در مرز مهران کمبود اتوبوس نداریم
۱۶:۲۴-استاندار ایلام گفت: هیچ گونه کمبودی از نظر اتوبوس در مرز مهران نداریم و امیدواریم با این آهنگ تا پایان اربعین کارها را مدیریت و برنامهریزی و رضایت خاطر زائران را جلب کنیم.
«حسن بهرامنیا» در بازدید از پایانه مرزی مهران در حضور جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، اظهار کرد: این روزها، شاهد بازگشت زائرین از عراق به کشورمان هستیم که لحظه به لحظه در حال افزایش است و بخشی از ظرفیتهای را در پایانه برکت برای ساماندهی و مدیریت راحتی زوار و هم از نظر ارائه خدمات بهداشتی، رفاهی و درمانی و همچنین از لحاظ انتقال زائرین به شهرهای خود مستقر شده است.
وی گفت: خوشبختانه تا این لحظه مشکلی در ارتباط با انتقال زائرین نداشتیم و هیچ گونه کمبودی از نظر اتوبوس نداشتیم و امیدواریم با این آهنگ تا پایان اربعین کارها را مدیریت و برنامهریزی و رضایت خاطر زائران را جلب کنیم.
استاندار ایلام با بیان اینکه در پایانه برکت مجموع عوامل نظامی و انتظامی، اورژانس و هلال احمر ، آتش نشانی، سیستم تلویزیونی سپاه و سیستم آب خنک و سایبان و موکبها مستقر هستند و همه آن در راستای خدمات رسانی به زائران است، ادامه داد: کارهایی که از دیشب انجام گرفت این بود که تمام اتوبوسها را در محلی که تقریباً یک ماه و نیم پیش به محوطه پارکینگ اربعین اضافه کردیم، به آن محل ببریم که دپو شوند تا مشکلی پیش نیاید.
بهرامنیا تصریح کرد: در سایبانها ۱۹ استان دارای میز خدمت هستند و بعد از دریافت هزینه سفر از زائرین که به منزله بلیط است از اینجا با اعلامی که با بی سیم می شود اتوبوس های هر استان که برای هر استان مشخص شده استقرار پیدا می کنند و زائرین سوار می شوند و این اقدام در سوءاستفاده از این شرایط بازدارنده خواهد بود.
استاندار ایلام با تاکید بر اینکه موتور سوارانی را مستقر کردیم که تحت عنوان راهنمای زائر فعالیت دارند و اگر کسی گم شود یا محل اتوبوس شهر خود را پیدا کند، آنها را هدایت می کنند، گفت: جهت نظارت و کنترل قیمت اکیپی را راه انداخته ایم متشکل از راهداری، نیروی انتظامی(یگان ویژه) و تعزیرات که اینها در سطح پایانه نظارت دارند و مکانی برای مراجعه به آنها جهت گزارش تخلفات وجود دارد.
ارائه خدمات پزشکی به زائران اربعین در موکبهای فارس
۱۶:۰۲_جانشین فرمانده سپاه فجر فارس گفت: ۵ ایستگاه سلامت در استان آماده خدمات درمانی وپزشکی به زائران اربعین است.
سرهنگ پاسدار حسن عبداللهزاده سهشنبه ۲۲ شهریور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به خیل مشتاقان پیاده روی اربعین حسینی در استان از راه اندازی موکب در شهرستانهای نیریز، استهبان، کوهچنار، نورآباد و شهر شیراز خبر داد.
او گفت: همچنین موکبهایی در خروجی استان منتهی به جاده بوشهر _ شیراز، جاده فسا_ شیراز، مرودشت به شیراز و ... آماده پذیرایی از زائران ایرانی به ویژه زائران خارجی از کشور پاکستان است.
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس با بیان اینکه زائران ایرانی که احتیاج به استراحت و یا در صورت خرابی خودرو در شهر شیراز نیاز به اسکان موقت دارند، افزود: در امامزاده اسماعیل شهرستان فسا و خروجیهای شهر شیراز نیز زائران خارجی اسکان داده میشوند.
سرهنگ عبدالله زاده با تصریح بر اینکه هماهنگیهای لازم با دستگاههای اجرایی و دولتی برای زوار خارجی از ورود به استان فارس تا خروج از استان داده شده است، عنوان کرد: خادمان موکبها خدماتی همچون اطعام، اسکان و خدمات پزشکی به ائران اربعین ارائه میدهند.
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس خاطرنشان کرد: ۵ ایستگاه سلامت در فارس آماده خدمات درمانی وپزشکی به زائران اربعین است.
شرایط و زیرساختها برای تردد زوار از مرز باشماق مناسب است
۱۴:۲۸- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان با اشاره به ظرفیت محدود در این مرز، گفت: شرایط و زیرساختها برای تردد زوار از مرز باشماق مناسب است.
رضا اعظمی در بازدید از مرز باشماق مریوان اظهار کرد: تعداد موکبها در مرز مناسب است و تاکنون مشکلی از لحاظ اسکان و پذیرایی از زائران در شهر و مرز باشماق مریوان وجود نداشته است.
اعظمی گفت: تا پایان روز یکشنبه مورخ ۲۰ شهریور ماه تعداد ۲۸و۶۴۰ نفر زائر از مرز باشماق وارد عراق شدهاند که خوشبختانه تاکنون هیچ مشکل قضایی برای زوار گرامی پیش نیامده است.
وی در پایان ضمن دیدار و گفتگو با تعدادی از زائرین، از همه مسئولانی که زمینه تردد زوار از مرز باشماق را فراهم نمودند و همچنین از کلیه پرسنلی که در این مرز در حال خدمت رسانی هستند تقدیر و تشکر کرد.
شایان ذکر است، باشماق یکی از مرزهای شش گانه ایران برای تردد زائرین اربعین است که امسال برای اولین بار توسط هیات دولت برای تردد زوار انتخاب شد.
مرز باشماق به نحو شایستهای جهت کمک به زوار آماده شد
۱۴:۲۸- نماینده ولیفقیه در کردستان گفت: با توجه به اینکه مرز باشماق تجربه زائران اربعینی را نداشت اما به نحو شایستهای جهت کمک به زوار آماده شد.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولیفقیه در کردستان، در حاشیه بازدید از مرز باشماق مریوان با اشاره به اینکه هیچگونه مشکلی در مبادی ورودی و خروجی مرز باشماق برای عبور زائران اربعین نیست، اظهار کرد: پذیرایی از سوی کشور ایران و کشور عراق بسیار خوب انجام میشود.
نماینده ولیفقیه در کردستان بیان کرد: در این بازدید بهصورت مستمر بر روند تدارک امکانات جهت استقبال شایسته از زائران عاتبات عالیات در این مرز، نظارت شده است.
وی به امکانات در مرز باشماق مریوان اشاره کرد و گفت: با توجه بە اینکه باشماق مریوان بسیار خوش آبوهوا و خنک است، زائران اربعین بهویژه استانهای همجوار، این مرز را برای حضور در راهپیمایی اربعین انتخاب کردهاند، همچنین تمامی اقدامات برای تأمین امنیت و تسهیل تردد زائران انجامشده است.
پورذهبی با اشاره به استقرار بیمارستان صحرایی ۵۰ تخت خوابی شهید ماموستا محمد شیخالاسلام در مرز بینالمللی باشماق، افزود: در این بیمارستان پزشک متخصص، دندانپزشک، پزشک بیهوشی، پزشک عمومی و ۵۰ تخت خواب در دو بخش جراحی وجود داشت در واقع مستقر شدن این بیمارستان به منظور خدمترسانی به زوار حضرت اباعبدالله الحسین(ع) انجامشده است.
نماینده ولیفقیه در کردستان یادآور شد: با توجه به اینکه امسال پیادهروی اربعین حسینی در مرز باشماق مریوان بسیار خوب برگزار شد، امیدواریم در سالهای آینده این خدمات رونق بیشتری داشته باشد.
تاکنون ۳ میلیون زائر از مرزهای کشور خارج شدهاند / حل مشکل عبور زوار غیرایرانی از مرز شلمچه
۱۴:۲۸- وزیر کشور گفت: تاکنون بیش از ۳ میلیون زائر از مرزهای کشور خارج شده اند و حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار زائر نیز به کشور بازگشتهاند.
احمد وحیدی امروز ۲۳ شهریورماه در حاشیه بازدید از مرز شلمچه اظهار کرد: هر ۶ مرز کشور در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و ترددها بسیار روان و راحت است و زائران به راحتی از مرزها عبور می کنند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تاکنون بیش از ۳ میلیون زائر از مرزهای کشور خارج شده اند و حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار زائر نیز به کشور بازگشته اند. در حالی که این ورود و خروج زائران همزمان انجام می شود هیچ مشکلی برای تردد مرزها نیست.
وزیر کشور با اشاره به زیرساخت های موجود مرزهای کشور برای تردد زائران گفت: فقط در خوزستان حدود یک هزار موکب برای خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی در حال فعالیت هستند و فضای معنوی بسیار خوبی در مرزها حاکم است.
وحیدی عنوان کرد: مشکلی از نظر تردد زوار افغانستان برای ورود کشور عراق وجود ندارد. همچنین با حل شدن مشکلات، زائران کشور پاکستان نیز در حال عبور از مرز هستند و اگر مایل باشند می توانند تعداد بیشتری از آنها برای عبور از مرز شلمچه و ورود به کشور عراق اقدام کنند و آمادگی کامل در این زمینه وجود دارد.
وی افزود: از دولت، ملت، مردم، موکب داران و همه مرزداران عراقی تشکر می کنیم که همکاری و هماهنگی بسیار خوبی دارند. همه دستگاه ها با شور و شوق در مرزها فعال هستند و کمبودی وجود ندارد.
وزیر کشور با اشاره به افزایش جمعیتی که قصد خروج از مرزهای کشور را دارد، تصریح کرد: اکنون شاهد پیک جدیدی برای خروج زائران از کشور برای سفر به عراق هستیم زیرا به روزهای اربعین نزدیک شدهایم و عدهای از زائران در تلاش هستند تا خود را در این ایام به عراق برسانند.
وحیدی ادامه داد: سرعت انتقال زائران در مرزها بسیار خوب است. علاوه بر اتوبوس هایی که نسبت به جا به جایی زائران اقدام می کنند، قطارهای بسیار زیادی نیز برای تردد زوار تدارک دیده شده است. ۱۶ رام قطار از خرمشهر به سمت تهران و همچنین قطارهایی به سمت مشهد و زاهدان تدارک دیده شده است.
وی افزود: ظرفیت حمل قطاری زائران بیش از ۲.۵ تا ۳ برابر شده است تا مشکلی در تردد زوار به وجود نیاید. اتوبوس هایی نیز از سازمان ها وزارت خانه ها و شهرداری در مرزها مستقر شده اند تا زوار به راحتی بتوانند به مقاصد خود بازگردند.
۶۰۰ زائر خارجی از مرز خسروی راهی کربلا شدند
۱۴:۲۳- به گفته سرپرست امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمانشاه، ۶۰۰ نفر از اتباع کشورهای آذربایجان و گرجستان از طریق مرز بین المللی خسروی راهی کربلای معلا شدند.
حمزه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: این زائرین، عصر روز گذشته(۲۱ شهریور) در قالب هفت اتوبوس به صورت خودجوش به مرز خسروی آمده بودند که باتوجه به اینکه ما مجوز تردد زائرین خارجی را از مرز خسروی نداریم، استاندار کرمانشاه با سفیر عراق در ایران و وزارت امور خارجه کشورمان رایزنی هایی داشت تا مجوز تردد این زائرین را از مرز خسروی بگیرد.
سرپرست امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمانشاه اضافه کرد: تا زمان گرفتن مجور کار اسکان و پذیرایی از این زائرین را در مرز انجام دادیم و آنها نیز از میهماننوازی کرمانشاهیان و موکب های مستقر در این مرز استقبال و قدردانی کردند.
وی ادامه داد: سرانجام با رایزنی های استاندار و همکاری سفارت عراق در ایران و وزارت امور خارجه کشورمان مجوز تردد این زائرین اخذ شد و صبح امروز( سه شنبه) با احترام آنها را از مرز عبور دادیم تا راهی کربلای معلی و حضور در مراسم اربعین حسینی شوند.
سلیمانی به پذیرایی موکب داران کرمانشاهی از این زائرین هم اشاره ای داشت و یادآورشد: این مسئله سند افتخاری برای مردم کرمانشاه در خدمت رسانی به زوار حسینی بود و از طرفی حضور این اتباع خارجی نشان از امنیت بالای مرز خسروی است که امیدواریم در سالهای آینده شاهد عبور زائرین خارجی از این مرز هم باشیم.
بازدید فرمانده سپاه از مرز خسروی
۱۳:۰۶- فرمانده کل سپاه پاسداران از مرز خسروی بازدید کرد و در جریان روند تردد زوار اربعین از این مرز قرار گرفت.
سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، امروز(۲۲ شهریور) از مرز خسروی در استان کرمانشاه و روند تردد زوار از این مرز بازدید کرد.
همچنین نشست ستاد اربعین استان کرمانشاه با حضور سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، بهمن امیریمقدم استاندار کرمانشاه، سردار عظیمی فرمانده قرارگاه نجفاشرف سپاه، سردار ریحانی فرمانده سپاه نبیاکرم(ص) کرمانشاه و سایر فرماندهان و مسئولان استان در پایانه بینالمللی خسروی برگزار شد.
تاکنون بیش از ۲۱۱ هزار زائر اربعین از مرز خسروی به زیارت عتبات عالیات رفتهاند.
هویت اجساد حادثه "آتش سوزی اتوبوس" در عراق تا ۳ هفته دیگر مشخص می شود
۱۲:۴۹ -مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه با اشاره به ارسال نمونه های ژنتیکی یازده جانباخته حادثه آتش سوزی اتوبوس در کشور عراق به این مرکز گفت: تا سه هفته دیگر هویت این اجساد مشخص می شود.
دکتر سلیم خانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به حادثه دلخراش آتش سوزی اتوبوس در کشور عراق گفت: متاسفانه در این حادثه یازده نفر از هموطنانمان جان باختند.
وی افزود: با توجه به شدت سوختگی، هویت این اجساد قابل تشخیص نیست و در همین راستا با انتقال اجساد به پزشکی قانونی استان ایلام، نمونه های ژنتیکی از آنها گرفته شده است.
خانی گفت: کرمانشاه مرکز ژنتیک قطب غرب کشور است و در همین راستا نمونه های گرفته شده از ایلام، به پزشکی قانونی کرمانشاه اسال شده است.
این مسئول افزود: همراه نمونه های ژنتیکی اجساد، نمونه های ژنتیکی گرفته شده از بستگان نزدیک این یازده نفر هم وجود دارد.
خانی گفت: تا سه هفته دیگر نتیجه آزمایش DNA اعلام و هویت این یازده فوتی مشخص می شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه در ادامه اشاره ای هم به آماده باش پزشکی قانونی استان در مرز خسروی داشت و افزود: هم اکنون اکیپ پزشکی قانونی شامل پزشک و کارشناس و نیروهای پزشکی قانونی در مرز مستقر هستند.
وی افزود: همچنین سالن تشریح شهرستان سرپل ذهاب هم در حالت آماده باش قرار دارد.
بر اثر تصادف یک اتوبوس با تریلر حامل کپسول گاز در جاده کوت مهران در روز ۲۰ شهریور، متاسفانه یازده نفر جان باخته و ۳۰ نفر مصدوم شدند.
بازگشت ۲۵ هزار اصفهانی از مرز مهران/ اختصاص روزانه ۴۰۰ دستگاه اتوبوس برای بازگشت زائران
۱۲:۳۷- معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: روز گذشته ۲۰۵ ناوگان اتوبوس از مرز مهران به سمت اصفهان بازگشتند و پیشبینی میکنیم در ایام اربعین این عدد به ۴۰۰ ناوگان در روز برسد.
محمدعلی صلواتی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت تردد اتوبوسها از مرز مهران به اصفهان و برعکس، اظهار کرد: از اول شهریور تا پایان روز گذشته (دوشنبه، ۲۱ شهریورماه) بالغ بر ۸۶ هزار و ۵۷۵ مسافر از طریق ۲۸۰۰ ناوگان اتوبوس به مرزهای سهگانه اعزام کردهایم. در این مدت حدود ۲۵ هزار نفر از مرز مهران به سمت اصفهان بازگشتهاند.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای ادامه داد: اگرچه همچنان شاهد اعزام زائران از اصفهان به مرز مهران هستیم، اما از میزان تقاضا کاهش یافته است؛ مثلاً روز گذشته ۴۰۶۷ مسافر از اصفهان به مرز مهران اعزام شدند، اما از طرف دیگر ۶۴۸۶ زائران از مرز مهران وارد استان اصفهان شدهاند.
وی با پیشبینی اینکه بازگشت زائران تا چند روز بعد از اربعین ادامه خواهد داشت، توضیح داد: تیمهای راهداری اصفهان در هر سه مرز مهران، چذابه و شلمچه برای ساماندهی زوار و ناوگان انجام میدهند.
صلواتی با بیان اینکه روز گذشته ۲۰۵ ناوگان اتوبوس از مرز مهران به سمت اصفهان بازگشتند و پیشبینی میکنیم در ایام اربعین این عدد به ۴۰۰ ناوگان در روز برسد، تأکید کرد: قرار است در روزهای آینده ناوگان صنایع نیز برای بازگشت زائران به اداره راهداری استان کمک کنند.
وی با اشاره به پایان تابستان و افزایش تردد در راهها به دلیل سفرهای تابستانه، از مردم خواست با توجه به اینکه مطابق تصمیمات کشوری اولویت، بازگشت زوار اربعین است، با برنامهریزی از سایر بخشهای حمل نقل همچون سواری شخصی و عمومی، حملونقلی ریلی و هوایی استفاده کنند، چراکه ظریفت ناوگان عمومی در اختیار حملونقل زوار است.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به وضعیت راههای استان و افزایش تردد، گفت: با پلیسراه هماهنگیهای لازم برای کنترل و مدیرت ترافیک راهها صورت گرفته است.
وی درباره احتمال نقص فنی ناوگان اتوبوس استان در مسیر بازگشت از مرز مهران به اصفهان، اظهار کرد: با همکاری سازمان اتوبوسرانی اصفهان یک دستگاه اتوبوس سیار امدادرسانی در محل راهدارخانه موغان در محور داران -الیگودرز مستقر کردیم تا در صورت بروز مشکل فوراً امدادرسانی شود.
انتهای پیام
اختصاص قطار فوقالعاده برگشت زائران از خرمشهر به یزد
۱۲:۳۳- فروش حضوری و اینترنتی بلیط قطار فوقالعاده برگشت زائرین اربعینی حسینی در مسیر خرمشهر به یزد آغاز شد.
قطار فوق العاده خرمشهر - یزد ساعت ۶:۳۰ روز پنج شنبه ۲۴ شهریورماه جاری خرمشهر را به مقصد یزد ترک می کند و ساعت ۶:۰۰ صبح روز جمعه ۲۵ شهریورماه وارد ایستگاه یزد خواهد شد.
این قطار از نوع چهار تخته چهار ستاره طلایه مربوط به شرکت ریل ترابر سبا است و قیمت بلیط آن ۴۵۸ هزار و ۸۵۰ تومان اعلام شده است.
فروش بلیط این قطار از ساعت ۱۰ صبح امروز سهشنبه ۲۲ شهریورماه به صورت حضوری و اینترنتی انجام میشود.
علاوه بر این قطار، یک قطار فوق العاده دیگر نیز برای بازگشت زائران زاهدانی در نظر گرفته شده که در همین تاریخ یعنی پنجشنبه ۲۴ شهریور از خرمشهر به سمت زاهدان حرکت خواهد کرد.
همچنین از فردا ۲۳ شهریور تا روز ۳۰ شهریور، با افزوده شدن شش رام قطار فوقالعاده جدید، میزان قطارهای مسافری مسیر خرمشهر - تهران به بیش از سه برابر ایام عادی افزایش یافته و در مجموع ۱۶ رام قطار زائرین اربعین حسینی را در این مسیر منتقل میکند.
بازدید وزیر کشور از درمانگاه شهید سلیمانی مرز شلمچه
۱۲:۲۲- وزیر کشور و استاندار خوزستان روند خدمت رسانی درمانگاه شهید سلیمانی در مرز شلمچه بازدید کردند
احمد وحیدی وزیر کشور به همراه استاندار خوزستان با حضور در مرکز بهداشتی درمانی شهید حاج قاسم سلیمانی ضمن گفتوگو با زائران و بیماران بستری در این درمانگاه، امکانات موجود در این درمانگاه بررسی کرد.
به گزارش ایسنا، وحیدی امروز نیز از مواکب موجود در مرز شلمچه بازدید کرد.
بازگشت ۴۰۰ هزار زائر از مرزهای خوزستان به کشور
۱۲:۱۵- استاندار خوزستان با اشاره به عبور یک میلیون و ۱۰۰ هزار زائر از مزرهای خوزستان به سمت کربلای معلی گفت: تاکنون حدود ۴۰۰ هزار زائر از طریق مرزهای خوزستان به کشور بازگشته اند.
صادق خلیلیان امروز ۲۲ شهریورماه در حاشیه بازدید وزیر کشور از مواکب و مرز شلمچه اظهار کرد: از شش ماه قبل از طریق ستاد ملی اربعین در حال تدارک این مراسم و آماده سازی مرزها بودیم و کارها را در ابعاد مختلف ساماندهی کردیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در بحث راههای مواصلاتی اقداماتی در زمینه ایمن سازی محورها، آسفالت و بهسازی جاده ها و ... انجام شده است و خوشبختانه در طول ۴ ماه گذشته راه های منتهی به مرزهای شملچه و چذابه ایمن سازی شده اند.
استاندار خوزستان گفت: همچنین برای پارک کردن ماشینهای زوار در مرزها نیز تدارک خوبی در بحث پارکینگ دیده شد تا زوار بتوانند بدون دغدغه خودروهای خود را پارک کنند.
خلیلیان با اشاره به بحث استقرار مواکب در خوزستان، عنوان کرد: حدود یک هزار موکب در سطح استان خوزستان و پایانه های شلمچه و چذابه ایجاد شده است. همچنین ۷۰ موکب نیز در کشور عراق برپا شده است که نسبت به ارائه خدمات به زائران اقدام میکنند.
وی با اشاره به تلاش برای تسهیل تردد زوار در مرزهای خوزستان، ادامه داد: در مجموع تلاش شده در سمت ایران و پس از خروج از پایانه های ایران در سمت کشور عراق در چذابه و شلمچه کلیه خدمات و امکانات مورد نیاز مردم تامین شود.
استاندار خوزستان با اشاره به عبور یک میلیون و ۱۰۰ هزار زائر از مزرهای خوزستان به سمت کربلای معلی نیز گفت: تاکنون حدود ۴۰۰ هزار زائر از طریق مرزهای خوزستان به کشور بازگشتهاند. در هر ساعتی که زوار خواهان عبور از مرز باشند، کار پذیرش آن ها انجام می شود و مشکلی برای تردد زوار در مرزهای خوزستان نیست.
استقرار موکب شهرداری کرج در شهر نجف
۱۱:۵۹- معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری کرج با اشاره به اینکه ۱۵۰ دستگاه اتوبوس در راستای انجام حمل و نقل زائران در مرز عراق مستقر شدهاند، بیان کرد: این خدمات از ۱۰ روز قبل از اربعین آغاز و تا ۱۵ مهرماه ادامه خواهد داشت.
غلامرضا رضوانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به خدماترسانی موکب امام حسن مجتبی(ع) شهرداری کرج در شهر نجف اظهار کرد: از چند روز قبل نیروهای حوزههای مختلف مجموعه مدیریت شهری از جمله پاکبانان، آتشنشانان، جمعآوری زباله و مخزن، نیروهای حوزه ترافیک، فضای سبز، پسماند در موکب امام حسن مجتبی(ع) استان البرز استقرار یافتهاند.
وی افزود: ۱۱۰ نیرو به همراه ۱۸ دستگاه ماشینآلات اطفای حریق، آمبولانس، کامیون، وانت، موتور سیکلت، ۳۰ هزار لیتر آب و... در این موکب مستقر هستند.
این مسئول با اشاره به اینکه ۱۵۰ دستگاه اتوبوس نیز در راستای انجام حمل و نقل زائران در مرز عراق مستقر شدهاند، بیان کرد: این خدمات از ۱۰ روز قبل از اربعین آغاز و تا ۱۵ مهرماه ادامه خواهد داشت.
رئیس کمیته خدمات شهری ستاد اربعین استان البرز با اشاره به ایجاد فضای اسکان در موکب امام حسن مجتبی(ع) توضیح داد: این موکب امکان اسکان روزانه پنج هزار زائر را فراهم کرده است. علاوه بر این، روزانه به بیش از پنج هزار نفر خدمات پذیرایی از جمله چای، شربت، میوه و... ارائه میشود.
رضوانی در پایان با بیان اینکه در این موکب امکان ارائه خدمات درمانی نیز پیشبینی شده است، گفت: این ظرفیت وجود دارد که تا ۲۰ هزار نفر خدمات مختلف درمانی به زائران ارائه شود.
تکمیل ظرفیت پروازهای رشت - نجف/ تاکنون ۴۲۰ نفر جابجا شدند
۱۱:۱۱- مدیرکل فرودگاه گیلان، دو پرواز ۲۲ و ۲۸ شهریور را فوق العاده دانست که توسط شرکت هواپیمایی ایرتور انجام می شود و افزود: ظرفیت ورودی و خروجی پروازهای فوق العاده ۱۶۰ نفر است.
سید محسن میرحسینی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به برقراری پروازهای رشت به مقصد نجف اشرف ویژه اربعین حسینی خبر داد و اظهار کرد: این پروازها توسط دو شرکت هواپیمایی و به صورت سه پرواز برنامه ای و دو پرواز فوق العاده انجام می شود.
وی افزود: طی هماهنگی به عمل آمده با شرکت های هواپیمایی پویا و ایرتور ۱۰ سورتی پرواز در مسیر رشت به نجف و بالعکس در روزهای ۱۷، ۲۲، ۲۴، ۲۸ و ۳۱ شهریور انجام خواهد شد.
مدیرکل فرودگاه گیلان دو پرواز ۲۲ و ۲۸ شهریور را فوق العاده دانست که توسط شرکت هواپیمایی ایرتور انجام می شود و افزود: پروازهای ۱۷، ۲۴ و ۳۱ برنامه ای بوده که توسط شرکت هواپیمایی پویا برقرار است.
میرحسینی، ظرفیت ورودی و خروجی پروازهای فوق العاده را ۱۶۰ نفر دانست و عنوان کرد: ظرفیت ورودی و خروجی پروازهای برنامه ای نیز ۵۰ نفر می باشد و لذا تاکنون ۴۲۰ نفر ورودی و خروجی داشتیم.
وی تهیه بلیط هواپیما به مقصد نجف را بدون نیاز به ثبت نام در سامانه سماح دانست و یادآور شد: در مجموع ظرفیت پروازهای رشت نجف ۹۴۰ نفر است که هم اکنون تکمیل بوده و لذا زائران جهت تهیه بلیط پای پرواز اقدام نکنند؛ همچنین کارت واکسن لاتین را به همراه داشته باشند.
مدیرکل فرودگاه گیلان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۲ سورتی پرواز در هفته با حضور ۱۰ شرکت هواپیمایی به مسیرهای تهران، مشهد، شیراز، بندرعباس، اهواز، کیش، عسلویه، باتومی و نجف در حال انجام است.
تحویل پیکر ۱۰ زائر حادثه آتش سوزی عراق به پزشکی قانونی
مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام از تحویل ۱۰ پیکر زائران فوت شده در حادثه آتشسوزی اتومبیل ون در شهر شوملی عراق به پزشکی قانونی این استان خبر داد.
به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر مهرشاد طهماسبی با اعلام این خبر افزود: ظهر روز دوشنبه ۲۱ شهریور پیکرهای زائران فوت شده در این حادثه شامل شش مرد و چهار زن به تالار تشریح پزشکی قانونی ایلام تحویل شد.
وی افزود: پس از تحویل پیکرهای این عزیزان، با هماهنگی های صورت گرفته و اخذ دستور مقام قضایی، معاینه و نمونه گیری برای انجام آزمایش DNA و تعیین هویت اجساد صورت گرفت.
طهماسبی با اشاره به تلاش همکاران پزشکی قانونی برای تعیین هویت و شناسایی پیکرها در کوتاه ترین زمان ممکن، از بستگان احتمالی افراد فوت شده (خانواده هایی که از زائر خود بی اطلاع بوده و احتمال می دهند در بین درگذشتگان این حادثه باشند) خواست که به منظور تطبیق نمونه ژنتیکی و تعیین هویت این درگذشتگان، برای اخذ نمونه خون به اداره کل پزشکی قانونی مرکز استان محل سکونت خود مراجعه کنند.
