به گزارش ایسنا، دکتر محمود احمدزاده هروی طی سالهای ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۱ کارمند وزارت صنایع و معادن بود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به عنوان اولین وزیر صنایع و معادن در دولت مهدی بازرگان به فعالیت مشغول شد. وی در سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ نیز به عنوان وزیر مشاور و سرپرست شرکت ملی فولاد ایران مشغول به کار بود و طی دهه شصت به عنوان سفیر جمهوری اسلامی در یوگسلاوی، مشاور وزیر معادن و فلزات و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور مشغول به خدمت بود.
ایشان علاوه بر فعالیت در خارج از دانشگاه، در سالهای ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۹ به عنوان دستیار گروه مهندسی معدن دانشکده فنی دانشگاه تهران و از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۵ به عنوان استادیار دانشکده و از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۰ نیز به عنوان دانشیار گروه مهندسی معدن فعالیت کرد، همچنین طی دهههای ۵۰ و ۶۰ نیز به عنوان مدیر گروه آموزشی مهندسی معدن دانشکده و عضو هیات علمی گروه مهندسی معدن مشغول به فعالیت بود.
در بخشی از خاطرات ایشان که سال ۱۳۹۶ از زبان ایشان در مراسمی در سازمان ایمیدرو بیان شده، میخوانیم:
"پلایای معدنی در خور و بیابانک پیش از احداث کارخانه، یک روستا با جمعیت کم بود. برای بررسی چگونگی فرآوری مواد معدنی از شورابههای پتاس خور و بیابانک، اقدام کردم و پس از سفرهای متعدد سرانجام توانستم راهکارهای فرآوری آن را به دست آورم. در حالی که کسی انجام هزینه برای اکتشاف در این منطقه را قبول نداشت، من کار را شروع کردم و با تلاش فراوان، زیرسازیهای مورد نیاز ساخت کارخانه را با کمک شهردار انجام دادم و در نهایت کارخانه احداث شد. اغلب نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه نیز از افراد بومی انتخاب شد. این کارخانه اکنون تولید مستمر دارد."
وی در سال ۱۳۱۲ در شهر هرات افغانستان به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مشهد گذراند و برای ادامه تحصیل به تهران آمد. وی در امتحان ورودی دانشکده فنی و علوم دانشگاه تهران شرکت و در هر دو دانشکده قبول شد، اما درس را در دانشکده فنی ادامه داد. پس از اتمام سال اول تحصیلی، رشته معدن را انتخاب کرد و فوق لیسانس مهندسی معدن را نیز در همین دانشکده گذراند.
این پیشکسوت معدنی برای ادامه تحصیل دکتری راهی کشور آلمان شد و طی ۲.۵ سال، دکترای زمینشناسی را از دانشگاه فنی کلاوستال دریافت کرد. وی در طول تحصیل در آلمان به مدت ۸ ماه در سازمان زمینشناسی آلمان مشغول به فعالیت شد. احمدزاده هروی پس از بازگشت از آلمان، در دانشگاه تهران به تدریس رشته معدن مشغول شد.
به نقل روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، به همین مناسبت دکتر علیرضا شهیدی رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور پیام تسلیتی صادر کرد که به این شرح است:
"همه از اوییم و به سوی او میرویم
نام دکتر احمدزاده هروی با سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور عجین شده است. خدمات این مرد بزرگ در لابلای صفحات تاریخ این سازمان میدرخشد و میراث بزرگ او نسل به نسل به یادگار رسیده است.
من و تمامی همکارانم در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، یادش را در قلوب و نامش را در تاریخ این سازمان روشن میداریم؛ بر مشیت الهی گردن نهاده و برای بازماندگان ایشان، صبر جمیل طلب میکنیم."
انتهای پیام
نظرات