• چهارشنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401063021755
  • خبرنگار : 71553

لایحه قانون جامع آبخیزداری در مسیر اصلاح

لایحه قانون جامع آبخیزداری در مسیر اصلاح

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت از خاک سازمان منابع طبیعی کشور گفت: لایحه قانون جامع آبخیزداری تدوین شده است. انجمن علمی آبخیزداری و پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری اصلاحاتی که باید بر روی آن انجام شود را بررسی کرده‌اند. وزیر جهادکشاورزی نیز منتظر است اصلاحاتی که در نظر دارند اعلام شود تا آن را به صورت رسمی به مجلس ارسال کند.

هوشنگ جزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:  لایحه قانون جامع آبخیزداری به عنوان یک طرح در مجلس مطرح شد که وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد این طرح به صورت لایحه نیز نوشته شود. 

وی ادامه داد: متنی که بایستی تصویب شود تهیه شده و در حال حاضر نیز انجمن علمی آبخیزداری و پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری اصلاحاتی که باید بر روی آن انجام شود را بررسی کرده‌اند. وزیر جهادکشاورزی نیز منتظر است اصلاحاتی که در نظر دارند اعلام شود تا آن را به صورت رسمی به مجلس ارسال کند.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت از خاک سازمان منابع طبیعی کشور اضافه کرد: یکی از کمبودهای بخش آبخیزداری نگاه به مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز کشور است. اینکه چطور یک حوزه آبخیز از همه جوانب بررسی شود و آن مواردی که باعث می‌شود حوزه آبخیز سلامتش را از دست بدهد نیز کنترل شود.

وی تصریح کرد: لایحه قانون آبخیزداری فقط توجه به اجرای عملیات آبخیزداری نیست. ما به دنبال این نبودیم که فقط اقدامات آبخیزداری را افزایش دهیم. اینکه چطور بتوان کاربری‌ها را مدیریت درست کرد که حوزه آبخیز سالم بماند یا حفاظت از بخش بزرگی از حوزه های آبخیز یعنی مراتع چگونه اتفاق بیوفتد، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

جزی در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که در این لایحه به آن توجه خواهد شد تشکیل یک شورای عالی  آبخیزداری در کشور است. شورایی که در صورت موافقت مجلس از ادغام چندین  شورا که در حال حاضر به صورت موازی کار می‌کنند تشکیل می شود و تمامی برنامه‌های حوزه آبخیز را مصوب خواهد کرد. در حقیقت برنامه های این شورا در راستای حفاظت از آب، خاک ‌مراتع و جنگل ها خواهد بود .

وی با اشاره به اینکه خاک قبلاً شورای عالی آبخیزداری را در کشور داشتیم که متاسفانه برداشته و خرد شد، گفت: موضوع دیگری که در این لایحه به آن توجه شده سازماندهی ویژه است. در نسخه اول این لایحه پیش‌بینی کرده بودیم سازمان مستقلی در کشور ایجاد شود که وابستگی به هیچ بخشی نداشته باشد و مستقل عمل کند. ولی در حال حاضر باید دید که در آخرین نسخه چه تصمیمی برای سازماندهی در این بخش گرفته خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha