محمدعلی فلاح، در شورای قضایی لرستان که با حضور معاون قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد، اظهار کرد: در گام هشتم تا نهم اجرای کاداستر حدود دوهفته پیش جلسهای را با معاون سازمان جنگلها داشتیم و بخشنامهای داشتیم که راهکارهای خود را در خصوص تعیین و تهیه نقشه در واحد واگذاریها ارائه دادیم و در جلسهای که با نماینده سازمان جنگلها داشتیم این قضیه در سطح ملی حل خواهد شد.
وی ادامه داد: آخرین آبدیت کلیه نقشههای اراضی ملی و مستثنیات را در اختیار سازمان جنگلها قرار دادیم که با حدود مباحث و مطالبی که مطرح کردند باید دیتابیس آن کامل شود و بعد با وجود یک نرمافزار کامل آنها را بارگذاری کرده و به صورت یکپارچه استفاده شود.
فلاح تصریح کرد: این بحث در سطح ملی مطرح است و چندین جلسه نیز برگزار شده و نتیجه آن در آینده نزدیک مطرح خواهد شد.
مدیرکل کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور عنوان کرد: یکی از دستوراتی که رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در بدو ورود داشتند بحث مرتفع کردن موانع و موازین قانونی صدور اسناد مالکیت قانون جامع حدنگار بود. با توجه به اینکه قانون خاصی بود که ازجمله آن قانون تعیین و تکلیف بود که با دستور رئیس سازمان اصلاحیه آن نوشته و به مجلس ارائه شده است.
وی با اشاره به بحث تجاوز به حریم و بستر رودخانهها، بیان کرد: قانون جامع حد نگار کلیه دستگاههای مکلفند ظرف دو سال که از سال ۹۴ و ۹۶ بوده نقشههای تحت مالکیت خودشان را به ما ارائه میکردند، هرکجا که نقشه حریم و بستر ارائه شده در سامانه بارگذاری شده و به هیچ وجه امکان صدور سند برای ملک در بستر رودخانه وجود نخواهد داشت، بنابراین اگر جایی چنین اتفاقی افتاده ناشی از این بوده که نقشه حریم بستر ارائه نشده است.
فلاح افزود: اجرای حد نگاری با سرعت زیادی پیش میرود و بیشازپیش احساس میشود.
مدیرکل کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیان کرد: سهم لرستان از ۱۳۷ میلیون هکتار اراضی ملی حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است که ۲۰ هزار هکتار از آن مانده که تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: درخصوص رفع تصرف از اراضی ملی زمانی که احکام کاداستر صادر شود، برابر با ماده پنج حفظ و حمایت از بهرهبرداری از جنگلها و مراتع این مسیر بسیار کوتاهتر میشود و بدون تنش قانونی می توان در زمینه رفع دخل و تصرف اراضی ملی اقدام کرد.
فلاح با اشاره به اینکه در لرستان مساحت اراضی و املاک روستایی دو برابر شهری است، افزود: زمانی این اتفاق میافتد و دو ارگان ازجمله بنیاد مسکن و مدیریت امور اراضی نقش ویژهای در اجرای حدنگاری استان دارند، در حال حاضر از ۷۲۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی لرستان تاکنون برای ۱۹ هزار هکتار سند کاداستر صادر شده که بالغبر دو و شش دهم درصد کل اراضی است و میانگین کشوری شش درصد است یعنی در لرستان حتی نصف میانگین کشوری برای دریافت سند کاداستر اقدام نکردند.
مدیرکل کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیان کرد: کمیسیون رفع تداخلات لرستان در سال جاری پنج جلسه تشکیل داده و در کل ۱۵۶ هزار هکتار رفع تداخل شده یعنی چیزی معادل ۲۱ درصد کل اراضی کشاورزی استان، که با توجه به اینکه کل اراضی کشاورزی باید در این کمیسیون مطرح شود، الان ۸۰ درصد اراضی باقی مانده است.
وی عنوان کرد: در زمینه املاک آموزش و پرورش رشد خوبی داشتند و بیشتر از سهمیه سال جاری خودشان تأمین کردند.
انتهای پیام
نظرات