• سه‌شنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401062216584
  • خبرنگار : 50037

برداشت ۲۰۰ کیلوگرم گل همیشه بهار از مزرعه الگویی کبودراهنگ

برداشت ۲۰۰ کیلوگرم گل همیشه بهار از مزرعه الگویی کبودراهنگ

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان کبودراهنگ از برداشت ۲۰۰ کیلوگرم گل همیشه بهار از مزرعه الگویی این شهرستان خبر داد.

حمزه خانجانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال جاری برای نخستین بار در استان همدان در شهرستان کبودراهنگ به صورت پایلوت و الگویی گیاه دارویی گل همیشه بهار توسط یکی از شرکت‌های تحت پوشش جهادکشاورزی شهرستان با مشارکت اتحادیه تعاونی تولید استان کشت شده که از این میزان سطح حدود ۲۰۰ کیلوگرم محصول برداشت شد.

وی با بیان اینکه گل همیشه بهار با نام علمی(Calendula officinalis) به عنوان یکی از گیاهان دارویی کم آب بر به شمار می‌رود و از صرفه اقتصادی خوبی برای بهره‌بردار برخوردار است، تصریح‌ کرد: عصاره گیاه دارویی گل همیشه بهار در ساخت پمادهای آرایشی بهداشتی، پماد سوختگی و داروهای رفع عفونت روده و معده و همچنین از رنگدانه های آن در تولید رنگ طبیعی مواد غذایی و خوراکی استفاده می شود.

خانجانی با اشاره به اینکه از کشت الگویی این  مزرعه، بذر کشت سال آینده شهرستان برای توسعه و ترویج این گیاه کم آب دارویی تأمین شد، افزود: هدف از اجرای کشت الگویی این گیاه دارویی علاوه بر کم آب بر بودن و توجیه اقتصادی و ارزش افزوده بالا، توسعه هر چه بیشتر کشت این محصول توسط کشاورزان در اراضی کشاورزی شهرستان از سال آینده است. 

وی با تأکید بر اینکه توسعه هر چه بیشتر کشت گیاهان دارویی در سطح اراضی کشاورزی شهرستان از نقش مؤثری در ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری این حیطه برخوردار خواهد بود، یادآور شد: در حال حاضر هیچ گونه صنایع تبدیلی در زمینه صنایع تبدیلی و فرآوری گیاهان دارویی در شهرستان وجود ندارد و به ناچار هر گونه گیاه‌دارویی کشت و برداشت شده به صورت تر و یا خشک شده توسط کشاورزان به بازار عرضه می‌شود که ارزش افزوده چندانی برای بهره‌برداران ندارد.

خانجانی با اشاره به اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی مختلف یکی از برنامه‌های اولویت دار شهرستان در سال آینده هدفگذاری شده است، بیان کرد: شهرستان کبودراهنگ با توجه به ارتفاع و هم توپوگرافی خاص خاک آن ظرفیت بسیار مناسبی برای ترویج کشت انواع گیاهان دارویی را دارا بوده که با توسعه و ترویج هر چه بیشتر آن برای فرآوری محصولات گیاهان دارویی در بحث اقتصادی  نسبت به جذب سرمایه گذار بخش خصوصی اقدام خواهیم کرد.

وی کشت گیاهان دارویی چون زیرسیاه، سیاه دانه و خاکشیر را از جمله برنامه‌های اولویت دار سال آینده این شهرستان برشمرد و اظهار کرد: خاستگاه سیاه دانه در کشور ایران متعلق به شهرستان کبودراهنگ بوده است و با توجه به ظرفیت خوب شهرستان برای ترویج گیاهان دارویی تولید و کشت این محصول و سایر گیاهان دارویی جزء برنامه های سال آینده شهرستان خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha