عفت آی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تمام زندگی ما در طول شبانه روز به یادگیری بستگی دارد و مهم ترین نوع یادگیری مشاهدهای است.
وی با بیان اینکه یادگیری مشاهدهای به ما نشان میدهد که کودکان ما در محیط خانواده، رفتارها را نگریسته، ضبط کرده و همان را انعکاس میدهد، افزود: نوع گفتمان پدر و مادر در محیط خانواده بر روی رفتار و شخشیت فرزندان تاثیرگذار است.
این روانشناس و کارشناس خانواده با بیان اینکه اگر ما به طرز صحیح با یکدیگر صحبت کنیم بسیاری از دلخوریها و مشکلات حل میشود، تصریح کرد: یکی از مشکلات قابل تامل روابط این است که زن و مرد اجازه انتقاد و صحبت به یکدیگر نمیدهند، باید بدانیم همانگونه که در محیط بیرون حرمتها را حفظ میکنیم در محیط خانواده نیز این همواره درک و حرمتها را نگه داریم.
آی با بیان اینکه افراد باید خواستههایشان را با روش صحیح با یکدیگر مطرح کنند، افزود: سرزنش به درد فرزندان نمیخورد و اگر فرزند ما گفتمان سالم را یاد گرفته مشکلات خود را بیان و سپس برای آن راهکاری دریافت میکند.
وی ادامه داد: دومین نکتهای که بسیار مهم است ابراز لطف و محبت به همدیگر است؛ برخی والدین به مشاور مراجعه کرده و میگویند چرا فرزندان به ما محبت نمیکنند؛ باید گفت آنها باید محبت را بین پدر و مادر ببیند تا یاد بگیرند.
این روانشناس و کارشناس خانواده با بیان اینکه فرزندان با مشاهده عشق و محبتی که بین پدر و مادر وجود دارد، از والدین خود این امر را میآموزند، اظهار کرد: شخصیت کودک در پنج سالگی شکل میگیرد و چه خوب است که با تقلید از روابط محبت آمیز به پدر و مادر خود بیندیشد که با محبت، عشق و علاقه زندگی جریان دارد و در سالیان آینده نیز همین روند را ادامه دهد.
آی خاطرنشان کرد: والدین باید این موضوع را در نظر داشته باشند که در محیط خانواده در انجام امور با یکدیگر مشورت کرده و نظر تمام اعضای خانواده را بپرسند چرا که این خود نیز یک گفتمان است و سبب نزدیکی اعضای خانواده به یکدیگر میشود.
انتهای پیام
نظرات