به گزارش ایسنا، دانشگاه نیوکاسل"( Newcastle University) یکی از قدیمیترین دانشگاههای انگلیس است که در سال ۱۸۳۴ میلادی به عنوان دانشکده پزشکی و جراحی وابسته به دانشگاه "دورهام" با پذیرش تنها ۲۶ دانشجو آغاز به کار کرد.
در سال ۱۸۷۱، نیاز صنعت به متخصصین سایر علوم نظیر شیمی، فیزیک، زمین شنایی و ریاضیات، سبب شد این رشتهها نیز در "کالج علوم فیزیکی نیوکاسل" دانشجو بپذیرد.
این دانشگاه که در زمینه پژوهش پیشگام است و تاکنون تحقیقات عمدهای توسط محققان آن به انجام رسیده، عمدتاً به دلیل تحقیقات گسترده در زمینه چشم پزشکی، سلولهای بنیادی، ژنتیک پزشکی و علوم اعصاب مشهور بوده و مدارک پزشکی این دانشگاه در انگلستان از اعتبار بالایی برخوردار است.
دانشگاه "نیوکاسل" جزء معدود دانشگاههایی است که با عضویت در گروه راسل (مجموعهای از ۲۴ دانشگاه بریتانیایی که روی هم حدود دو سوم بودجههای پژوهشی دانشگاهی در بریتانیا را به خود جذب میکند. این گروه در سال ۱۹۹۴ بنیان نهاده شد تا منافع دانشگاههای عضو را در دولت و پارلمان بریتانیا و سازمانهایی از این دست پیگیری نماید. گروه راسل شامل بسیاری از دانشگاههای پیشروی بریتانیا است) حدود دوسوم از بودجههای پژوهشی دانشگاهی در بریتانیا را به خود جلب می کند.
بدنه دانشجویی دانشگاه نیوکاسل
بودجه این دانشگاه، تا سال گذشته ۵۲۳.۶ پوند بود.
تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاه "نیوکاسل" حدودا ۲ هزار و ۴۰۰ نفر است و تعداد کارکنان اداری بیش از هزار نفر است.
تعداد دانشجویان این دانشگاه نیز بیش از ۲۸ هزار نفر است که ۲۱ هزار و ۳۰۰ نفر از آنها را دانشجویان مقطع کارشناسی و حدود ۶ هزار و ۷۰۰ را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل میدهند.
پردیس این دانشگاه، هم در "نیوکاسل" و هم در "لندن" قرار دارد و علاوه بر آن دو بخش بینالمللی واقع در "سنگاپور" و "مالزی" نیز دارد و شعب دانشگاه "نیوکاسل" در این کشور آسیایی دانشجو میپذیرد.
دانشگاه "نیوکاسل" از سه دانشکده اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:
دانشکده علوم پایه، کشاورزی و مهندسی
این دانشکده یکی از بزرگترین دانشکدههای انگلیس است که در زمینه علوم و مهندسی فعالیت میکند. تعداد دانشجویان این دانشکده بالغ بر ۸۰۰۰ نفر است و در حدود ۱۲۰۰ نفر نیز به عنوان کارمند در این مکان مشغول به کار هستند. این دانشکده علاوه بر ساختمان مرکزی واقع در "نیوکاسل"، شامل آزمایشگاههای مجهز و مزارع نمونه متعددی در نقاط مختلف کشور است و بخشی از آن نیز در پردیس دانشگاه "نیوکاسل" در "سنگاپور" قرار دارد.
دانشکده علوم انسانی و اجتماعی
این دانشکده بزرگترین دانشکده دانشگاه "نیوکاسل" انگلیس است و شامل مراکز مختلفی، مانند مدرسههای تخصصی، لابراتوارها و مراکز تحقیقاتی مختلف است.
دانشکده علوم پزشکی
دانشکده پزشکی دانشگاه "نیوکاسل" رنکینگ بالایی در سطح ملی و جهانی دارد و جوایز متعددی را نیز نصیب خود کرده است. که از میان آنها میتوان به جایزه دارنده بهترین قالب آموزشی در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد که توسط نشریه تایمز به این نهاد اعطا شده است. این دانشکده دارای مدارس و مراکز مختلفی از قبیل مدرسه آموزش پزشکی، مدرسه آموزش دندانپزشکی و مدرسه داروسازی است.
حمایت مالی از دانشجویان
دانشگاه "نیوکاسل" دارای ویژگیهای منحصر به فردی است. به عنوان مثال، صندوق خلاقانه ابتکار دانشجویی دانشگاه "نیوکاسل"، با هدف کمک به پیشرفت دانشجویان با استفاده از بودجههای سالیانه دانشگاه با حمایتهای مختلف به دانشجویان این دانشگاه کمک میکند که ایدههای ذهنی خود را به واقعیت مبدل کنند. این صندوق دانشجویان را تشویق میکند تا مهارتهای شغلی خود را از طریق فعالیتهای فوق برنامه دانشگاه ارتقا بخشند. بدین ترتیب، دانشجویان با گذراندن یک فعالیت حداقل هفتاد ساعته، موفق به کسب حمایت مالی از سوی دانشگاه میشوند و علاوه بر آن در مدرک تحصیلات تکمیلی آنان نیز درج میشود که این دورهها را گذراندهاند.
دانشجویان به واسطه تحصیل در دانشگاه "نیوکاسل" از امکانات گسترده آموزشی، تحقیقاتی و نوآوری برخوردار می شوند. همچنین محوطه دانشگاه "نیوکاسل" انگلیس دارای ساختمانهای اقامتی و مراکز پذیرایی است. از طرفی کتابخانه دانشگاه "نیوکاسل" یک میلیون کتاب چاپی، شش میلیون کتاب الکترونیکی، خدمات wifi در سراسر دانشگاه، ۵۰۰ کامپیوتر شخصی، مجموعههای ویژهای از کتابهای نادر و تاریخی، نسخههای خطی، نقشهها و تصاویر بسیاری را شامل می شود.
رتبهبندی دانشگاه "نیوکاسل"
بررسی رتبه دانشگاه "نیوکاسل" در نظامهای رتبهبندی گوناگون نشان میدهد که همواره در سطح ملی و بینالمللی، جایگاه بسیار خوبی داشته است.
به عنوان مثال، رتبه این دانشگاه در نظام رتبهبندی "تایمز" در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۱۴۶ و در نظام رتبهبندی "کیو.اس"، ۱۲۲ بوده است.
همچنین، جایگاه این دانشگاه در نظام رتبهبندی "شانگهای" بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ در جهان بوده است.
جایگاه این دانشگاه در رتبهبندیهای ملی( بریتانیا) نیز به نحوی است که در رتبهبندی دانشگاهی مجله "گاردین" جایگاه ۵۵ و در مجله تایمز رتبه ۴۲ را از آن خود کرده است.
بخش ایرانی وب سایت دانشگاه
در صفحه دانشجویان خارجی در وب سایت رسمی دانشگاه "نیوکاسل" صفحهای نیز برای دانشجویان ایرانی اختصاص یافته است که در آن نوشته شده: زندگی دانشجویی در "نیوکاسل"، دوستانه، چند فرهنگی و امن است. پردیس دانشگاه فقط چند دقیقه پیاده با مرکز شهر فاصله دارد.
در "نیوکاسل"، شما با دانشجویان دیگر از سراسر جهان ارتباط برقرار خواهید کرد. جامعه بینالمللی دانشگاه، دانشجویانی از ملیتهای مختلف را گرد هم میآورد. این میتواند به شما کمک کند تا توانایی خود در برقراری ارتباط در محیطی با تنوع فرهنگی را ارتقاء دهید.
جامعه اسلامی دانشگاه، نمازخانه را در محوطه دانشگاه ایجاد کرده و سخنرانیهای منظم، محافل مطالعاتی و رویدادهای اجتماعی را ترتیب میدهد.
انتهای پیام
نظرات