان مرتفع شده است.

نماینده عالی دولت در کبودراهنگ یاد آور شد: اولویت انتقال آب به همدان از دو روستای خالقوردی و کیتو بود که دو حلقه چاه مربوط به کیتو است و بیشتر حلقه‌ چاه‌های انتقال آب به همدان به روستای خالقوردی اختصاص دارد که این روستا هم خوشبختانه مشکلی ندارد و سال گذشته یکی از حلقه‌ چاه‌های آن برای مصارف کشاورزی روستا در اختیار خودشان قرار گرفت.

کیتو از گذشته با کاهش سطح آب روبرو بوده است

بخشدار گل تپه هم اظهار کرد: روستای کیتو از سال‌های گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها با مشکل کاهش سطح آب چاه‌ها و قنوات روبرو بوده است و اهالی این روستا واقف این امر هستند که به دلیل کم آبی هر چند بار نسبت به حفاری چاه اقدام کرده‌اند به آب نرسیده‌اند و چاه‌های آنها آب ندارد.

سید ایوب موسوی تصریح کرد: دو یا سه سال پیش مسئولان‌ وقت مجبور شدند قنات روستای کیتو را به دلیل همین مشکل به آب شرب آنان تزریق کنند و چاره‌ای جز آن نداشتند.

وی خاطرنشان کرد: چند سال است که کیتو با مشکل کم آبی مانند روستاهای دیگر مواجه بوده و در حال حاضر به دلیل کاهش سطح  منابع آبی زیر زمینی چندین روستای دیگر  سطح شهرستان هم  آبرسانی سیار می‌شود.

موسوی ادامه داد: پیگیر مشکل روستای کیتو هستیم و در این ارتباط تاکنون چندین بار مکاتبه و نامه نگاری با آب و فاضلاب شهرستان انجام داده‌ایم و این موضوع بازرسی و بررسی شده و در اولویت کاری آب و فاضلاب شهرستان است که مرتفع شود.

وی گفت: شرکت آب و فاضلاب شهرستان قول داده حل مشکل آب شرب کیتو در اولویت کار امسال آنان باشد و آب کیتو را به شبکه آب خالقوردی وصل کنند.

مکاتبه‌ای از کیتو درباره مشکل آب به شورای بخش نیامده است

رئیس شورای بخش گل تپه هم اظهار کرد:در رابطه با مشکل روستای کیتو از نظر کاهش آب قنوات به دلیل حفر چاه انتقال آب همدان تاکنون هیچ‌گونه مکاتبه‌ای از این روستا به شورای بخش نیامده است در حالیکه یکی از اعضا شورای اسلامی عضو شورای بخش هستند.

مشکل آب کیتو حل شده است

محمد هادی مبرقع افزود: در جلسات از طرف شورای این روستا مرتفع شدن این مشکل را مطالبه داشتند و خوشبختانه مشکل آنان مرتفع شده است و فرماندار شهرستان قول مساعد داده‌ از چاه‌هایی که  در این روستا برای انتقال آب همدان حفر شده برای آبرسانی کیتو هم استفاده شود.

دهیار روستای کیتو هم در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه آب و نبود راه آسفالته دو مشکل مهم روستای کیتو به شمار می‌رود، خاطر نشان کرد: اهالی روستای کیتو بیشتر به کشاورزی و دامداری مشغول هستند و غالب محصول کشاورزی آنان گندم است ضمن اینکه حدود ۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی این روستا به باغات انگور اختصاص دارد.

دامداری کیتو در حال نابودی است

مهدی معظمی افزود: متاسفانه به دلیل خشکسالی از دو سه سال گذشته شغل دامداری روستای کیتو در حال از بین رفتن و جمع شدن است و مشکل کم آبی و خشکسالی و نیز رو به نابودی رفتن دامداری زنگ خطر بزرگی برای روستاست و روند رشد مهاجرت را رقم زده است.

وی گفت:سه سال قبل آهنگ مهاجرت معکوس در روستا شتاب گرفته بود اما متاسفانه از یک یا دو  سال گذشته کم کم روند مهاجرت از روستای کیتو به شهر شروع شده است.

معظمی در ادامه با اشاره به جمعیت ۳۰۰ نفری روستای کیتو با ۷۰ خانوار گفت: ۲۰ درصد از مساکن روستایی کیتو از طریق تسهیلات بنیاد مسکن نوسازی و مقاوم سازی شده است.

وی با بیان اینکه آب و نبود راه آسفالته دو مشکل مهم روستای کیتو به شمار می‌رود،خاطر نشان کرد: اهالی روستای کیتو بیشتر به کشاورزی و دامداری مشغول هستند و بیشتر محصول کشاورزی آنان گندم است ضمن اینکه حدود ۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی این روستا به باغات انگور اختصاص دارد.

معظمی اظهار کرد: چاه‌های انتقال آب به همدان به صورت مستقیم از کیتو به همدان می‌رود و حفر این چاه‌ها در روستا موجب خشک شدن و کم آبی قنات این روستا شده و این امر نارضایتی اهالی را در پی داشته است.

وی تصریح کرد: در این رابطه دهیاری به اتفاق شورای اسلامی روستا پیگیری لازم را داشته‌ و منتظر نتیجه پیگیری‌ها هستیم. 

معظمی با اشاره به پیگیری آسفالت روستا توسط دهیاری کیتو، گفت: گویا بودجه آسفالت روستا اختصاص یافته و قرار است تخصیص یابد که اعتبار آن  ۶۰۰ یا ۷۰۰ میلیون تومان است.

وی یادآورشد:۱۰۰۰ متر جدول گذاری در دو سه سال اخیر، پیگیری و جابه جایی تیر برق‌، مخروط ریزی و جابه‌جایی تیر تلفن  را از جمله اقدامات انجام شده دهیاری این  روستا می‌توان برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha