جمشید تویل روز چهارشنبه ۱۶ شهریور در بازدید از این پروژه اظهار کرد: ساخت بند محور ۱۰ شبانکاره با هدف کنترل سیلابها و کاهش خسارات به اراضی کشاورزی، ساختمانهای مسکونی، تاسیسات زیربنایی و شبکههای آبیاری در سال ۱۳۹۸ آغاز شد.
وی افزود: حجم کنترل سیلاب بند محور ۱۰ شبانکاره بیش از ۳۰۰ هزار مترمکعب بوده و پیک سیلاب را به صورت کنترل شده و از طریق لولههای تعبیه شده در بدنه تخلیه میکند.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای بوشهر گفت:بند محور ۱۰ شبانکاره از نوع بتنی غلتکی و حجم عملیات بتنی آن ۹ هزار و ۵۰۰ مترمکعب است که شامل بدنه، حوضچه آرامش و سرریز میباشد.
تویل اعتبار این پروژه را ۱۲۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: پیشرفت این پروژه هم اکنون ۹۵ درصد است و بر اساس برنامه ریزی، در پایان مهر و پیش از شروع بارندگیهای پاییزه، امکان کنترل سیلابها را خواهد داشت.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای بوشهر با اشاره به سیمای طرح جامع کنترل سیلاب در مسیلهای شبانکاره اظهار کرد: ویژگیهای زمین شناسی و اقلیمی جنوب رشته کوه زاگرس، بخش شبانکاره را به منطقهای مستعد سیلاب تبدیل کرده و به همین منظور مطالعات جامع کنترل سیلاب در این منطقه انجام شده است.
وی افزود: نتایج مطالعات فوق بیانگر ضرورت ساخت ۱۸ سازه کنترلی و ذخیرهای در منطقه است و بر اساس اولویت بندی انجام شده ۳ سد تاخیری در محورهای ۱۰، ۱۲ و ۱۴ به عنوان اولین سازههای این طرح به مرحله اجرا در آمدند.
تویل اضافه کرد: خوشبختانه با تلاشهای بی وقفه تیمهای اجرایی پروژه ها، بند محور ۱۲ در سال ۱۳۹۸و بند محور ۱۴ در سال ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید و بند محور ۱۰ نیز در آخرین مراحل ساخت به سر میبرد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: سد عنبری، سد ذکریایی و سد لایپه نیز از جمله سدهای مخزنی پیش بینی شده در این طرح جامع میباشند که در صورت تامین اعتبار، عملیات اجرایی آنها نیز به سرعت آغاز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات