• سه‌شنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401062920939
  • خبرنگار : 50509

معاون اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی:

صدای کنکور از زنگ ورزش در مدارس بلندتر است

صدای کنکور از زنگ ورزش در مدارس بلندتر است

ایسنا/خراسان رضوی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: تا زمانی که مدارس متولی ورزش نداشته باشد، ورزش مدارس کم‌رنگ خواهد ماند.

صفدر سلطانی در  گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ارتباط آموزش و پرورش با هیات‌های ورزشی در مقوله استعدادیابی از سنین پایه اظهار کرد: هیات‌های ورزشی که به موضوع مهم استعدادیابی می‌پردازند، ذیل اداره کل ورزش و جوانان فعالیت می‌کنند و کلیت کار آن‌ها فعالیت در رشته‌های مرتبط ورزشی و قهرمان‌پروری است؛ اگرچه این هیات‌ها ورزش همگانی را نیز پوشش می‌دهند.

وی با بیان اینکه ارتباط، هماهنگی و همکاری آموزش و پرورش با هیات‌های ورزشی در کشف استعداهای برتر موثر است، افزود: هیات‌های ورزشی استعدادیابی می‌کنند اما پایه و محل استعدادیابی دانش‌آموزان، مدرسه و معلم ورزشی است. 

سلطانی ادامه داد: وزارت و ادارات کل آموزش و پرورش، فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی و استان‌ها، هیات ورزش‌های دانش‌آموزی در اختیار دارند. در حال حاضر روسای هیات‌های ورزش‌های دانش‌آموزی در استان‌ها به عنوان نماینده ما در انتخاب تمام هیات‌های ورزشی حضور و دخالت دارند که این موضوع نمایانگر اهمیت هیات ورزش دانش‌آموزی است.

وی افزود: برای مثال در کنار هیات هندبال، هیات ورزش دانش‌آموزی انجمنی به نام هندبال دارد که این انجمن‌ جهت تسهیل استعدادیابی، ارتباط تنگاتنگی با هیات‌های ورزش و جوانان استان‌ها دارد تا دانش‌آموزان آسان‌تر به مدارج عالی قهرمانی دست یابند.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی هماهنگی هیات‌های ورزشی و آموزش و پرورش در خراسان رضوی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: ارتباط هیات‌ها و انجمن‌ها به اندازه‌ای مناسب است که روسا، نائبان و دبیران اغلب هیات‌های ورزشی معلمان تربیت بدنی هستند و این نشان از ظرفیت ۳۰۰۰ نفری معلمان متخصص تربیت بدنی در استان دارد.

سلطانی در خصوص چگونگی کمیت و کیفیت زیرساخت‌ها و استانداردهای ورزش دانش‌آموزی عنوان کرد: استانداردهای ورزش دانش‌آموزی مرتبط با کلاس تربیت بدنی و اوقات فراغت بوده و با استانداردهای برگزاری رقابت‌های حرفه ای متفاوت است؛ لذا برای برگزاری کلاس‌های تربیت بدنی در مدارس سه مولفه مهم نیروی انسانی، تجهیزات ورزشی و محتوای آموزشی مورد توجه ما قرار دارد.

کمبود ۱۰۰۰ معلم تربیت بدنی در آموزش و پرورش خراسان رضوی 

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی از ظرفیت مناسب نیروی انسانی در آموزش و پرورش خراسان رضوی خبر داد و خاطرنشان کرد: جمعیت ۳۰۰۰ نفری معلمان متخصص تربیت بدنی در استان بالاترین درجه تحصیلات را نسبت به سایر معلمان دارند. قریب به ۵۰ درصد از مدارک تحصیلی آنان دکتری و کارشناسی ارشد است که علاوه بر آموزش رشته‌های مختلف ورزشی، استعدادیابی و اوغات فراغت دانش‌آموزان را نیر پوشش می‌دهد.

وی با بیان اینکه البته در کنار این ظرفیت‌های مطلوب کمبودهایی نیز وجود دارد، اظهار کرد: اگر بخواهیم تمام کلاس‌های درس آموزش و پروش را از اول ابتدایی تا پایان متوسطه تحت پوشش قرار دهیم، با کمبود بیش از ۱۰۰۰ معلم تربیت بدنی روبه‌رو خواهیم شد اما می‌توان با به کارگیری معلمان فعلی و بازنشستگان این کمبود را جبران کرد.

سلطانی ادامه داد: معلمان فعلی مازاد بر تدریس با دریافت حق‌التدریس می‌توانند برخی کلاس‌ها را پوشش دهند و بازنشستگان هم طبق قانون در رشته خود می‌توانند تدریس داشته باشند. برخی از کلاس‌ها با کمبود معلم متخصص روبه‌رو است. تلاش ما این است که در دوره‌های آموزشی، آموزگاران توانمندی لازم برای انتقال مفاهیم تربیت بدنی به ویژه در دوره ابتدایی را کسب کنند.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص تجهیزات و فضای ورزش دانش‌آموزی در استان بیان کرد: فضا و اماکن ورزشی مدارس به ۲ قسمت داخل و خارج مدارس تقسیم می‌شود. رصدهای چندین سال اخیر ما عمدتا متمرکز بر ایجاد فضای ورزشی درون‌مدرسه‌ای است که از سال گذشته نهضت ملی آن با نام «طرح شهید قاسم سلیمانی» آغاز شد. از ابتدای سال جاری تصمیم به ایجاد فضای ورزشی داخل مدارس اتخاذ شد که فضای ورزشی درون مدرسه ایجاد شود چرا که دسترسی آسان‌تر و استفاده بهینه تری دارد و از طرفی دغدغه اولیا نیز با آن کمتر می‌شود. همچنین این موضوع موجب صرفه‌جویی در زمان دانش‌آموزان شده و هزینه حمل و نقل نیز پرداخت نمی‌کنند.

اجرای عملیات ۹۶ پروژه ورزشی درون‌مدرسه‌ای در خراسان رضوی

سلطانی از آغاز پروژه‌های ورزشی درون‌مدرسه‌ای استان خبر داد و گفت: از ابتدای فروردین امسال عملیات اجرایی ۱۰۱ پروژه ورزشی در استان در دستور کار قرار گرفت که شامل ۶۵ پروژه چمن مصنوعی، ۲۵ سالن کوچک درون‌مدرسه‌ای، هشت سالن بزرگ و سه زمین ساحلی است. تا آغاز سال تحصیلی به جز پنج پروژه سالن ورزشی بزرگ تمام این پروژه‌ها در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

وی افزود: در حال حاضر سرانه فضای ورزشی سرپوشیده و روباز استان ۳۷ صدم درصد به ازای هر دانش‌آموز است که با افزودن ۱۰۱ پروژه ورزشی مذکور، این سرانه به ۴۱ صدم متر مربع افزایش خواهد یافت؛ یعنی چهار صدم متر مربع به سرانه دانش‌آموزی استان طی هشت ماه اضافه می‌شود و در مدارس در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی عنوان کرد: چهار صدم متر مربع یعنی افزایش فضای ورزشی بیش از آنچه که طی سه سال گذشته رخ داده است. علی‌رغم اینکه طی سه سال گذشته شاهد پیشرفت‌های خوبی در اجرای پروژه‌ها بودیم اما با توجه به اینکه یک میلیون و ۴۰۰ دانش‌آموز در سطح استان مشغول تحصیل هستند، به ازای هر صدم متر مربع باید ۱۴ هزار متر فضا برای دانش‌آموزان تهیه کرد تا یک‌صدم متر مربع به سرانه ورزش دانش‌آموزی استان اضافه شود. این افزایش فضا با کمک نمایندگان مجلس و دولت انجام پذیرفت.

سلطانی خاطرنشان کرد: نمی‌توان انکار کرد هنوز هم تا آن سرانه مطلوبی که قانون برای هر دانش‌آموز مشخص کرده، فاصله داشته و رتبه خوبی در کشور کسب نداریم.

وی در خصوص وضعیت منابع تامین تجهیزات ورزشی در خراسان رضوی بیان کرد: به طور کلی تجهیزات ورزشی درون مدارس از ۲ منبع تهیه می‌شود که یک منبع را استان از طریق کاروانی برای ارسال تجهیزات به مدارس تامین می‌کند. در سال گذشته با پوشش ۵۰ درصدی مدارس استان بهترین عملکرد را داشتیم و تقریبا ۴۰۰۰ مدرسه تحت پوشش قرار گرفت.

سلطانی اضافه کرد: اولویت ما پوشش مدارس کم‌برخوردار است. به اعتقاد ما مدارس می‌توانند منابع مالی خود را در زمینه ورزش هزینه کنند. از مهر ماه نیز کاروان تامین تجهیزات ورزشی مدارس فعال خواهد شد و تهیه تجهیزات مورد نیاز درس تربیت بدنی مدارس، به ویژه مدارس کم‌برخوردار را پوشش خواهیم داد.

برخورد با مدیران مدارسی که سایر دروس را جایگزین زنگ ورزش می‌کنند

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه گاهی دیده می‌شود در برخی مدارس دروس جایگزین زنگ ورزش می‌شود، تصریح کرد: تا زمانی که در مدارس متولی ورزش نداشته باشیم، ورزش مدارس کم‌رنگ خواهد ماند و مدیران مدارس جهت کسب نتایج بهتر در آزمون‌های علمی، دروس کنکوری را جایگزین زنگ ورزش می‌کنند. معمولا این جایگزینی در مدارسی اتفاق می‌افتد که معلم تربیت بدنی ندارد. در صورت ارسال گزارش چنین رفتاری با مدیران چنین مدارسی برخورد خواهد شد. باید توجه داشت اگر در تمام کلاس‌ها معلم متخصص حضور داشته باشد، از این موضوع جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: در نظام قدیم در پایه پیش‌دانشگاهی درس ورزش تعریف نشده و در پایه سوم دبیرستان تنها یک ساعت در هفته تعیین شده بود. در نهایت با پیگیری‌های انجام شده، سند تحول بنیادین و برنامه درسی ملی برای پایه‌های دوازدهم و یازدهم در نظام جدید ابلاغ‌ گردید که براساس آن برای این پایه‌ها نیز ۲ ساعت تربیت بدنی در نظر گرفته شد. 

سلطانی به شرح شرایط استخدام معلمان تربیت بدنی در آموزش و پرورش نیز اشاره و خاطرنشان کرد: معلمان تربیت بدنی مدارس دولتی که استخدام رسمی اداره آموزش و پرورش هستند، صرفا از ۲ طریق استخدام می‌شوند. برخی معلمان فارغ‌التحصیل دانشگاه فرهنگیان هستند و باید رتبه‌های خوبی را در آزمون عملی، تئوری و در گزینش کسب کنند.

وی افزود: برگزاری آزمون استخدامی بین فارغ‌التحصیلان تربیت بدنی از دانشگاه‌های مختلف راه دوم جذب معلم تربیت بدنی در مدارس است. در این فرایند پذیرفته‌شدگان در مصاحبه و گزینش شرکت کرده و استخدام رسمی آموزش و پروش می‌شوند.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی از استخدام ۲۳۰ معلم تربیت بدنی در خراسان رضوی در سال جاری خبر داد و گفت: معلمان در مدارس غیردولتی صرفا باید دارای حداقل مدرک کارشناسی باشند و گزینش آموزش و پرورش را سپری کرده و در دوره آموزشی ناحیه شرکت کنند تا بتوانند کلاس درس تربیت بدنی را بر مبنای سر فصل‌های آن اداره کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha