شهروز کهیایی در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: در راستای ساماندهی هنرمندان روستا، ایجاد سایت کارگاهی و نمایشگاهی و تعاونی هنرمندان در دستور کار قرار گرفت و به نتیجه رسید همچنین این فعالیتها با هدف بازاریابی و ثبت ملی یا حتی جهانی روستا با توجه به ظرفیتهای ویژه در حوزه صنایع دستی انجام شد.
وی با بیان اینکه متأسفانه صنعتگران روستای کاج مدیریت درستی برای بهرهبرداری از صنایع دستی منطقه خود ندارند، تصریح کرد: اختلاف سلیقه اهالی و هنرمندان روستا باعث شده هنر آبا و اجدادی آنها از مسیر اصلی خود خارج شود.
کهیایی ادامه داد: با توجه به اینکه نوع فعالیت اهالی در حوزه قابسازی طبق دستورالعمل صنایع دستی منسوخ شده بود، برای هنرمندان مجوز خراطی صادر شد تا در این حوزه فعالیت کنند و در مسیر جدیدی گام بردارند اما این اتفاق نیفتاد و آنها به سمت استفاده از پلاستیک، خمیر، نئوپان، چسب و ... رفته و از تولید صنایع دستی فاصله گرفتند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رزن اضافه کرد: اداره میراث فرهنگی در این مدت تلاش زیادی کرد تا صنعتگران روستا به سمت ارتقاء فعالیت خود، بازاریابی و پیدا کردن بازار هدف و روی آوردن به خراطی پیش روند اما هنرمندان همراهی نکردند.
وی با بیان اینکه اهالی به دنبال منفعت هستند، اضافه کرد: آنها اگر این رویه غیرکارشناسی را ادامه ندهند میراث فرهنگی، در ارائه تسهیلات، بازاریابی و صدور مجوز بیش از پیش همکاری کرده و از آنها حمایت میکند.
کهیایی با اشاره به اینکه در حال حاضر صنایع دستی کاج دارای کیفیت ناخالص است، گفت: قاب سازی همچنان در روستا ادامه دارد اما متأسفانه به خاطر استفاده از موادی که نام برده شد کیفیت قبل را ندارد و میتوان گفت صنایع دستی روستای تاج در معرض تهدید است.
به گزارش ایسنا، روستای هدف گردشگری کاج روزگاری نه چندان دور از روستاهای خوش آوازه همدان در حوزه صنایع دستی بود. تولیدات روستا در سالهای اخیر نه تنها در بازار داخلی که در آنسوی مرزها نیز طرفدارانی داشت و زینتبخش خانههای آنها بود همچنین این روستا در دورهای روستای بدون بیکار معرفی شد و خبر رسید که برای ثبت ملی آن پیگیرهایی در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات