• یکشنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401071004429

انجیره؛ ناحیه صنعتی فاقد زیرساخت و در تکاپوی رونق

انجیره؛ ناحیه صنعتی فاقد زیرساخت و در تکاپوی رونق
عکس تزئینی است

ایسنا/فارس ناحیه صنعتی انجیره با ۳۲هکتار مساحت در شهرستان مرودشت با داشتن ۱۳واحد فعال صنعتی به سختی به امر مهم تولید مشغول بوده و از نبود امکانات زیرساختی به شدت رنج می‌برد.

نبود امکانات زیر ساختی همچون ارتباطات، آب، مسیر دسترسی مناسب و... عامل موثر در تعطیل شدن شماری از واحدهای ناحیه صنعتی انجیره شهرستان مرودشت بوده و سایر واحدهای فعال را درگیر آسیب‌ها و دشواری‌هایی کرده است به گونه‌ای که برخی فعالان معتقدند در صورت رفع نشدن مشکلات، تداوم تولید در این ناحیه، دچار رکودی سخت خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در این ناحیه صنایع مختلفی همچون صنایع غذایی ترشیجات و شوریجات، سرکه و چای و قهوه، صنایع پلاستیکی و لوله‌های پلی اتیلن و... فعال است، واحدهایی که برای بقای خود چشم امید به دست مدیران استان فارس دوخته‌اند بلکه مشکلات آنها را حل و فصل کنند.

متاسفانه در سال‌های اخیر واحدهای صنعتی همچون صابون سازی و لبنیات و کود شیمیایی در این ناحیه تعطیل شده است، چرا که دیگر امکان فعالیت با وجود مشکلات موجود را نداشته‌اند.

مدیر یکی از واحدهای تولیدی فعال در ناحیه صنعتی انجیره مرودشت، در این خصوص به خبرنگاران گفت: شرکت بیتاشیشه جم، سال ۹۴این شرکت با حضور معاون وزیر صمت و مسئولان استانی کار خود را با ایجاد 40 شغل مستقیم، آغاز کرد و اکنون در جنوب کشور نمایندگی‌های فعالی دارد.

ابوالقاسم جمشیدی با یادآوری اینکه این واحد توان تولید ۸۰۰ متر شیشه سکوریت و نشکن را دارد اما تنها حدود ۲۰۰متر تولید می‌کند، افزود: متاسفانه به دلیل مشکلات متعدد زیرساختی و نبود همکاری‌ها، مجبوریم با کم ترین ظرفیت به حیات خود ادامه دهیم.

جمشیدی، نبود خطوط ارتباط تلفن ثابت و ضعف در ارتباط تلفن همراه را از مشکلات عمده ناحیه صنعتی انجیره برشمرد و ضمن بیان اینکه در عصر ارتباطات نداشتن امکان ارتباط تلفنی قابل قبول نیست، ادامه داد: مخابرات به دلیل اینکه کابل‌های تلفن توسط سازقان به سرقت رفته، حاضر نیست دوباره کابل کشی کند در صورتی که ما خودمان حاضر به پرداخت هزینه حفر کانال نیز شده ایم اما مخابرات همکاری نمی‌کند.

او خاطرنشان کرد: حدود یک سال هست که کابل تلفن بیرون از این ناحیه دزدیده شده و با توجه به قطعی تلفن، از طرف مخابرات هنوز قبض صادر می‌شود و این در حالی است که اخطار سلب امتیاز نیز به ما می‌دهند!

این فعال صنعتی ضمن یادآوری اینکه ارتباط تلفن همراه نیز در این محدوده با دشواری امکانپذیر است، کمبود آب را از دیگر مشکلات این ناحیه صنعتی اعلام و بیان کرد: این ناحیه یک حلقه چاه دارد که دبی آن کفاف واحدهای تولیدی را نمی‌دهد و علت تعطیلی بعضی از واحدها نیز همین کم آبی است.

جمشیدی همچنین گفت: در این ناحیه آتش نشانی نیز نداریم و اگر کسی زخمی شد یا مشکلی برایش به وجود آمد، نمی‌دانیم با توجه به ملاحظاتی که وجود دارد، چکار کنیم.

این فعال صنعتی، فقر زیر ساختی و نبود امکانات را دلیلی بر بی توجهی به صادرات کالاهای تولیدی دانست و گفت: آن قدر مشکل داریم که دیگر به صادرات فکر نمی‌کنیم در صورتی که اگر بخواهیم که صادرات داشته باشیم، مشتری نیز در نقاط مختلف دنیا داریم.

او افزود: متاسفانه با این وضعیت نمی‌توان خط تولید را بیشتر کرد، چراکه همین مقدار تولید نیز به سختی انجام می‌شود.

عبدالهی، مدیرعامل شرکت خدماتی ناحیه صنعتی انجیره نیز ضمن تایید مشکلات مطرح شده در این ناحیه صنعتی، گفت: تامین نشدن نقدینگی واحدهای صنعتی و همکاری نکردن بانک‌ها در این خصوص نیز از جمله مشکلات این ناحیه صنعتی است.

او افزود: بانک به ما وام نمی‌دهد مگر کسی که آشنا دارد و از راه‌های دیگر به او وام پرداخت می‌شود!

عبدالهی همچنین گفت: ما از سال ۱۳۹۴ حدود ۲۵مشکل ناحیه صنعتی انجیره را لیست کردیم و برای مقامات استان فرستادیم اما جالب است که از آن زمان تاکنون هیچ مشکلی حل نشده است!

او مشکلات زیرساختی ناحیه را مورد اشاره قرار داد و گفت: طبق قانون در هر شهرک صنعتی، زمان واگذاری باید ۷۰درصد زیرساخت‌ها انجام شده باشد که متاسفانه در ناحیه صنعتی انجیره این چنین نبوده و بدون زیرساخت‌های لازم این واگذاری‌ها انجام شده است.

نبود تصفیه خانه مناسب، از دیگر مشکلاتی بود که عبدالهی به آن اشاره و اضافه کرد: اکنون شرکت آب ۴۷۵ میلیون تومان به عنوان آب بها از ما می‌خواهد دریافت کند و می‌گوید چون بخش خصوصی هستید باید پرداخت کنید اما نمی‌دانیم چگونه با این وضعیت از تولید حمایت می‌شود و هیچ کس هم به فکر تولید و اشتغال نیست و ما فقط شعار می‌شنویم!

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: ناحیه صنعتی انجیره مرودشت از نواحی صنعتی انتقالی جهاد کشاورزی به شرکت شهرک‌هاست که از سال ۱۳۸۶به این شرکت منتقل شده و طی این سال‌ها شرکت شهرک‌های صنعتی فارس نسبت به تکمیل زیر ساخت و نیز اصلاح برخی زیرساخت‌ها اقدام کرده است.

سید مصطفی هاشمی ادامه داد: راهبری این ناحیه صنعتی از سال ۹۵  تاکنون  به شرکت خدماتی واگذار شده است.

او در خصوص تلفن این ناحیه صنعتی به عنوان یکی از چالش‌های مطرح شده هم گفت: صنعتگران نسبت به خرید خط تلفن از شرکت مخابرات در سال‌های گذشته اقدام و هزینه آن را نیز پرداخت کرده‌اند که متاسفانه کابل‌های خط انتقال به مسافت حدود یک کیلومتر در سال گذشته مورد سرقت قرار گرفت و ارتباط تلفن ناحیه صنعتی قطع شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس خاطرنشان کرد: خط انتقال تلفن تحویل اداره مخابرات شده بود و بر اساس قانون، نگهداری و رفع اشکال آن آن نیز برعهده آن شرکت قرار دارد اما به منظور اهمیت موضوع و برای رفع این مشکل ناحیه صنعتی  جلسه‌ای در فرمانداری شهرستان مرودشت برگزار و طی صورتجلسه‌ای مقرر شد خط انتقال جدید تلفن  بصورت مشارکتی بین شرکت شهرک‌های صنعتی فارس و اداره مخابرات شهرستان اجرا شود که بر همین اساس مقرر شد، عملیات حفر به طول یک کیلومتر توسط شرکت شهرک‌های صنعتی و تامین کابل توسط شرکت مخابرات انجام شود.

به گفته هاشمی، اعتبار عملیات حفاری توسط شرکت شهرک‌های صنعتی فارس تامین شده اما شرکت مخابرات تاکنون نسبت به تامین کابل اقدامی نکرده و به محض تامین کابل عملیات حفاری آغاز می‌شود.

او عنوان کرد: در خصوص اجرای طرح تصفیه خانه با توجه به ملاحظات زیست محیطی و رعایت شیب ثقلی ناحیه صنعتی، مکانی در خارج از ناحیه صنعتی جانمایی و در مرحله اخذ تملک زمین از منابع طبیعی و امور اراضی جهاد کشاورزی می‌باشیم که پیگیری‌های متعددی انجام شده و امیدواریم با تسریع در تحویل زمین از سوی دستگاه‌های ذیربط  بتوانیم عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب را آغاز کنیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در خصوص موضوع اخذ هزینه حق النظاره  چاه آب ناحیه صنعتی توسط شرکت آب منطقه‌ای فارس نیز گفت: ذکر این نکته ضروری است که تعیین مبلغ تعرفه حق النظاره توسط شورای اقتصاد آب متشکل از وزارت نیرو و نمایندگان وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه انجام و این موضوع بصورت کشوری است که  در ناحیه صنعتی انجیره  نیز باتوجه به نصب کنتور هوشمند در چاه آب و محاسبه میزان برداشت،مبلغ حق النظاره توسط شرکت آب منطقه‌ای تعیین  و دریافت می‌شود.

هاشمی در خصوص خلع ید و فسخ اراضی راکد نیز گفت: این موضوع بصورت ویژه در دستور کار شرکت شهرک‌های صنعتی فارس قرار گرفته و اراضی راکد در هیات حل اختلاف و داوری سارمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بررسی و رسیدگی و فسخ می‌شود که در آمارهای فسخ و خلع ید در ۶ماه اخیر معادل ۶سال گذشته است ودر ۶ماه اخیر ۱۹هکتار زمین در شهرک‌های استان خلع ید شده است که این روند تداوم دارد.

او اضافه کرد: این موضوع در ناحیه صنعتی انجیره مرودشت نیز به جد انجام می‌شود و در این ناحیه صنعتی تاکنون ۱۲قرارداد فسخ شده است.در زمینه اعطای مهلت نیز بر اساس قوانین و دستور العمل‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به افرادی که بخشی از ساخت و ساز را انجام داده باشند بر اساس تعهد و اخذ برنامه زمان بندی اقدام می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در زمینه تامین آب پایدار این ناحیه صنعتی هم گفت: عملیات اصلاح و جابجایی خط انتقال آب و ایجاد مخزن ذخیره آب و نصب پمپ آب با اعتبارات شرکت شهرک‌های صنعتی فارس انجام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha