• دوشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401062115968
  • خبرنگار : 71263

زغال سنگ روسیه از چشم آسیایی‌ها افتاد

زغال سنگ روسیه از چشم آسیایی‌ها افتاد

نشانه‌هایی وجود دارد که روسیه برای فروش زغال سنگ بیشتر به بازارهای آسیایی حتی با وجود پیشنهاد قیمت کمتر، به زحمت افتاده است در حالی که صادرات اندونزی و استرالیا بالا مانده است.

به گزارش ایسنا، در ماه‌های پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، به نظر رسید که روسیه موفق شده است از دست رفتن بازار اروپا را جبران کرده و فروش به آسیا به خصوص چین و هند که بزرگترین واردکنندگان جهان هستند را افزایش دهد.

اما صادرات دریابرد تمامی گریدهای زغال سنگ روسیه به آسیا، در اوت به پایین‌ترین میزان در چهار ماه گذشته نزول کرد و طبق آمار شرکت کپلر، میزان صادرات روسیه به  این منطقه به ۱۰.۱۵ میلیون تن در اوت در مقایسه با ۱۲.۱۶ میلیون تن در ژوئن و ۱۲.۴۲ میلیون تن در ژوییه رسید.

صادرات به چین، در اوت به ۵.۰۱ میلیون تن رسید که در مقایسه با ۵.۸۷ میلیون تن در ژوییه، کاهش داشت. میزان واردات چین از روسیه با در نظر گرفتن واردات زمینی، بالاتر است اما محدودیت‌های ظرفیت در سیستم ریلی بین دو کشور به معنای آن است که هر گونه افزایش قابل توجه در صادرات روسیه به همسایه‌اش، از طریق دریایی خواهد بود.

صادرات روسیه به هند در اوت، ۱.۸ میلیون تن بود که بالاتر از ۱.۵۱ میلیون تن در ژوییه و ۱.۶۹ میلیون تن در ژوئن بود. هند بزرگترین موفقیت روسیه در آسیا بوده است زیرا پیش از جنگ در اوکراین، واردات هند از روسیه اندک و بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن بود اما از زمان آغاز جنگ، بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.

ژاپن خریدار بزرگ زغال سنگ روسیه در آسیا پیش از جنگ اوکراین بود اما صادرات روسیه به ژاپن از آن زمان، کاهش پیدا کرده و از ۷۸۰ هزار و ۵۳ تن در ژوییه، به ۴۰۸ هزار و ۴۹ تن در اوت افت کرد.

در اوت سال ۲۰۲۱، صادرات روسیه به ژاپن که سومین واردکننده بزرگ زغال سنگ در آسیاست، ۱.۳۷ میلیون تن بود که حجم معمولی برای اکثر ماه‌های سال گذشته است.

کره جنوبی که چهارمین واردکننده بزرگ آسیاست هم زغال سنگ کمتری از مسکو می‌خرد. صادرات روسیه به این کشور در اوت، ۱.۰۵ میلیون تن بود که کمتر ۲.۳۴ میلیون تن در ژوییه و ۲.۸۵ میلیون تن در ژوئن بود.

بر اساس گزارش رویترز، کاهش صادرات روسیه به  آسیا، با وجود قیمتهای پایین‌تر روی می‌دهد و حجم بالاتر فروش به چین و هند برای جبران صادرات کمتر به ژاپن، کره جنوبی و خریداران دیگر مانند تایوان کافی نبوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha