به گزارش ایسنا، خبرنگار سایت روسیا الیوم در خارطوم گزارش داد، حقوقدانان سودان نسخهای از این پیش نویس را به مکانیزم سه جانبه سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و سازمان ایگاد (متشکل از کشورهای سودان، اتیوبی، اوگاندا، اریتره، کنیا، جیبوتی و سومالی) تحویل دادند که در واقع خلاصه کارگروهی است که کمیته موسسان کانون وکلای سودان با مشارکت گروههای مدنی این کشور و دیپلماتها برگزار کرد.
در این پیش نویس بر تشکیل دولت مدنی تصریح و پیشنهاد شده است که یک شورای عالی نیروهای مسلح و یک شورای دفاع و امنیت به ریاست گروههای مدنی، شورای حاکمیت مدنی و کابینه با صلاحیتهای ملی مستقل تشکیل شود.
همچنین در پیش نویس قانون اساسی جدید سودان پیشنهاد شده است که نیروهای واکنش سریع و نیروهای جنبشهای مسلح در ارتش سودان ادغام شوند و ارتش هم در فعالیتهای تجاری و سرمایه گذاری حضور نداشته باشد.
کشورهای غربی از جمله انگلیس و فرانسه و نیز آمریکا از این اقدام حمایت و اعلام کردند، این اقدام سودان را در مسیر دموکراسی و انتخابات قرار میدهد.
پیش نویس قانون اساسی جدید سودان در حالی منتشر میشود که وولکر پرتس، رئیس هیات سازمان ملل در این کشور بابت از دست رفتن فرصتهای انتقال دموکراتیک در سودان و فروپاشی این کشور در پی شکست تلاشها در دستیابی به اجماع سیاسی در پایان دادن به بحران فعلی نگران است.
محمد حمدان دقلو (حمیدتی)، معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان هم از این پیش نویس استقبال و بر حمایت خود از گفتگوی جامع تاکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که این پیش نویس گامی در مسیر اعتمادسازی میان تمامی طرفهای سودانی باشد.
حمیدتی با بیان اینکه باید یک توافق جامع برای حل بحران فعلی سودان حاصل شود، گفت، از هر تلاشی که بتواند به رفع موانع پیش روی راه حل سیاسی بحران کشور منجر شود، حمایت میکند.
وی از همه طرفها خواست تا وارد گفتوگوی همه جانبه شوند.
انتهای پیام
نظرات