• چهارشنبه / ۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401060907070
  • منبع : نمایندگی همدان

تأثیر جلوس مدیران سیاسی بر درآمدزایی هیأت‌های ورزشی همدان چه بوده؟

تأثیر جلوس مدیران سیاسی بر درآمدزایی هیأت‌های ورزشی همدان چه بوده؟

ایسنا/همدان به نظر می‌رسد فشارهای اقتصادی و عدم اختصاص بودجه لازم برای ورزش استان‌ها، تأثیرات منفی و غیرقابل‌انکاری بر ورزش و استعدادپروری داشته که استان همدان هم از این موضوع مستثنا نیست و هیأت‌های ورزشی در شهرستان‌ها با اندک بودجه‌ای که از اداره ورزش دریافت می‌کنند، عملاً نمی‌توانند تأثیرگذاری بالایی داشته باشند و ذکر این نکته خالی از لطف نیست که حضور سیاسیون در سکانداری هیأت‌ها نیز تأثیری بر افزایش درآمد آن‌ها نداشته است.

در جهان ورزش، پول حرف اول و آخر را می‌زند؛ این پول می‌تواند از طریق ارگان‌های دولتی و ورزشی میان استعدادها یا قهرمانان و ورزشکاران به صورت عادلانه، هدفمند و با برنامه توزیع شود یا اینکه ورزشکار و خانواده‌اش خود به طور مستقل هزینه‌های مربوطه را پرداخت کنند و ورزشکار صرفاً کارهای اداری و ورزشی خود را از مسئولان هیأت دنبال کند و آن‌ها در حد اعزام یا اختصاص هتل برای مسابقات خارج از استان به وی کمک کنند که تقریباً تمام هیأت‌های ورزشی استانی در همدان این روند را طی می‌کنند و عملاً نمی‌توانند از لحاظ مالی یا استخدام مربی و ارائه تجهیزات به صورت رایگان به ورزشکار کمک کنند حتی اگر آن ورزشکار ملی‌پوش باشد و این موضوع طی سالیان اخیر به علت مشکلات اقتصادی تشدید شده و اداره‌کل ورزش و جوانان استان همدان که بودجه سالیانه جدید آن برای تمام ۵۱ هیأت ورزشی تنها دو میلیارد و خورده‌ای است، به طور قطع در اداره هیأت‌های ورزشی با مشکل مواجه می‌شود.

این موضوع زمانی جدی‌تر می‌شود که شرکت‌های همدان به عنوان اسپانسر در ورزش حضور پیدا نمی‌کنند؛ همدان به عنوان یک شهر صنعتی شناخته نمی‌شود و همان چند شرکتی که توانایی حضور در میادین ورزشی را دارند هیچ اولویت و نظری برای حضور در این عرصه به صورت جدی ندارند که همین موضوع سبب حضور افراد سیاسی در سکان ریاست هیأت های ورزشی شده است که ضررهای حضورشان بیشتر از فایده‌هایشان است و عملاً اکثر آن‌ها در جذب بودجه به طور کلی ناموفق بوده‌اند.

عدم حضور شرکت‌ها به عنوان اسپانسر دلایل بسیار زیادی دارد که می‌توان به مشکلات مالیاتی که برای شرکت‌ها ایجاد می‌شود، اشاره کرد در صورتی که طی سالیان گذشته با حضور در میادین ورزشی از چند درصد مالیات معاف می‌شدند اما به علت بروز تخلفات مالی فی ما بین شرکت‌ها و تیم‌های ورزشی در کشور، این مبحث به طور کامل منتفی شد و به حالت منفعل کنونی درآمده و حضور کارگزار و اسپانسرها در ورزش به شدت سخت شده است.

حداقل انتظاری که از اداره‌کل ورزش و جوانان استان همدان می‌رود این است که شرایط حضور اسپانسر و سرمایه‌گذاران در استان همدان را فراهم کند چراکه ادامه این روند افول شدید هیأت های ورزشی استانی را در پی دارد و در پی آن هیأت‌های زیرمجموعه استانی یعنی شهرستان به طور کامل منفعل و بی‌اثر خواهند شد، البته این اتفاق افتاده است.

اکنون لازم است اداره‌کل ورزش و جوانان استان همدان برخلاف روند سالیان اخیر به دنبال جذب بودجه‌های کشوری باشد؛ طی چند سال اخیر به علت مشکلات اقتصادی بودجه‌های تخصیص داده شده به ورزش هیچ‌گاه به مقصد اصلی نرسیده‌اند و صرف امورات غیرورزشی شده‌اند و لازم است مدیران این اداره کل به دنبال بودجه‌های تخصیص داده شده باشند و مذاکرات کشوری خود را با کمک نمایندگان استان آغاز کنند که در غیر این صورت نه تنها آینده تاریکی در انتظار ورزش قهرمانی همدان خواهد بود بلکه آمار رو به سقوط ورزش همگانی در استان تشدید خواهد شد و آمار بیماری و چاقی در استان افزایش پیدا خواهد کرد.

یکی از مشکلات اساسی اداره‌کل ورزش و جوانان استان و هیأت‌های ورزشی استان‌ها، مبحث ورزش شهرستان همدان است؛ در نهایت اجرا و برگزاری هر برنامه ورزشی در شهرستان همدان با حضور مسئولان اداره کل و هیأت‌های استانی همراه است و یک بار برای همیشه باید این موضوع دچار تفکیک شود و اداره‌کل و هیأت‌های استانی افق بالاتری برای خود درنظر بگیرند چراکه عملاً هیأت‌های شهرستان همدان کارشان به هیات‌های استانی گره خورده است و عملاً با ادامه این روند لازم نیست انتصابی در هیأت‌های ورزشی به عنوان شهرستان همدان شکل بگیرد چراکه تمام کار را عوامل استانی دنبال می‌کنند مگر اینکه این روند دچار تغییر شود و این اعمال تغییرات به طور قطع از اداره ورزش و جوانان شهرستان همدان باید صورت بگیرد و این اداره به صورت مستقل بتواند با هیأت‌های شهرستان همدان در ارتباط باشد چراکه برخی از هیأت‌های ورزشی استان ترجیح داده‌اند هیأت شهرستان همدان در چارت سازمانی‌شان تدوین نشود(باقی شهرستان‌ها را تدوین می‌کنند) تا به صورت مستقیم با اداره‌کل در ارتباط باشند و تا زمانی‌که ادارات شهرستانی هم‌چون همدان، ملایر، کبودراهنگ، تویسرکان و ... از قدرت و بودجه کافی برخوردار نباشند افولی سنگین در شهرستان‌ها شاهد خواهیم بود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان در نشست با عوامل این اداره کل، مطرح کرد: اداره ورزش و جوانان همدان یکی از ادارات مهم استان محسوب می شود و نباید هیأت‌های ورزشی شهرستان‌ها در سایه هیأت‌های استانی باشند و باید به صورت مستقل عمل کنند.

علی حقیقی در ادامه گفت: ورزش همدان در میادین ملی و فراملی حرف های زیادی برای گفتن دارد و به دنبال آن هستیم که با حمایت مسئولان اجرایی استان، ورزش همدان به جایگاه اصلی خود بازگردد.

وی تصریح کرد: رؤسای هیأت شهرستان‌ها باید براساس توانمندی و تجربه کاری انتخاب شوند و رؤسای ادارات باید به دنبال افرادی باشند که با ایده و طرح‌نو برای ورزش مثمرثمر باشند و بتوانند همان دارایی‌های موجود هیأت‌ها را به نحواحسن مدیریت کنند.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان همدان نیز اظهار کرد: با توجه به حضور بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان در شهر همدان و حضور ۷۰ درصد ورزشکاران در این شهر خواستار تزریق اعتبارات به بدنه ورزش شهرستان همدان هستیم.

علی رشیدی افزود: اعتبار مورد نیاز برای نگهداری و تجهیز مجموعه های ورزش شهرستان بالا است و خواستار نگاه ویژه به اداره شهرستان همدان هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha