• دوشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401062115745
  • منبع : نمایندگی سمنان

" شناسه‌دار کردن محصولات کشاورزی"، لازمه تولید مواد غذایی سالم

" شناسه‌دار کردن محصولات کشاورزی"، لازمه تولید مواد غذایی سالم

ایسنا/سمنان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان لازمه تولید مواد غذایی سالم را شناسه دار کردن محصولات کشاورزی ارزیابی کرد و گفت: لازمه ارتقاء سلامت محصولات تولیدی و به حداقل رساندن آلودگی‌های احتمالی در فرآیند تولید مستلزم افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان از وضعیت باقیمانده آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی، ترکیبات هورمونی، مواد نگهدارنده، فلزات سنگین و دیگر آلاینده‌هایی است که ممکن است سلامت جامعه را مورد تهدید قرار دهد .

 لطف‌الله رضایی ۲۱شهریور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ارتقای کیفی و کمی همه محصولات سبزی و صیفی گلخانه‌ای و کنترل کیفیت این محصولات از مبدأ تولید تا عرضه به بازارهای داخلی امری ضروری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: تولید محصولات کشاورزی در استان سمنان «بازار محور» می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: سلامت محصولات کشاورزی در زنجیره مزرعه تا سفره نه‌تنها به سلامت جامعه، بلکه به تجارت جهانی گره‌خورده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: ممکن است مخاطراتی در این زنجیره در هر مرحله از تولید تا برداشت به وجود آید بنابراین مدیریت و نظارت مناسب در سرتاسر زنجیره تولید تا عرضه و مصرف یک امر ضروری است.
رضایی افزود: این مسئله نه‌تنها برای سلامت عمومی و زندگی مردم اهمیت زیادی دارد بلکه در توسعه اقتصادی و پویایی اجتماعی نقش مهمی را ایفا می‌کند و علاوه سلامت غذایی در نشان دادن تصویر یک کشور در سطح ملی و بین‌المللی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: تغییر جهت رویکرد تولیدکنندگان کشاورزی از محصول محوری به سمت بازار محوری سبب افزایش تبادل اطلاعات میان اجزای زنجیره تولید و تأمین محصولات کشاورزی شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان از وضعیت باقیمانده آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی، ترکیبات هورمونی، مواد نگهدارنده، فلزات سنگین و دیگر آلاینده‌هایی که ممکن است سلامت جامعه را مورد تهدید قرار دهد دولت‌ها را بر آن داشته است تا ارتقاء سلامت محصولات تولیدی و به حداقل رساندن آلودگی‌های احتمالی در فرآیند تولید را اجرایی کنند.
رضایی اضافه کرد: لازمه تولید محصول سالم نگرش منطقی از وضعیت ابزارها و امکانات موجود و مورد نیاز و تدوین نقشه راه برای رسیدن به هدف ترسیم شده متناسب با زمان و الزامات موجود بوده و اگر چه در مرحله اول شناسه دار کردن محصولات کشاورزی در تمامی عرصه‌های تولیدی و بازارهای مصرف اعم از داخلی و بین‌المللی مدنظر قرار می‌گیرد اما تولید منطبق بر استانداردهای ملی و بین‌المللی از نظر سلامت انسان، حیوانات، گیاهان و محیط‌زیست ملاک عمل خواهد بود.
وی تصریح کرد: از این‌رو دستورالعمل نظارت بر تولید و ارتقاء سلامت محصولات گیاهی با هدف شناسه دار محصولات گیاهی در واحدهای تولیدی و نظارت بر واحدهای تولیدی محصولات گیاهی و نظارت بر سلامت محصولات گیاهی با هدف حفظ سلامت مصرف‌کننده داخلی و حفظ بازارهای بین‌المللی تدوین و ابلاغ شد و بر اساس این دستورالعمل ثبت اطلاعات فرایند کاشت تا برداشت محصولات کلیه واحدهای گلخانه‌ای در سامانه ساتنا سازمان نظام‌ مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی لازم است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha