• جمعه / ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401062518699
  • خبرنگار : 71415

رئیس‌جمهور چین در ضیافت شام سران سازمان همکاری شانگهای شرکت نکرد

رئیس‌جمهور چین در ضیافت شام سران سازمان همکاری شانگهای شرکت نکرد

یک منبع خبری در دولت ازبکستان به خبرگزاری رویترز گفت، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین، در جریان سفر به منظور شرکت در اجلاس سران "سازمان همکاری شانگهای" به ازبکستان، به سبب سیاستهای مراقبتی چینی‌ها علیه ویروس کووید-۱۹ از حضور در ضیافت شام با سران ۱۱ کشور شرکت کننده در اجلاس خودداری کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین، که سفرش به ازبکستان اولین سفر خارجی او از زمان شروع همه‌گیری محسوب می‌شود، در اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای در شهر سمرقند ازبکستان شرکت کرد؛ سازمانی که از سوی چین و روسیه رهبری می‌شود.

با این حال در تصاویری که اواخر روز پنجشنبه از زمان شرکت رهبران این سازمان شامل ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در ضیافت شام مشترک در شهر سمرقند منتشر شد، رئیس جمهور چین دیده نشد.

یک منبع خبری وابسته به دولت ازبکستان به رویترز غیب شی جینپینگ در این ضیافت شام را تایید کرده و گفت، هیات کشور چین دلیل این غیبت را سیاستهای مراقبتی علیه ویروس کووید-۱۹ ذکر کرد.

به نوشته رویترز، وزارت امور خارجه چین در شهر پکن پاسخ فوری به درخواست برای اظهار نظر درباره این اتفاق نداد.

شی جینپینگ ۶۹ ساله قرار است در جریان کنگره بزرگ حزب کمونیست چین که از ماه آینده میلادی برگزار می‌شود، در اتفاقی تاریخی به سومین دور رهبری خود بر کشورش برسد.

رئیس‌جمهور چین روز پنجشنبه در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای به دیدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه رفت و در جریان این نشست تاکید کرد، کشورش آماده ایفای نقش رهبری همراه با مسکو برای قرار دادن جهان در حال تغییر در مسیر توسعه پایدار است.

او همچنین تاکید کرد: در شرایط پاندمی کرونا، ما همچنان به برقراری تماس‌های استراتژیک موثر به ویژه از طریق تماس‌های تلفنی دوجانبه با روسیه ادامه دادیم.

امروز (جمعه) ۱۶ سپتامبر، آخرین روز اجلاس دو روزه سران سازمان همکاری شانگهای درشهر سمرقند است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۵ ۲۰:۵۰

شما خبرنگار ها که تو خبرگزاری ها کار می کنین اگه تونستین اینو به رییس‌جمهور بگید که با کمک روسیه بین چین و هند و همینطور هند و پاکستان میانجیگری کنن.سازمان شانگهای باعث ایجاد یک همگرایی میشه اما تا وقتی که اعضا با هم اختلافات سیاسی و نظامی دارن این روابط اقتصادی به طور گسترده توسعه پیدا نمیکنه این امر واضحیه.فراموش نکنیم هند عضو پیمان کواد هم هست که به رهبری آمریکا و با عضویت همین هند و ژاپن و استرالیا برای مهار چین ساخته شده و پاکستان هم با این کشور اختلافات سیاسی زیادی تو کشمیر داره.درحالی که هر سه کشور عضو سازمان همکاری شانگهای هستن!!! روسیه هم با هند و چین و هم با پاکستان روابط خوبی داره مثل کشور خودمون پس همون کاری که برای میانجیگری بین آذربایجان و ارمنستان انجام شد بین این سه کشور هم باید انجام بشه گرچه این موضوع بسیار دشوارتر از منطقه قره باغه اما اروابط خوب ایران و روسیه با هر سه کشور میتونه به میانجیگری کمک کنه.در کنارش میشه از کشور هایی که تجربه میانجیگری دارن مثل عراق و ترکیه هم استفاده کرد.عراق تامین کننده اول نفت هند و ترکیه هم سابقه میانجیگری برای انتقال غلات اوکراین.