با هماهنگیهای صورت گرفته با تشخیص هویت فرماندهی نیروی انتظامی استان ایلام، با تعدادی از بستگان احتمالی برای حضور و شناسایی پیکرها تماس گرفته شده است.
خدمات ویژه "بیمه سلامت" برای زوار اربعین در کرمانشاه
۱۱:۰۸- مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از چاپ نسخ ویژه اربعین خبر داد و افزود: با استفاده از این نسخ غیرالکترونیکی زوار می توانند در طول مسیر در استان از خدمات درمانی با تعرفه بیمهای بهره مند شوند.
دکتر رضا تحویلیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه هم اکنون تمام نسخ استان بصورت الکترونیکی ثبت و پذیرش می شوند، گفت: در همین راستا نسخی که بصورت غیرالکترونیکی باشد مشمول تعرفه های بیمه ای نمی شود.
تحویلیان با اشاره عدم دسترسی زوار اربعین به نسخ الکترونیکی و عدم امکان ثبت الکترونیکی نسخ در موکب های درمانی، گفت: در همین راستا جهت رفاه حال زوار نسخ ویژه ای برای این ایام (اربعین ۱۴۰۱) به چاپ رسیده و در اختیار موکب های درمانی قرار داده شده است.
وی افزود: چنانچه یک زائر به درمان سرپایی نیاز پیدا کند، میتواند به موکب های درمانی که از قبل مشخص شده مراجعه کند. پزشکان در این موکب ها خدمات درمانی و تشخیصی از جمله دارو، رادیولوژی، آزمایش و ... را در این نسخ سه برگی نوشته و در اختیار بیمار قرار میدهند.
تحویلیان گفت: بیماران با استفاده از این نسخ میتوانند از داروخانه ها یا مراکز رادیولوژی و آزمایشگاهی طرف قرارداد بیمه سلامت خدمات را با تعرفه بیمه ای دریافت کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: در خصوص بستری شدن زوار هم در صورتی که زائران فاقد هرگونه بیمه باشند، به محض بستری شدن تحت پوشش خدمات بیمه سلامت قرار میگیرند.
وی افزود: اگر هم زائران از بیمه برخوردار هستند در صورت بستری شدن، با ثبت کد ملی آنها در آن مرکز درمانی، نوع بیمه آنها مشخص شده و خدمات بر اساس آن به بیماران ارائه می شود.
بازدید وزیر کشور از مواکب مرز شلمچه
۱۰:۴۹- وزیر کشور امروز ۲۲ شهریورماه به سفر به خوزستان از مواکب مرز شلمچه بازدید کرد.
احمد وحیدی برای سومین بار به همراه صادق خلیلیان استاندار خوزستان از مواکب مرز شلمچه بازدید کرد.
به گزارش ایسنا، وزیر کشور در حاشیه این بازدید با زائران و موکب داران گفت و گو کرد و در جریان آخرین وضعیت موجود قرار گرفت.
تلاش میکنیم مرز خسروی را برای همیشه باز نگهداریم
۰۹:۵۶- استاندار کرمانشاه با بیان اینکه مرز خسروی به روی همه زائران باز است، گفت: تلاش می کنیم این مرز را برای همیشه باز نگهداریم.
بهمن امیری مقدم پس از دیدار با مردم و زائران اربعین حسینی در شهر سرپل ذهاب، اظهار کرد: امسال براساس تدابیر و هماهنگی های انجام شده و تلاش جهادی تمام سازمانها و دستگاههای استان، شرایط خوب و مناسبی در اعزام زائرین داشتیم.
وی گفت: هم اکنون در مرز خسروی بصورت روان شاهد خروج و ورود زائران هستیم و هیچ مشکلی برای تردد زوار وجود ندارد.
وی افزود: در گفت وگوهایی که با زائران داشتیم عمدتا از خدمات استان و مسیر مرز خسروی راضی بودند. البته ما نمی توانیم مدعی ایجاد رضایت ۱۰۰ درصدی باشیم.
امیری مقدم گفت: مسیر خروج استان بسیار مرتب و منظم بوده و مردم بهراحتی از مرز خسروی تردد می کنند.
وی با بیان اینکه موکبهای خدمت در سطح استان استقرار یافته و خدمات خوبی به زائران ارائه میدهند، گفت: تمام شهرستانهای مسیر زوار به خوبی خدمتگزاری کرده و شعار ما با عنوان هرخانه یک موکب در استان تحقق یافت و در شبی که ترافیک سنگینی در مرز داشتیم مردم در منازل شخصی خود از زائران میزبانی کردند.
امیری مقدم تصریح کرد: در حوزه خدمات رفاهی، امدادی، بهداشتی، درمانی، اسکان و پذیرایی، با فراهم کردن مقدمات لازم به خوبی عمل کردیم.
وی ادامه داد: نیروهای نظامی و انتظامی، ارتش، سپاه، مرزبانی، پلیس راه، بسیج، نیروهای امنیتی و دستگاههای اجرایی به خوبی از زائران پذیرایی کرده اند و هنوز هم در حال تلاش هستند.
استاندار کرمانشاه در پایان گفت: از تمام مردم استان کرمانشاه و تمام شهرستانهای در مسیر زائرین عتبات عالیات صمیمانه تشکر میکنم.
آمادگی ناوگان حمل و نقل جادهای یزد جهت بازگشت زوار به استان
۰۹:۵۳- معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان یزد با اشاره به جابجایی بیش از ۱۶ هزار مسافر با بیش از ۳۰۰ سفر از مبداء استان یزد به مرزهای مجاز کشور، از آمادگی این ناوگان برای بازگشت زوار به استان خبر داد.
«مهدی حسین زاده» با اشاره به آمادگی کامل ناوگان حمل و نقل عمومی و حتی خصوصی استان در جهت برگشت زوار اربعین حسینی به استان، تصریح کرد: در راستای مدیریت زمان و نظم بخشیدن به جابجایی زوار محترم بدون اتلاف وقت، زائرین مراسم اربعین حسینی هنگام بازگشت، مرز ورودی خود را از طریق سامانه پیامکی ۲۰۰۰۱۴۱ اطلاع رسانی کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اعزام زائرین از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی به مرزها متوقف است، تصریح کرد: به همین علت تمام توان و امکانات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان معطوف به برنامهریزی و هماهنگی در زمینه برگشت زوار است تا شاهد کمترین مشکل در این زمینه باشیم.
معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان در پایان با تاکید بر این که تمام مدیران و عوامل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان با همراهی و همکاری دیگر دستگاه های مرتبط، تمام توان و امکانات دستگاه های خود را به کار گرفتهاند تا شاهد برگشت ایمن و بدون مشکل زوار باشیم، اظهار کرد: برنامهریزیهای لازم انجام شده است که در صورت کمبود احتمالی وسیله نقلیه یا کمبود راننده، از ظرفیت رانندگان و ناوگان حمل و نقل معادن و دستگاههای دولتی استفاده شود تا کمترین مشکل را در زمینه بازگشت زوار به استان شاهد باشیم.
به گفتهی حسین زاده،بیش از ۱۶ هزار مسافر با بیش از ۳۰۰ سفر از مبداء استان یزد به مرزهای مجاز کشور از طریق این ناوگان جابجا شده اند.
وی تصریح کرد: در مجموع ۷۴۲ دستگاه ناوگان اعم از اتوبوس و مینی بوس و سواری کرایه تحت پوشش شرکتهای حمل و نقل مسافربری مشغول فعالیت هستند که سهم ناوگان اتوبوسی ۴۷ درصد و مینی بوس ۳۵ درصد و سواری کرایه ۱۸ درصد است.
حسین زاده در پایان یادآور شد: با توجه به اینکه مرز مجاز استان یزد مرز چذابه در نظر گرفته شده است سهم جابجایی به مرز موصوف نسبت به کل جابجایی ۷۰ درصد را شامل می شود.
خدمات رسانی روزانه به بیش از هزار زائر پاکستانی در جنوب سیستان وبلوچستان
۰۸:۵۱- روزانه بیش ار هزار زائر پاکستانی از خدمات موکب های جنوب سیستان وبلوچستان بهره مند می شوند.
به گزارش ایسنا، مسئول موکب های جنوب سیستان وبلوچستان گفت: درحال حاضر دو موکب در شهرستان ایرانشهر با بیش از ۱۰۰ خادم در حال ارائه خدمات به زائرین امام حسین علیه السلام هستند.
شمس الدینی در بازدید از موکب های خدمت رسانی به زوار اربعین افزود: تمامی امکانات رفاهی بصورت خودجوش و باهمکاری مردم استان تهیه شده است.
سرهنگ فراهی جانشین پلیس راه جنوب سیستان وبلوچستان نیز از فعالیت پلیس در رصد و پایش محورها و مسیر رفت و آمد زوار خبر داد.
ضرورت توجه به استانداردهای مذهبی در پیاده راه اربعین
۰۸:۳۱- دبیر هیات امناء و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج، به مناسبت ایام اربعین حسینی، ضمن تشریح ویژگیهای پیاده راه نجف – کربلا به بیان بایدها و نبایدها در طراحی موکبهای اربعین پرداخت و گفت: برای طراحی موکب ها نیاز است ویژگیهای محیطی این منطقه را به خوبی بشناسیم.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین کلانتری خلیل آباد اظهار کرد: از امام صادق (ع) نقل شده است که هرکس به قصد زیارت امام حسین(ع) پیاده از خانه اش خارج شود، خداوند برای هر قدمش حسنه ای می نویسد و گناهی را می آمرزد.
وی افزود: یکی از جلوه های وحدت در معماری قدسی اسلامی به واقع همین پیاده روی نجف به کربلاست که زائران مختلف از ایران، پاکستان، افغانستان، هندوستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و... در آن حضور می بایند. پیاده روی نجف به کربلای معلی از سال ها پیش وجود داشته و کاروان ها، هیئت ها و موکب ها در این مسیر حرکت می کردند و در ایام عاشورا، اربعین ، اول رجب و نیمه شعبان پیاده روی از نجف تا کربلا با شور بیشتر اجرا می شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز بیان کرد: مسیر نجف به کربلا با ۱۴۵۲ عمود تا حرم حضرت ابوالفضل العباس (ع) نشانه گذاری شده ، که فاصله های این نشانه گذاری بطور متوسط حدود ۵۰ متر است و زمان ایده آل جهت طی این مسیر حدود سه روز است و در طول مسیر حدود ۷۰۰۰ موکب وجود دارد که موکب های این مسیر اغلب دائمی نیستند و برخی که دائمی هستند بدون داشتن اصول طراحی ساخته شده اند و صرفا به برطرف کردن نیاز های اولیه زوار اکتفا نموده اند. نکته قابل توجه این است که طراحی این موکب ها باید دارای اصول شهرسازی و معماری باشد . این مسیر یکی از بارزترین عناصر خطی است که در آن زائران و گردشگران از بدو ورود به نجف اشرف تا رسیدن به بارگاه اصلی با فعالیت های متنوع مذهبی، فرهنگی، تجاری و خدماتی مواجه می شوند و بتدریج برای ورود به فضای زیارتی بارگاه آماده شوند.
دبیر هیات امناء دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز افزود: پیاده راه های مذهبی یک سری شاخص هایی دارد که از اهمیت زیادی برخوردار است ، شاخص های ایجاد پیاده راه در فضاهای شهری، نیازهای انسانی ، امنیت، آسایش، دسترسی ، اجتماع پذیری، جذابیت، پیوستگی مسیر، نفوذپذیری، تنوع کاربری، خوانایی، سر زندگی، انعطاف پذیری منظر، آسایش حرارتی، روشنایی، عوامل اجتماعی و فرهنگی و... است که در پیاده راه فرهنگی-مذهبی نجف به کربلا، اغلب شاخص ها حاکم است ولی آن چیزی که این پیاده راه را از سایر مسیرها متمایز می سازد مسائل فرهنگی، تصویر ذهنی و مسائل آئینی است. در این مسیر، مجموعه رفتارهای قدم به قدم که به تدریج رنگ و بوی زیارت به خود می گیرند همچون سروصدای نوحه خوانی، مداحی، اذان و دعوت زوار، تغییر کاربری ها به واحدهای فرهنگی ، مذهبی، مزین شدن مسیرها و استقرار کاربری های عبادت، تدریس، قرائت قرآن و طلب اجابت دعا و... به این نکته مهم دلالت دارند که هر عنصر از فضای حرم قدسی، سلسله مراتب تقدس خود را از همجواری حرم آن امام می گیرد، منظرهای مقدس توسط آداب و رسوم شکل می گیرند و معمولا از زمینه های غیرمذهبی آغاز شده و در تداوم فرهنگ انسانی به زمینه های مذهبی می رسند. از خارج شهر به طرف مکان مقدس نیز فضا به تدریج مقدس می شود. آستانه ها و دروازه ها نشان عبور تدریجی اند و مرحله ای که سرانجام به صحن داخلی منتهی می شود، چشم انداز ، رفتار زائر را تحت تاثیر قرار می دهد جایی که بقعه مقدس برای نخستین بار به دیده زائر می آید، اهمیت فراوان دارد و در داخل شهر به هنگام عبور از خیابان هایی که راه به صحن مبارک می برد، شایسته است که زائر تعظیم کند.
دکتر کلانتری اضافه کرد: دسترسی به فضای شهری و شفافیت و دید بصری لازم با رعایت تناسب فضایی در طول مسیر تا حدودی برقرار است و انعطاف پذیری خوب مبلمان متناسب ایام اربعین تا حدودی وجود دارد و رویداد هایی هم در طول مسیر هست که به رویدادهای خیابانی قلمداد می شود و از طرفی با توجه به استقبال مردم عراق و تکریم زائران حسینی شاهد صحنه های زیبا و ملکوتی در طی مسیر هستیم بنا بر همین رویدادهاست که مردم را مشتاق تر از گذشته نموده است.
این استاد تمام گروه معماری افزود: برای طراحی موکب ها باید عناصر طبیعی شامل آب ، نخل ، آسمان و زمین را مد نظر قرار قرار داد و نظاره گر بود، یکی آسمان و زمین که در زیارت عاشورا به آن اشاره شده است و دو عنصر نخل و آب در عاشورا مطرح میشود به ویژه گذشتن از نخلستان و آب آوردن حضرت عباس(ع). آسمان بر این مصیبت بزرگ گریسته و رنگ عوض کرده و خورشید خونی شده است.
وی افزود: تردد عده ای از زائرین با ماشین در این مسیر خلاف طریقت عاشقان است، چون موکب ها و عمودهای واقع در مسیر کمرنگ و کمرنگ تر می شوند و آدمی از درک آن عاجز می ماند . جمال شناسی موکب ها بایستی همواره مدنظر باشد، در حوزه طراحی ، یک طراح میتواند نمادها، نشانهها و مفاهیم را به نسبتی درست بین انسان و آن محیط ایجاد کند به نحوی که رابطه مطلوب برقرار شود. شفافیت نور، فضای باز و بسته و متناسب با نیازهای مردم باید در طراحی موکب مدیریت شود. فضای نیمه باز و پوشیده باید چند عملکردی باشد، فضای طبخ و تهیه مواد خوراکی بسیار مهم است، فضای سرویس بهداشتی، وضوخانه و فضای رسانههای دیجیتال خیلی اهمیت دارد. فضای اجرای مراسمهای مذهبی، فضای بهداشتی درمانی و فضاهای مربوط به خدمتگزاران زائران باید مورد توجه معمار موکب قرار داشته باشد، اما در بسیاری از موکبها فضای ویژه خدمتگزاران زائران در نظر گرفته نمیشود.
وی به برخی اقدامات نامطلوب در طراحی موکبها هم اشاره و اظهار کرد: نصب میله برای اینکه زائر در صف بایستد و غذا بگیرد و تعیین محل استفاده از وای فای به صورتی که فرد بنشیند اشتباه است. در محلهای نصب وای فای فرد فقط باید دقایقی بایستد به خانواده خود پیام دهد و به راه بیفتد، تعبیه محلی برای نشستن در این اماکن موجب مشغولیت زیاد زائر میشود.
دکتر کلانتری گفت: جاهایی که صفهای طولانی برای گرفتن غذا و هر اقدام دیگری ایجاد میشود، فرد را از مسیر پیاده باز میدارد. حتی اگر معماران خوش ذوق و معتقد ما جلوی معماریای که کنسول شده را نگیرند پیادهراه اربعین تبدیل میشود به محلی برای ساخت موکبهایی با نمای کلاسیک.
وی ادامه داد: اما آنچه در فضای مطلوب میتواند رخ دهد این است که بدنه موکب باید متواضع و کم ارتفاع باشد، موکبها باید در ابتدای راه و کنار جاده یک طبقه باشند و اگر لازم بود در ادامه و پشت آن را برای ساخت محل استراحت کمی مرتفعتر ساخت، فضای بهداشتی باید سریع و راحت در دسترس باشد، امکان شستن پا و وضو گرفتن را فراهم کند، ابتدای موکب باید شفافیت و راحتی ورود داشته باشد، ابتدای موکب باید فضای منعطفی داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز بیان کرد: به هنگام فرونشستن خورشید اربعین، موکب ها جمع شده و همه چیز تمام می شود و به کاربری دیگری می آیند پس این بستر راه پیمایی اربعین یک بستر عربی و عراقی است که ریشه در فرهنگ قبیله ای ، عشیره ای وسنتی دارد و چون اربعین به یک رویداد بین المللی از جمله ایران، پاکستان، افغانستان و هندوستان و سایر شیعیان حوزه خلیج فارس و سایر افراد آزادی خواه و علاقمند طریقت حسین بن علی(ع) مبدل گشته که با گذشته متفاوت است و اختلاف دارد بنابراین این اختلاف های فرهنگی بایستی از طریق طراحی موکب ها که با فضا و فرهنگ مختلف هم سو باشد و طراحی شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اربعین ، عاشورا ، امام حسین(ع) و کاروانش باید در این طراحی دیده شود و مواردی که به آن اشاره شد شفافیت فضا و عدم تضاد در طراحی مسیر و چند عملکردی و توازن فضا و طراحی بهینه فضا بایستی مدنظر باشد و به فضل پروردگار که این مسیر ، این فضا و این حرکت تقویت شود.
اعزام چهارمین گروه کادر درمان هرمزگان به کربلا
۰۸:۱۶- جانشین سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان گفت: چهارمین گروه کادر درمان موکب شهید عراقی زاده هرمزگان به کربلا اعزام شد.
سردار هدایت الله امیری افزود: در این چهار مرحله بیش از ۲۰۰ نفر از کادر درمان پزشکی برای خدمات پزشکی اعزام شده اند.
وی با بیان اینکه هرمزگان ۵ درمانگاه در کشور عراق شامل سه درمانگاه در کربلا، یکی در نجف و یک بین راهی دارد، تصریح کرد: با کمک خیران داروساز تاکنون ۲ میلیارد دارو و لوازم پزشکی به این درمانگاهها ارسال شده است.
آماده اسکان و پذیرایی روزانه ۵۰ هزار نفر در موج بازگشت زوار هستیم
۰۷:۴۸ مسئول اردویی، گردشگری و راهیان نور سپاه نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه از آمادگی اردوگاهها و اماکن اقامتی سپاه برای اسکان و پذیرایی روزانه بیش از ۵۰ هزار نفر در استان در موج بازگشت زوار خبر داد.
یونس عزیزی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آمادگی سپاه برای اسکان و پذیرایی زوار اربعین در استان، اظهار کرد: تمامی مراکز اقامتی سپاه نبی اکرم(ص) از ورودی استان کرمانشاه در شهرستان کنگاور تا مرز خسروی در اختیار زوار اربعین قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به آمادگی سپاه برای اسکان زائران در استان کرمانشاه گفت: هماکنون ظرفیتهای راهیان نور سپاه نبیاکرم(ص) استان برای پذیرایی و اسکان حدود ۵۰ هزار نفر در استان فراهم است.
مسئول اردویی، گردشگری و راهیان نور سپاه نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه ادامه داد: اردوگاه فرهنگی تربیتی توحید در ورودی شهر کرمانشاه با ظرفیت بیش از ۲۵۰۰ نفر، زائرسرای کربلا در میدان جمهوری باظرفیت ۵۰۰ نفر و سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری در بلوار شهید بهشتی با ظرفیت بیش از هزار نفر از سوی سپاه برای اسکان زائران پیاده روی اربعین در شهر کرمانشاه آماده شده است.
وی تاکید کرد: علاوه بر اینها سالنهای ورزشی و مساجد هم برای اسکان زوار در استان آماده شده که در صورت نیاز از این ظرفیتها هم استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به رایگان بودن ارائه خدمات در اردوگاهها و اماکن اقامتی راهیان نور استان برای زوار اربعین، گفت: زوار با ارائه مدرک شناسایی میتوانند از خدمات رایگان برخوردار شوند.
وی از زوار اربعین خواست مرز خسروی در استان کرمانشاه را برای بازگشت به کشور بعد از شرکت در مراسم پیاده روی اربعین انتخاب کنند.
اعزام ۲۰ ناوگان خودرویی سنگین به مرز مهران
۰۷:۲۲ -مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس گفت: ۲۰ دستگاه ماشین آلات سنگین این اداره کل برای امدادرسانی و کمک به روند جابهجایی زائران اربعین حسینی به مرز مهران در استان ایلام اعزام شدند.
علیرضا راستیار افزود: این ناوگان که شامل ۲۰ دستگاه خودرو سنگین است، درقالب چهار اکیپ کامل و مجهز برای تسهیل در جابهجایی زائران به این مرز اعزام شدهاند.
به نقل از رها آری فارس، راستیار همچنین از حضور کارشناسان اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس در پایانه مرزی شلمچه خبر داد و گفت: این افراد در چهار شیفت کاری با ساماندهی ناوگان حمل و نقل عمومی، بازگشت ایمن و همراه با آرامش زائران به استان را تسهیل خواهند کرد.
رئیس کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین فارس افزود: روند بازگشت زائران اربعین حسینی از چند روز قبل آغاز شده و اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس به همراه تشکل های صنفی حمل و نقل مسافری، بازگشت زائران اربعین حسینی به استان را ساماندهی و تسهیل میکند.
مهران میتواند مرکز رویدادهای فرهنگی ملی و منطقهای با موضوع اربعین شود
۰۰:۲۶- سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام گفت: مهران دروازه عتبات عالیات است و این شهرستان میتوان مرکز برگزاری رویدادهای فرهنگی در سطح ملی و حتی منطقه باشد.
«مجتبی تابش» در جمع عکاسان ،انجمن سینمای جوان و بسیج هنرمندان اعزامی به مرز بینالمللی مهران، اظهار کرد: خبرنگاران و عکاسان انعکاس دهنده حماسه بزرگ اربعین هستند و اربعین سرشار از تصاویر ناب و ارزشمندی است که توسط عکاسان برای همیشه به ثبت میرسد.
وی گفت: دوربین خبرنگاران و عکاسان عاملی کلیدی در مستندسازی حماسه اربعین است و اربعین آنچنان بزرگ و با عظمت است که حرفها برای گفتن و تصویرها برای به ثبت رساندن دارد.
سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی مهران ادامه داد: اربعین یک حماسه بزرگ است در مراسم اربعین آنچنان جلوههای زیبایی نمایان میشود که هر چه هم بخواهی به ثبت برسانی باز هم ناگفته های زیادی میماند.
تابش تصریح کرد: موکب شهدای فرهنگ، هنر و رسانه اولین بار است که شکل گرفته و بسیار هم مهم است چرا که منجر به انسجام در میان اصحاب فرهنگ و رسانه دراستان و اتفاقات خوب در آینده خواهد شد.
وی تصریح کرد: ایلام به عنوان پایتخت خادمان سیدالشهداء علیهالسلام و مهران به عنوان دروازه عتبات عالیات ظرفیت مرکزیت برگزاری رویدادهای فرهنگی در سطح ملی و منطقهای دارد.
انجام بیش از ۳۱۷۰۰ مورد غربالگری و پایش سلامت در مرز باشماق
۰۰:۲۳- به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، از ۱۴ شهریور ماه جاری تاکنون بیش از ۳۱ هزار و ۷۰۰ مورد غربالگری و پایش سلامت در پایگاههای مراقبت سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان واقع معابر ورود و خروج در مرز بینالمللی باشماق با هدف شناسایی زود هنگام و پیشگیری از بیماری ها با اولویت زائرین اربعین حسینی انجام شده است.
دکتر بهرام کندایی در بازدید از امکانات و تجهیزات سلامت فراهم شده برای ارائه خدمات سلامت به زائرین حسینی در مرز باشماق مریوان، گفت: از ۱۴ شهریور ماه جاری تاکنون به بیش از ۲۱ هزار و چهارصد نفر در هنگام خروج از کشور و ۱۰ هزار و سیصد نفر در هنگام بازگشت و ورود به کشور که اکثریت آنان از زائرین عزیز اربعین حسینی بوده اند در پایگاههای مراقبت سلامت دانشگاه واقع در مرز بین المللی باشماق مریوان خدمات سلامت ارائه شده است.
وی با قدردانی از تلاش های مجموعه مدیران و کارکنان حوزه سلامت به ویژه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مریوان و مدیریت فوریتهای پزشکی استان که جهت ارائه خدمات سلامت به زوار اربعین حسینی به صورت شبانه روزی در حال تلاش می باشند و همچنین برنامه ریزی، حمایت و نظارت مستمر واحدهای ستادی دانشگاه، گفت: ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و فوریتی و ایجاد زمینه برخورداری از سفری سالم برای زوار حسینی، علاوه بر اجر دنیوی و اخروی از وظایف حوزه سلامت استان و کشور است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه از انجام ۱۶۳ مورد تست RDT در بیماران مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا و ۲۱ مورد آزمایش التور خبر داد و بیان کرد: تمام موارد تست های انجام گرفته منفی بوده است.
دکتر کندایی با بیان اینکه، علاوه بر غربالگری و درمان بیماران، آموزش مسایل خودمراقبتی از جمله خدمات ارائه شده به زوار در مرز باشماق بوده است، گفت: توزیع هزار و ۱۰۰ تراکت آموزشی سلامت محور، پخش ۴۸۰ پیام بهداشتی در موکب ها و نیز پخش منظم پیام های بهداشتی در بلندگوهای مستقر در معابر خروجی کشور واقع در پایانه مرزی باشماق از جمله اقدامات صورت گرفته در حیطه پیشگیری و مراقبت از بیماری هاست.
وی به فعالیت بیمارستان صحرایی شهید ماموستا محمد شیخ الاسلام در ارائه خدمات درمانی به زوار اربعین حسینی اشاره و تصریح کرد: در مدت مذکور بیش از ۳۰۰ نفر از زوار در این بیمارستان در مرز باشماق مورد مداوا قرار گرفته اند که بیشتر آنان به صورت سرپایی بوده است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه، ۳۴ زائر از کشورهای هم جوار در بیمارستان مذکور مورد مداوا قرار گرفته اند، گفت: با توجه به اینکه دلیل اصلی مراجعه بیماران به بیمارستان مربوط به دردها و مشکلات اسکلتی عضلانی بود، پزشکان متخصص ارتوپدی با بهره گیری از امکانات تشخیصی مستقر در بیمارستان صحرایی به مداوای مراجعین پرداخته و از خدمات آنان برای درمان زوار گرامی بهره گرفته شد.
دکتر بهرام کندایی همچنین ضمن بازدید از درمانگاه و پایگاه های سلامت برپاشده توسط بیمارستان شهید دکتر قاضی و ناحیه مقاومت بسیج و هلال احمر، هم افزایی و تشریک مساعی اعضای کمیته بهداشت و درمان ستاد راهپیمایی اربعین حسینی را درخور تحسین ارزیابی کرد و از جانب دانشگاه از مشارکت و همدلی مراجع مورد اشاره و سایر اعضای کمیته از جمله سازمان تامین اجتماعی و بیمه های سلامت و تامین اجتماعی قدردانی کرد.
وی مصرف مایعات کافی را عامل مهمی در حفظ سلامتی زائرین بیان کرد و گفت: با توجه به فعالیت عضلانی و به دنبال آن تجمع اسید لاکتیک و ایجاد خستگی و تورم عضلانی، مصرف مایعات کافی برای حفظ سلامتی ضروری است.
وی با بیان نکات ارگونومیکی برای بهبود سلامتی زوار در پیاده روی اربعین حسینی گفت: پوشیدن کفش ارگونومیک، حفظ راستای مستقیم ستون فقرات، استراحت های کوتاه مدت، استفاده از عصای مناسب پیاده روی، کمتر استفاده کردن از موبایل، حمل کوله پشتی های ارگونومیک با وزن کمتر از ۱۵ درصد وزن بدن و برداشتن قدم های کوچکتر می تواند در کاهش مشکلات اسکلتی عضلانی موثر واقع شود.
انتهای پیام
نظرات