• پنجشنبه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۱:۵۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401061713149
  • منبع : نمایندگی قزوین

یک مسئول مطرح کرد

راه‌اندازی «شهرک انرژی» در قزوین برای نخستین‌بار در کشور

راه‌اندازی «شهرک انرژی» در قزوین برای نخستین‌بار در کشور

ایسنا/قزوین مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین با بیان اینکه «شهرک انرژی» برای نخستین‌بار به‌صورت پایلوت در استان قزوین در مناطق الله‌آباد آبیک و زین‌آباد بوئین‌زهرا راه‌اندازی خواهد شد، گفت: این طرح هم اکنون در مرحله‌ی مناقصه قرار دارد تا بار تولید برق بر دوش انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

مسعود خواجه‌وند شامگاه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه‌ی خبری صدا و سیمای مرکز قزوین در خصوص گذر از پیک تابستان اظهار کرد: ۲ ماه قبل از پیک تابستان با همکاری سازمان صمت، شرکت شهرک‌های صنعتی و جهاد کشاورزی برنامه‌ریزی دقیق و مدونی برای عبور از پیک ۱۴۰۱ صورت گرفت که نوع مدیریت همکاری و هماهنگی در آن بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به هوشمندسازی استفاده بهینه از انرژی برق گفت: ۶۸ درصد مصرف برق استان در حوزه صنعت و کشاورزی است.‌ گذر از پیک با هوشمندسازی رقم خورد به طوری که انرژی مصرفی در صنایع و کشاورزی به‌صورت آنلاین رصد می‌شد تا در صورت بروز تخلف به طرز کنترل شده تذکرات اعمال شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: ۴۸ درصد از مشترکین برق استان قزوین در بخش صنعتی قرار دارند. سال گذشته برای کنترل مصرف در حوزه صنعت محدودیت‌های بی‌برنامه‌ای اعمال شد اما امسال با همکاری صنایع در «روز همکاری» و تعطیلی خطوط تولید، آن‌ها توانستند خارج از تایم همکاری، از ۱۲ شب تا ۹ صبح به تولید ادامه دهند که در نهایت رشد ۱۶ تا ۱۸ درصدی مصرف برق در بخش صنعت را شاهد بودیم.

وی در خصوص رعایت الگوی مصرف در استان در بخش خانگی گفت: بیش از ۸۱ درصد الگوی مصرف را رعایت کردند و در فیش برق بسیاری از همشهریان بخشودگی ثبت شده است.

خواجه‌وند تصریح کرد: علاوه بر مدیریت در بخش صنعت و کشاورزی، مدیریت مصرف بخش خانگی در گذر از پیک تابستان بسیار حائز اهمیت بود. شهروندان در حوزه روشنایی با مصرف لامپ‌های LED و SMD و در بار سرمایشی با استفاده از دور کُند کولر در این موفقیت سهیم بودند.

وی خاطرنشان کرد: تولید برق در استان قزوین ۲ برابر مصرف در شبکه‌ توزیع است و تولید استان به شبکه سراسری تزریق می‌شود. تولید برق استان در نیروگاه شهید رجایی ۲ هزار مگاوات، از طریق نیروگاه‌های بادی ۱۳۴ هزار مگابایت، نیروگاه‌های خورشیدی چهار مگاوات و در تولید پراکنده ۳۵ مگاوات است.

راه‌اندازی «شهرک انرژی» در قزوین

خواجه‌وند با بیان اینکه «شهرک انرژی» برای نخستین‌بار به‌صورت پایلوت در استان قزوین در مناطق الله‌آباد آبیک و زین‌آباد بوئین‌زهرا راه‌اندازی خواهد شد، تصریح کرد: این طرح هم اکنون در مرحله‌ی مناقصه قرار دارد تا بار تولید برق بر دوش انرژی‌های تجدیدپذیر باشد. در تفاهم‌نامه استان قزوین با ساتبا هم سهمیه ۲۶۰۰ مگاواتی برای انرژی‌های تجدیدپذیر، ۱۲۵۰ مگاوات برای انرژی‌های بادی و ۱۳۶۰ مگاوات برای انرژی‌خورشیدی در نظر گرفته شده که تحقق آن اهتمام تمامی دستگاه‌های خدمت‌رسان استان را می‌طلبد.

وی خاطرنشان کرد: ساخت شهرک انرژی نیازمند جذب سرمایه‌گذار است. مهمترین عامل در انرژی تجدیدپذیر و خورشیدی تأمین زمین از بخش اراضی ملی به‌صورت رایگان است که خود مهمترین عامل تشویقی برای سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود. مطلب دیگر خرید تضمینی وزارت نیرو از تولیدکنندگان است که مبلغی ۹ برابر قیمت هر کیلووات محسوب می‌شود.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین تصریح کرد: افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) که به تولید در زمینه انرژی‌های خورشیدی و تجدیدپذیر اقدام کنند هر کیلو وات به قیمت ۲۵۰۰ تومان از آن‌ها خریداری خواهد شد یعنی ۲۵ برابر قیمت تمام شده هر کیلووات انرژی، خرید تضمینی و نرخ‌های بالای آن عامل انگیزشی برای ورود سرمایه‌گذاران به بخش تولید انرژی است.

وی تأکید کرد: اگر مشکل تولید پنل‌های خورشیدی و توربین‌های بادی در داخل کشور حل شود ورود سرمایه گذاران خُرد و کلان برای تولید انرژی رونق خواهد گرفت.

خواجه‌وند اظهار کرد: استان قزوین در بحث «تونل بادی» یکی از منحصربه‌فردترین استان‌های کشور است. تأمین زمین، عامل اصلی و محرک برای انرژی‌های تجدیدپذیر است. تونل بادی استان قزوین ۳۰ درصد انرژی بادی کشور را تأمین می‌کند و قابلیت دارد تا ۵۰۰۰ مگاوایت افزایش یابد.

وی تصریح کرد: با توجه به زاویه تابش خورشید، دمای مناسب استان قزوین و زمین‌های مناسب شرایط استان برای بهره‌گیری از انرژی خورشیدی بسیار مساعد است و قابلیت توسعه تا ۳۰۰۰ مگاوات برای آن تخمین زده شده است.

لزوم استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

این مسئول گفت: انرژی‌های برق ناشی از دیزل‌ها و دستگاه‌های گازسوز پرمصرف بوده و تهدیدی برای محیط زیست محسوب می‌شود، در استانی که مستعد انرژی‌های نو است باید بهره‌وری از انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی‌های بادی و خورشیدی جایگزین انرژی‌های دیزلی شود.

وی عنوان کرد: امسال در قالب طرح ضربتی و جهادی برای تأمین برق، ۵۰۴ پروژه با اعتبار ۸۸ هزار میلیارد تومان در توزیع، روشنایی، اصلاح شبکه و زیرساخت‌ها انجام شده که به مرحله‌ی بهره‌برداری رسیده است.

خواجه‌وند با بیان اینکه پدیده‌ی اُفت ولتاژ ناشی از عدم مدیریت مصرف است، گفت: بسیاری از کولرهای آبی تبدیل به کولرگازی شده و شرایط نامناسب مصرف، شبکه را دچار اختلال کرده است.

وی افزود: ۴۲۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف در استان داریم و سارقین یکی از عوامل اختلال در روشنایی معابر شهری هستند که برای سرقت کابل‌های روشنایی معابر عمومی را هدف قرار می‌دهند زیرا در سایر شبکه‌ها دزدیدن کابل در برق اختلال ایجاد کرده و احتمال دستگیری سارقین بسیار بالاست. متأسفانه حدودا چهار روز بعد از نصب، کابل‌های جدید توسط سارقین به سرقت می‌رود.  

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: ۵۸۰ کیلومتر از شبکه برق استان نیاز به نوسازی دارد که بیش از یک‌سوم شبکه اصلاح بهینه شده است. هدف‌گذاری برای کابل خودنگهدار، فشار ضعیف، اجرا و تقویت پُست و روشنایی از برنامه‌هایی است که برای بهبود در شبکه فرسوده برق باید اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: تجهیزات قدیمی مصرف بالایی دارند، کولرهای گازی که از مبادی غیرقانونی وارد کشور می‌شوند سه برابر کولرهای گازی با گرید A انرژی مصرف می‌کنند.

خواجه‌وند در پایان گفت: شماره تلفن ۱۲۱ و امور اجرایی حوادث آماده پاسخگویی و ثبت گزارشات همشهریان است تا در کوتاهترین بازه زمانی از اختلال در سیستم برق شهروندان و مشکلات خاموشی گره‌گشایی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha