• یکشنبه / ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۵:۱۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401062619382
  • خبرنگار : 71589

تعویق پرتاب ماهواره پنتاگون به دلیل کمبود تراشه

تعویق پرتاب ماهواره پنتاگون به دلیل کمبود تراشه

پرتاب ماهواره ردیاب موشک پنتاگون به دلیل کمبود تراشه و همچنین برخی اعتراضات به تعویق افتاد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیفنس نیوز، یک سیستم ردیابی موشک‌های متخاصم که قرار بود اواخر این ماه از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ به فضا پرتاب شود، حداقل سه ماه به تعویق افتاده است. این اولین پروژه بزرگ آژانس توسعه فضایی(SDA) پنتاگون از زمان تشکیل آن در سال ۲۰۱۹ است.

وزارت دفاع ایالات متحده با افزایش تهدید ناشی از تسلیحات مافوق صوت توسعه یافته توسط روسیه و چین، مایل است یک سیستم ردیابی موشک برای مقابله با آنها راه‌اندازی کند. این وظیفه نیز به آژانس توسعه فضایی(SDA) سپرده شده است که مسئولیت ایجاد یک معماری فضایی انعطاف‌پذیر برای ایالات متحده را بر عهده دارد.

این کار با تکمیل صورت فلکی بزرگی با صدها ماهواره مقرون به صرفه در مدار نزدیک زمین انجام خواهد شد.

سیستم ردیابی موشک

لایه اول که "ترانشه ۰"(Tranche 0) نیز نامیده می‌شود، طرح آژانس توسعه فضایی(SDA) برای سیستم ردیابی موشک و در مجموع شامل ۲۸ ماهواره است که ۲۰ ماهواره از آنها ماهواره‌های ارتباطی و هشت ماهواره حسگر مادون قرمز ردیابی موشک هستند.

آژانس توسعه فضایی در اکتبر ۲۰۲۰ قراردادهایی را برای دو مجموعه ماهواره منعقد کرد. شرکت‌های "لاکهید مارتین" و "یورک اسپیس" برنده قرارداد ساخت ماهواره‌های ارتباطی شدند، در حالی که ماهواره‌های ردیاب موشک توسط شرکت‌های "L۳ Harris" و "اسپیس‌ایکس" ساخته می‌شوند.

دیفنس نیوز در گزارش خود گفته است که پرتاب ماه سپتامبر بخشی از طرح بزرگ‌تر برای نشان دادن اثبات مفهوم این ماموریت بود که به دنبال آن می‌توان هر دو سال یک بار قابلیت‌های جدیدی به آن اضافه کرد.

تعویق پرتاب به خاطر مشکلات زنجیره تامین و اعتراضات

اما بلافاصله پس از اعطای قراردادها، شرکت‌های "ایرباس" و "ریتون" نتایج را به دلیل نگرانی و اعتراض در مورد فرآیند ارزیابی به چالش کشیدند. تخمین زده می‌شود که این اعتراضات این برنامه را برای یک دوره سه ماهه عقب بیاندازد.

با این حال، این اعتراضات تنها دلیل تاخیر این برنامه نبوده‌اند. کمبود ریزتراشه‌ها که پس از همه‌گیری کووید-۱۹ احساس شد و زنجیره‌های تامین جهانی را مختل کرد نیز نقش مهمی در آن داشته است.

صنعت خودروسازی و حتی برنامه‌های دفاعی دارای اولویت نیز از تأثیر کمبود تراشه در امان نبوده‌اند. توسعه نرم افزاری نیز در این دوره دچار آسیب شد.

با این وجود، "درک تورنیر" مدیر آژانس توسعه فضایی، از این مشکل ناراضی است و در حالی که در اجلاس صنعت فضایی در ماه مه امسال صحبت کرد، انتظار داشت که "ترانشه ۰" طبق برنامه‌ریزی در ماه سپتامبر پرتاب شود. با این حال، با نزدیک شدن به پایان ماه اوت، ماموریت هنوز برای پرتاب آماده نشده بود و آژانس توسعه فضایی در نهایت تصمیم گرفت این پرتاب را برای یک دوره سه ماهه به تعویق بیاندازد.

البته "تورنیر" این را به عنوان یک شکست بزرگ در آمادگی ایالات متحده در ردیابی موشک‌ها نمی‌داند. وی می‌گوید: ما به هدف اولیه خود نرسیدیم، اما همچنان به هدف خود خواهیم رسید.

آژانس توسعه فضایی جزئیاتی در مورد اینکه دقیقاً چه تعداد ماهواره در پرتاب ماه دسامبر گنجانده خواهد شد را به اشتراک نگذاشته است. این احتمال وجود دارد که پرتابی که اکنون به تأخیر افتاده، هشت یا ۹ ماهواره داشته باشد و پرتاب دوم که برای مارس برنامه‌ریزی شده است، بقیه "ترانشه ۰" را حمل کند.

اگر آژانس توسعه فضایی بدون هیچ مشکلی به این مهم دست یابد، سیستم ردیابی موشک می‌تواند یک نمایش از این فناوری را در تابستان ۲۰۲۳ از خود نشان دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha