به گزارش ایسنا، خرم مختار، رئیس انجمن صادرکنندگان نساجی پاکستان گفت که حدود ۱۰۰ کارخانه کوچکتر به دلیل کمبود پنبه با کیفیت خوب، هزینههای سوخت بالا و بازپرداخت ضعیف از خریداران در مناطق سیلزده فعالیت خود را متوقف کردهاند. او گفت که شرکتهای بزرگتر که به شرکتهای جهانی عرضه میکنند، کمتر تحت تأثیر قرار میگیرند زیرا انبارهای خوبی دارند.
تعطیلی کارخانه بر چالشهایی برای این بخش تاکید میکند که حدود ۱۰ میلیون نفر را استخدام میکند، هشت درصد از اقتصاد را تشکیل میدهد و بیش از نیمی به درآمد صادراتی کشور اضافه میکند. مشکلات آنها به دلیل سیلهای اخیر که یک سوم پاکستان را زیر آب برد، بیش از ۱۶۰۰ نفر را کشت و به حدود ۳۵ درصد محصول پنبه آسیب رساند، شدید شده است.
آخرین ضربه در زمان دشواری برای کشور آسیای جنوبی وارد میشود که در حال حاضر با تورم بالا و کاهش ذخایر ارزی مقابله میکنند. مختار گفت که شرکتهای بزرگتر نیز با آبوهوای نامساعدی مواجه هستند و تقاضا برای محصولات آنها تا دسامبر حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است، مختار گفت که این کاهش در اروپا و ایالاتمتحده است.
مختار گفت که تولید پنبه در پاکستان ممکن است کاهش یابد و این مورد میتواند کشور را مجبور کند حدود سه میلیارد دلار برای واردات پنبه از کشورهایی مانند برزیل، ترکیه، ایالاتمتحده، شرق و غرب آفریقا و افغانستان هزینه کند. حدود ۳۰ درصد از ظرفیت تولید نساجی پاکستان برای صادرات به دلیل کمبود پنبه و انرژی با مشکل مواجه شده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بخش نساجی پاکستان که حدود ۶۰ درصد از تولید خود را صادر میکند، به دلیل شرایط اقتصادی شکننده با تقاضای ضعیف در بازار داخلی مواجه است. تخمین زده میشود که تولید ناخالص داخلی از پنج درصد در سال مالی منتهی به ژوئن در پی سیلهایی که به حدود ۳۰ میلیارد دلار خسارت منجر شد، به نصف کاهش یابد. پاکستان در ماه اگوست وام ۱.۱ میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول برای جلوگیری از نکول قریبالوقوع دریافت کرد.
انتهای پیام
نظرات