• جمعه / ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401062518703
  • خبرنگار : 71607

نظر یکی از مسافران ششمین ماموریت سرنشین‌دار شرکت بلواوریجین؛

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

"ونسا اوبراین" ۵۷ ساله در ۴ اوت سال جاری میلادی در ششمین ماموریت سرنشین دار شرکت بلواوریجین به همراه پنج فرد دیگر با موفقیت به فضا رفت و به زمین بازگشت.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، این ماموریت موسوم به "NS-22" بیست و دومین پرتاب موشک "نیوشپرد" بود و در تاریخ ۴ اوت به لبه فضا رفت.

"ونسا اوبراین" یک کاشف بریتانیایی-آمریکایی است که با این سفر تبدیل به اولین زنی شد که سه‌گانه کاوشگران را تکمیل می‌کند. او پیش از این به قله اورست صعود کرده است و عمیق‌ترین نقطه سیاره ما یعنی گودال چلنجر را کاوش کرده است. "اوبراین" پس از ویکتور ویسکوو که در چهارم ژوئن در ماموریت NS-21 به فضا رفت، دومین فردی بود که این سه چالش را تکمیل می‌کند.

"ونسا" قبل از پرتاب به فضا مجبور بود در آزمون کتبی فضانوردی شرکت کند و امتیاز ۱۰۰ درصد بگیرد. "ونسا اوبراین" اخیرا درباره این سفر گفت این سفر ۱۰ دقیقه و ۳۰ ثانیه‌ای واقعا هیجان‌انگیز بود.

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

"اوبراین" اکنون و پس از آن سفر گفت: بزرگترین شگفتی برای من بازگشت به جو زمین پس از عبور از خط کارمان بود. برای من، فضا آخرین مرز بود. زمانی که از گودال چلنجر در اقیانوس آرام غربی بازدید کردم، زمین را از بلندترین کوه‌ها، قطب شمال و جنوب و اقیانوس دیده بودم. هر یک از این مکان‌ها نشانه‌هایی از تغییرات آب و هوایی را نشان دادند و من حتی توانستم به اندازه‌گیری این اثرات مانند ذوب یخچال‌ها و اسیدی شدن اقیانوس‌ها کمک کنم.

این ماجراجو فاش نکرد که این سفر چقدر برای او هزینه داشته است، اگرچه توضیح داد که حامیان مالی متعددی از جمله شرکت "امگا واچز" به او برای سفر کمک کرده‌اند.

"اوبراین" قبل از ماموریت فضایی خود، یک برنامه آموزشی دقیق ترتیب داد. او در تلاش برای تجربه بی وزنی و عادت به این احساس، پروازی را در مرکز فضایی کندی با شرکت Zero-G رزرو کرد. این شرکت از هواپیماهای بوئینگ ۷۲۷ اصلاح شده استفاده می‌کند که این امر به مسافران اجازه می‌دهد تا شرایط بی‌وزنی را تجربه کنند و مانند فضانوردان، شناور شوند، بچرخند و اوج بگیرند. هزینه بلیط هر پرواز ۹۰ دقیقه‌ای حدود ۸۰۰۰ دلار (۶۹۲۰ پوند) همراه با آموزش است.

"اوبراین" در توضیح اینکه تجربه Zero-G چگونه بود، گفت: این فرآیند در سطح افق در ارتفاع ۲۴۰۰۰ فوتی شروع می‌شود. به تدریج زاویه هواپیما نسبت به افق به حدود ۴۵ درجه افزایش می‌یابد تا به ارتفاع ۳۲۰۰۰ فوتی برسد. بعد، هواپیما از بالای قوس سهموی فشار می‌آورد و فاز گرانش صفر آغاز می‌شود. برای ۲۰ تا ۳۰ ثانیه آینده، همه چیز در هواپیما بی‌وزن است. در نهایت، هواپیما به آرامی از مانور خارج می‌شود و به پروازکنندگان اجازه می‌دهد به تدریج به کف هواپیما برگردند.

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

این بخش اول کاملاً جدا از تمرین من با بلواوریجین بود. من فقط می‌خواستم قبل از رسیدن به محل در تگزاس، بفهمم که در گرانش صفر چه اتفاقی رخ می‌دهد.

بخش دوم آموزش وی در Launch Site One، مرکز پرتاب بلواوریجین در غرب تگزاس برگزار شد. در حالی که تجربه او در شرکت Zero-G بیشتر جنبه سرگرم‌کننده داشت؛ اما او متوجه شد که تمرینات بلواوریجین نیاز به تمرکز زیاد و صرف زمان بسیار طولانی دارد.

او توضیح داد: آموزش فضانوردان تقریبا به سه بخش تقسیم می‌شود. بخش اول در داخل کپسول است، بخش دوم آکادمیک است و بخش سوم این است که فضانوردان با محل پرتاب از جمله سکوی پرتاب، سکوی فرود و انبار که موشک در آن نگهداری می‌شود، آشنا شوند. هدف آموزش این است که ما را با هر چیز بالقوه ناآشنا، آشنا کند. ما در مورد اصول موشک قابل استفاده مجدد از جمله ماژول نیروی محرکه و کپسول خدمه آموزش می‌بینیم. ما همچنین یاد می‌گیریم که چگونه کنترل پنل‌ها را مهار کنیم، با مامور کنترل صحبت کنیم، هر صدای ناآشنا را عیب‌یابی کنیم، به درستی وارد کپسول شویم و از آن خارج شویم.

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

وی افزود: اگر در امتحان کتبی نهایی ۱۰۰ درصد نشویم، نمی‌توانیم پرواز کنیم. تمرین‌ها برای انجام پرواز طولانی است. ساعت ۴ صبح بیدار می‌شدیم و حدود ساعت ۱۹ برمی‌گشتیم. برای فضا، شما به اعتماد به نفس و توانایی سریع یادگیری نیاز دارید.

در این ماموریت موشک موسوم به "نیو شپرد" (New Shepard) شرکت بلو اوریجین، 6 مسافر را طی یک پرواز تقریبا ۱۰ دقیقه‌ای که شامل گذراندن چندین دقیقه در فضای زیر مداری بود، با خود حمل کرد. حتی همین چند دقیقه کوتاه نیز برای تغییر دادن زندگی مسافران کافی بود.

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

"سارا صبری" (Sara Sabry)، پژوهشگر مهندسی مکانیک و  مهندسی پزشکی که نخستین فرد مصری در این سفر به فضا بود، گفت: این پرواز بیش از اندازه‌ای بود که بتوانم کلماتی را در مورد آن بیان کنم. صادقانه بگویم، انتظار نداشتم این قدر احساسی باشد.

صبری، بنیان‌گذار مؤسسه "Deep Space Initiative" است که هدف افزایش دسترسی به فضا برای انجام تحقیقات فضایی را دنبال می‌کند. وی افزود: نمی‌توانستم جلوی گریه‌ام را بگیرم، چون غیر قابل کنترل بود. لحظه زیبایی بود و فکر می‌کنم بیشترین حسی را که من از همه جریان گرفتم، این است که باور دارم همه مردم روی زمین باید آن را تجربه کنند. همه باید بتوانند این تجربه را داشته باشند.

"کوبی کاتن" (Coby Cotton)، یکی از بنیان‌گذاران کانال یوتیوب "Dude Perfect" گفت: تنها چیزی که می‌توانم به آن فکر کنم، این است که آن دقایق، سرگرم‌کننده‌ترین دقایق زندگی من بودند. این که آنجا بودم و زمین را به این شکل می‌دیدم، به طرز بسیار جالبی، احساس کوچک بودن را در من ایجاد کرد.

"کاتن" اضافه کرد که قصد داشته از این پرواز فیلمبرداری کند و آن را برای محتوای کانال یوتیوب خود به کار ببرد، اما زمانی که کپسول وارد فضا شد، همه چیز را فراموش کرد.

"کاتن" ادامه داد: من تمام این برنامه‌ها را برای تولید محتوای یوتیوب و برای انجام دادن برخی از شیرین‌کاری‌ها در فضا داشتم. من این راکت‌های کوچک پینگ پنگ را با خود بردم. "مارتی" و من قرار بود پینگ پنگ بازی کنیم. همچنین من و "استیو" قرار بود یک بازی مینی بسکتبال داشته باشیم، اما هیچ کدام از این وسایل از جیب من خارج نشدند. من می‌خواستم به بیرون نگاه کنم و فقط در اطراف شناور باشم. من نمی‌خواستم آن لحظه را با چیزی عوض کنم. باورنکردنی بود.

"ماریو فریرا" (Mário Ferreira)، کارآفرین و سرمایه‌گذار و نخستین شخص پرتغالی که به فضا رسید، گفت که بسیار هیجان‌زده بوده است. وی افزود: انتظار داشتم کمی از انحنای زمین را ببینم، اما فضا بسیار تاریک بود. همان طور که منتظرش بودم، این یک تجربه باورنکردنی بود و ارزش داشت که ۱۸ سال برای آن صبر کنم.

"کلینت کلی سوم" (Clint Kelly III)، یکی از پیشگامان فناوری که در حوزه توسعه خودروهای خودران فعال است، گفت که این تجربه او را وادار کرد تا به تاریخچه اکتشافات بشری فکر کند.

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

وی افزود: من هم مثل بقیه تحت تاثیر قرار گرفتم. انتقال از رنگ آبی به رنگ بنفش و سپس، به رنگ سیاه؛ وقتی این اتفاق افتاد، متوجه شدم که در یک مکان جدید هستم. من در آستانه ورود به مرز جدید بودم. این باید معادل همان حسی باشد که برخی از اجداد من در دهه ۱۷۰۰ تجربه کردند.

"استیو یانگ" (Steve Young) که طی سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۱ یک تجارت پیمانکاری مخابراتی را در فلوریدا مدیریت می‌کرد، گفت: من از همه شما خواستم که مرا تحت تاثیر قرار دهید و شما هم مرا تحت تاثیر قرار دادید.

برای "ونسا اوبراین" (Vanessa O'Brien)، نویسنده و کاوشگر بریتانیایی-آمریکایی، این تجربه باعث شد تا به این فکر کند که بشر چگونه به لطف ارائه‌دهندگان پرتاب فضایی تجاری مانند بلو اوریجین، به مرحله جدیدی از اکتشاف وارد می‌شود. "اوبراین" گفت: اگر پیشتر می‌خواستید به فضا بروید، چندین دهه برای این کار آموزش دیده بودید، شاید لازم بود به ارتش وارد شوید یا باید از روش دیگری استفاده می‌کردید، اما با تغییر صنعت فضایی خصوصی، میلیون‌ها نفر به لطف شرکت‌هایی مانند بلو اوریجین که این امکان را فراهم می‌کنند، می‌توانند به زندگی و کار در فضا بپردازند.

پرواز NS-22 برای چندین مسافر کپسول نیو شپرد، معنای نمادینی داشت. این پرواز فضایی کوتاه برای سارا صبری، یک لحظه تاریخی برای ملت او بود. وی در این باره گفت: داشتم فکر می‌کردم و برای یک لحظه ایستادم و سعی کردم از پنجره بیرون را ببینم و تصور کنم که تمام مصر را با خودم آورده‌ام.

وی افزود: من می‌دانستم که بسیاری از مصری‌ها در حال تماشا هستند و با خود فکر کردم پس اکنون آنها هم برای نخستین بار در تاریخ به فضا می‌روند.

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

برای "اوبراین" که پرچم "زنان سازمان ملل متحد" (United Nations' Women) را با خود به فضا برد، این پرواز به عنوان نمادی برای پیشبرد برابری جنسیتی در سراسر جهان عمل کرد. "اوبراین" گفت: پرچم زنان سازمان ملل که نماینده زنان سراسر جهان هستند، صرف نظر از ملیت، نژاد و مذهب، برای هر زنی است که می‌خواهد گام به گام جلو برود. این شعار بلو اوریجین است؛ بنابراین زنان سازمان ملل متحد نیز از آن حمایت می‌کنند. همه زنان باید در مکان بهتری باشند و من بسیار مفتخرم که امروز این پرچم را با خود دارم.

سفر به فضا هیجان‌انگیز و برای من آخرین مرز بود

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha